× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Από τη Λέσβο θα δοθεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας»

Ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σταύρος Καραβασίλης καλεί τους πολίτες της Λέσβου να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 1/6/2022

«Από τη Λέσβο θα δοθεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας»

Θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανά την χώρα καθώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξαναστήσει οργανωτικά το κόμμα του στη Λέσβο,μετά την ήττα του 2019, δημιουργώντας νέες οργανώσεις μελών, πληθαίνοντας με μέλη τις ήδη υπάρχουσες, δημιουργώντας νέα σχήματα στον συνδικαλιστικό χώρο των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον Σταύρο Καραβασίλη που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα Στο Νησί του ενημερωτικού σταθμού της Λέσβου ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 fm. O κ.Καραβασίλης μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, για την οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος καθώς και τον σχεδιασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.


Ειδικότερα, ο κ.Καραβασίλης σημείωσε ότι «η επίσκεψη του προέδρου στη Λέσβο είναι η πρώτη επίσκεψη και ανοιχτή ομιλία μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στο κόμμα μας.Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του σημαντικό για τον τόπο μας και για τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας ο κ.Καραβασίλης για την συμμετοχή των πολιτών στις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες ανέφερε ότι «τα μέλη μας σχεδόν διπλασιάστηκαν στη Λέσβο.Το ζητούμενο για εμάς δεν είναι μόνο το ποσοτικό στοιχείο αλλά και το ποιοτικό και αυτό σημαίνει την παρουσία μας στα σωματεία, στους συλλόγους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς χώρους.Εμείς προσπαθούμε να ξαναφέρουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στο προσκήνιο».

Στη συνέχεια ο συντονιστής της Ν.Ε.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει και θα φύγει το συντομότερο δυνατόν. «Έχουμε μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα με τους μισθωτούς να έχουν χάσει το 18% της αγοραστικής τους δύναμης, τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να πάει άλλο.Πρέπει να υπάρξει αντίδραση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καραβασίλης.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Λέσβο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ.Καραβασίλης σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση του κόμματος μας και με άλλα κόμματα που τοποθετούνται στο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Εμείς και τοπικά εδώ έχουμε την θέση ότι είμαστε υπερ των μετώπων,υπέρ των συμμαχιών, υπέρ των συνεργασιών για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα ο τόπος και στο Δήμο και στην Περιφέρεια.Θα μιλήσουμε με πολιτικούς χώρους αλλά και ανεξάρτητους συνδυασμούς».

Τέλος ο κ.Καραβασίλης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των πολιτών της Λέσβου στην αυριανή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 7 και 30 στην Πλατεία Σαπφούς επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε άπραγοι τις αυξήσεις, την μείωση των μισθών μας με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άπραγοι να παρακολουθούμε τους συνταξιούχους των 700 ευρώ να τους έρχεται το ρεύμα 500 ευρώ.Οφείλουμε να βγούμε έξω.Να δείξουμε την παρουσία μας ότι είμαστε πολλοί».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ