× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μικρό το ποσοστό αποχής από τις πανελλαδικές στη Λέσβο

Τα απόνερα του λοκντάουν στις σχολικές τάξεις, η γνωριμία με τα ΕΠΑΛ και τα βήματα ενάντια στην παρενόχληση στη συζήτηση με τον διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Τ. Θεοφανέλλη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 4/6/2022

Μικρό το ποσοστό αποχής από τις πανελλαδικές στη Λέσβο

Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Γενικών Λυκείων της Λέσβου, όπου σημειώθηκε 8% ποσοστό αποχής, το οποίο χαρακτήρισε φυσιολογικό ο Τίμος Θεοφανέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου μιλήσαμε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τις επιπτώσεις του λοκντάουν στην καθημερινότητα των μαθητών μέσα στα σχολεία της Λέσβου, για τη δράση γνωριμίας με τα Επαγγελματικά Λύκεια, αλλά και για τη σεξουαλική παρενόχληση με αφορμή το δικαστήριο που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.

Ειδικότερα η σχολική χρονιά που έφτασε στο τέλος της για τα Γυμνάσια και Λύκεια που έχουν μπει σε εξεταστικούς ρυθμούς ήρθε δύο χρόνια μετά την τηλεκπαίδευση, με μάσκες και δια ζώσης μαθήματα. Στη Λέσβο σε αρκετές περιπτώσεις έγινε αντικείμενο συζήτησης το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν περισσότερα περιστατικά βίας ή απειλής βίας σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά χρόνια, τόνισε ο κ, Θεοφανέλλης. Και αυτό αιτιολογείται σύμφωνα με τις σχετικές συσκέψεις που έγιναν για το θέμα, αφενός από τον εγκλεισμό των μαθητών, αφετέρου και κυριότερα από την συνεχή και άκριτη χρήση του υπολογιστή και τη μειωμένη δια ζώσης επικοινωνία.

Στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων πολύ βοηθητικό ρόλο έπαιξαν για τον κ. Θεοφανέλλη ο κάθε σχολικός σύμβουλος, αλλά και ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός του κάθε σχολείου που ήρθε σε επαφή τόσο με τα παιδιά όσο και με τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τα Επαγγελματικά Λύκεια, διαπιστώνεται μία στροφή των μαθητών της Λέσβου σε αυτά, στο έργο που γίνεται στα ΕΠΑΛ του νησιού, ενώ σημαντική στάθηκε και η ενημέρωση που έγινε με τη συνεργασία όλων των ΕΠΑΛ, ώστε οι μαθητές να τα γνωρίζουν και να είναι σε θέση να επιλέξουν.

Με αφορμή το δικαστήριο που αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών, ο κ. Θεοφανέλλης τόνισε ότι γενικότερα οι εκπαιδευτικοί είναι πλέον γνώστες των θεμάτων και μέσω της επιμόρφωσής τους και των ειδικών κάθε σχολείου. «Δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές είτε βίας, μπούλινγκ είτε σεξουαλικής παρενόχλησης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής