× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Κύτελης στρώνει το δρόμο για τη Βάστρια

Με χρήματα του υπουργείου Μετανάστευσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης θα κατασκευάσει δρόμο προς τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 4/6/2022

Ο Κύτελης στρώνει το δρόμο για τη Βάστρια

Το «Μέτωπο της Βάστρια» στο δημοτικό συμβούλιο της Μυτιλήνης, δηλαδή, οι παρατάξεις του Στρατή Κύτελη ,Μιχάλη Μαμάκου και Παναγιώτη Ζαφειρίου υπερψήφισαν τη δημιουργία δρόμου πρόσβασης προς τη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που κατασκευάζεται στη θέση «Βάστρια» της κοινότητας Νέων Κυδωνιών.Nα υπενθυμίσουμε ότι οι τρεις αυτές παρατάξεις έχουν συμπορευτεί κατά καιρούς στο ζήτημα της δημιουργίας νέας δόμης στηρίζοντας την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα μπορεί να είχε τίτλο «Έγκριση εκτέλεσης του έργου αποκατάσταση βατότητας οδού προς ΧΥΤΑ Λέσβου» όμως άπαντες γνώριζαν ότι η «αποκατάσταση βατότητας» αφορά στην ουσία τη δημιουργία δρόμου πρόσβασης προς τη δομή της Βάστριας.

Να σημειωθεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και θα εκτελεστεί από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Μυτιλήνης προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στη συνεδρίαση μίλησε ο Γιάννης Βατός από την παράταξη του κ.Μαμάκου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το έργο της πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της ΔΕΔΑΠΑΛ. «Να μην καθόμαστε να βλέπουμε φαντάσματα.Έχουμε υποχρέωση όλοι οι θεσμικοί να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες κάτω από κάθε συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Κατζανός σημείωσε ότι «είναι πασιφανές ότι ο κ.Μηταράκης για ακόμα μια φορά φροντίζει για εμάς χωρίς εμάς.Θέλει να ξεκινήσει τον δρόμο από κάτω για να τον πάει μέχρι τη διασταύρωση το πολύ της Βάστριας για να καλύψει τις ανάγκες του ΚΥΤ». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ.Κατζανός ανέφερε ότι θα ήταν θετικός μόνο αν ξεκινούσε ο δρόμος από τον ΧΥΤΑ προς τα κάτω.

«Καλές είναι οι καθαρές κουβέντες.Είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στη Βάστρια.Χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και είναι ένας δρόμος που αφορά και τον δήμο δυτικής Λέσβου.Είναι ξεκάθαρο γιατί γίνεται.Ήταν καλύτερο να μας το πείτε ευθέως» επισήμανε στην τοποθέτηση του ο Κώστας Αστυρακάκης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης στην τοποθέτηση του υπερθεμάτισε της κατασκευής του δρόμου αναφέροντας ότι «ο δρόμος αυτός είναι μια παλιά ιστορία.Το έργο αυτό είναι προφανές ότι εξυπηρετεί τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.Αν είναι κοντά σε ένα κέντρο που γίνεται ή θα γίνει αυτό δεν πρέπει να μας βάζει σε ανάποδες σκέψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωρης» Νίκη Τσιριγώτη ψηφίζοντας κατά της κατασκευής δρόμου πρόσβασης προς τη Βάστρια σημείωσε ότι «μας κάνει εντύπωση ότι για διάφορες πάγιες ανάγκες του δήμου που ζητάμε χρήματα μας λένε ότι δεν υπάρχουν ενώ εδώ βρέθηκαν τα οποία θα δοθούν από το υπουργείο Μετανάστευσης».Ως επιπλέον λόγο της καταψήφισης του συγκεκριμένου θέματος η κ.Τσιριγώτη ανέφερε ότι διαφωνεί με την ύπαρξη αναπτυξιακών εταιριών καθώς πιστεύει ότι τα έργα πρέπει να γίνονται από τους δήμους.

Την διαφωνία της εξέφρασε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Γιαννάκα η οποία επισήμανε ότι «εδώ φαίνεται ολοκάθαρα ότι υποκρύπτεται η απόφαση να γίνει η σύνδεση της Βάστρια με το δρόμο.Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε να βοηθήσει».

Ολόκληρη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα στο βίντεο που ακολουθεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ