× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανησυχούν οι κάτοικοι του Λαζαρέτου

Σειρά καταγγελιών από τους περιοίκους. Προχωράμε όπως προβλέπει η μελέτη απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 4/6/2022

Ανησυχούν οι κάτοικοι του Λαζαρέτου

Κάτοικοι της περιοχής Λαγκάδας – Λαζαρέτου εκφράζουν τις ανησυχίες του για τον τρόπο που υλοποιείται το μεγάλο σύνθετο έργο στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη που αφορά την αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων και άλλων δικτύων. Το «Ν» επικοινώνησε με τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο ο οποίος απάντησε το έργο εκτελείται κανονικά και την επόμενη εβδομάδα θα ασφαλτοστρωθεί το τμήμα του δρόμου μέχρι το κρεοπωλείο Γαϊτανή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής: «Από φαρμακείο Λαμπούση ως και μετά το ασφαλιστικό γραφείο του κ. Φρατζή, δε θα μπει άσφαλτο αυτή τη στιγμή, λόγω αύξησης κόστους υλικών και λόγω μικρής ποσότητας παραγωγής ασφάλτου από το εργοστάσιο. Κατ' επέκταση θα μείνει το τμήμα αυτό με τσιμέντο.

Από την πρώην σχολή οδηγών Κιουλάφα ως και τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτων του Μουτζούρη, θα γίνει επίστρωση ασφάλτου, χωρίς προηγούμενο υπόστρωμα τσιμέντου, όπως ορίζει η μελέτη. Κάτι που ήδη έγινε στο τμήμα της οδού Αερoπόρου Γιανναρέλλη ως το φαρμακείο του Λαμπούση».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος απαντώντας στα παραπάνω δήλωσε στο «Ν» «τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Το έργο προχωρά, ο εργολάβος εφαρμόζει την μελέτη. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει όπως προβλέπεται».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στα πλευρικά τμήματα του αγωγού που κατασκευάζεται, δεν γίνονται τα απαραίτητα έργα αποστράγγισης, ενώ τοποθετείται μόνο χώμα. Κι εκτιμούν πως στο μέλλον θα υπάρξουν προβλήματα στο οδόστρωμα κατά μήκος του δρόμου. Ο κ. Φλώρος απαντά πως είναι εντελώς αβάσιμη αυτή η καταγγελία.


Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πως πιθανές κακοτεχνίες κατά την υλοποίηση του έργου θα έχει ως συνέπεια στο μέλλον να υποστούν ζημιές τα σπίτια και τα καταστήματα της περιοχής. Άσχετα με το αν είναι βάσιμες ή αβάσιμες οι ανησυχίες τους, ο Δήμος Μυτιλήνης και η ΔΕΥΑΛ θα έπρεπε να είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα πρακτικά ζητήματα (π.χ. άμεση απομάκρυνση σκουπιδιών και οικονομικών υλικών από το εργοτάξιο), αλλά και για να δίνονται απαντήσεις σε όποια ζητήματα θέτουν.








ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας