× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα καμώματα της Aegean…

Με αφορμή τους καπνούς σήμερα στο αεροπλάνο της Aegean που ήταν της Olympic Air! Το μονοπώλιο του πανάκριβου αερομεταφορέα βλάπτει σοβαρά τη Λέσβο

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 13/6/2022

Τα καμώματα της Aegean…
Με την Aegean βγάζεις εισιτήριο με την Olympic Air ταξιδεύεις. Και κάνεις και το σταυρό σου...

Ταξίδευα σήμερα στις 12.45 το μεσημέρι από την Αθήνα για Μυτιλήνη με πτήση της Aegean. Αυτό ανέφερε το εισιτήριο που είχα κλείσει και είχα πληρώσει. Πτήση της Aegean. Μια ώρα πριν έφτασα στο αεροδρόμιο. Την ώρα που έπρεπε 12.10 ήμουνα στην πύλη εξόδου Β 24 αλλά πήγε 12,30 και μηδέ φωνή μηδέ ακρόαση περί επιβίβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 12.35 ενημερωθήκαμε ότι η πτήση θα καθυστερήσει περί τα 15 λεπτά λόγω καθυστερημένης άφιξης του αεροσκάφους από άλλο προορισμό.

Στις 13.15 κι ενώ θα έπρεπε να πετάμε προς Μυτιλήνη έτσι χωρίς πρόγραμμα άρχισε η επιβίβαση. Σε ένα ATR της Olympic Air όμως και όχι σε αεροσκάφος της Aegean.

Ναι, ναι ξέρω.... Στα ψιλά του πανάκριβου εισιτηρίου κάπου θα γράφει ότι η εταιρεία έχει δικαίωμα να δρομολογεί μικρότερο αεροπλάνο της θυγατρικής της Aegean εταιρείας, αλλά όσοι να ‘ναι είναι σα να πηγαίνεις στα ΚΤΕΛ να πάρεις λεωφορείο κι επειδή οι επιβάτες είναι λίγοι να σε στέλνουν στον προορισμό σου σε καρότσα τρίκυκλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 2 παρά 15 απογειωθήκαμε με πιλότο έναν κάποιον κ. Νίλσεν ή κάτι τέτοιο.

Για να πω την αλήθεια δε μου άρεσε το αεροπλάνο που ταξίδευα. Φανερό ήταν ότι είχε επιστρατευτεί άρον άρον για να μας μεταφέρει στη Μυτιλήνη. Τόσο πολύ που στη θήκη του μπροστινού καθίσματος βρισκόταν ένα πλαστικό μπουκάλι νερού συμπιεσμένο και τα χρησιμοποιημένα απολυμαντικά μαντηλάκια του επιβάτη της προηγούμενης πτήσης.    

Στις 2.30 προσγειώθηκα στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιάμιση ώρα μετά βρέθηκα να κάνω ρεπορτάζ για το αεροπλάνο τύπου ATR της Olympic Air που επέστρεφε από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα και στο οποίο διαπιστώθηκε καπνός από βραχυκύκλωμα κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησης στο διάδρομο του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Το αεροπλάνο ήταν, αυτό με το οποίο είχα έρθει.

Για τα αφορούντα εμένα δεν άκουσα καμία συγγνώμη. Ομοίως και οι συνεπιβάτες μου. Προφανώς αρμοδιότητα της  Aegean η οποία λειτουργεί έναντι των επιβατών της με τον τρόπο που λειτουργούσε η πάλαι ποτέ κρατική Ολυμπιακή, δεν είναι οι συγγνώμες αλλά η είσπραξη του πανάκριβου εισιτηρίου στο οποίο έχει καταδικάσει νησιώτες και επισκέπτες. Είναι οι ίδιοι για την ιστορία οι νησιώτες και οι επισκέπτες, που πληρώνουν τους επιχειρηματίες για τα επιχειρηματικά τους.... ρίσκα. Και τα επιχειρηματικά τους κέρδη βεβαίως βεβαίως.

Προφανώς συγνώμη δεν άκουσαν και οι 68 επιβαίνοντες της πτήσης της επιστροφής στην Αθήνα. Είπαμε η Aegean μόνο εισπράττει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου