Η πρώτη καταδίκη για παστουρωμένο άλογο στη Λέσβο
Το Τριμελές Πλειμμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση ιδιοκτήτη αλόγου στην Πέτρα για την παθητική κακοποίηση του ζώου του
Δημοσίευση 16/6/2022

Σε 6 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, καταδίκασε τον ιδιοκτήτη παστουρωμένου αλόγου στην περιοχή της Πέτρας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κιβωτός», πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και μια ιστορική ημέρα για την προστασία των ζώων.
«Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε ιδιοκτήτη αλόγου από την Πέτρα Λέσβου σε 6 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για την παθητική κακοποίηση του αλόγου του το οποίο το 2019 βρισκόταν μέσα σε ένα χωράφι στην Πέτρα Λέσβου με τα πόδια του δεμένα («παστουρωμένα») με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί φυσιολογικά.
Η καταδίκη αυτή οφείλεται σε μία σπουδαία κυρία, επισκέπτρια του νησιού μας, η οποία μόλις αντίκρυσε το ζώο πήγε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε την καταγγελία, χωρίς να αναρωτηθεί αν «θα μπλέξει», αν θα «χαλάσει τις διακοπές της», αν θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο τη φιλοζωική για να «ασχοληθείτε εσείς», και σήμερα ταξίδεψε από την Αθήνα για να καταθέσει στη δίκη. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας και ας είναι οι ενέργειές της παραδειγμα για όλους μας εδώ στην Λέσβο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κιβωτός