× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δίνουν τα χέρια για χάρη της Πολεοδομίας;

Την έναρξη διαβούλευσης για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Πολεοδομίας, μεταξύ των δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσαν οι Γιάννης Βατός και Δημοσθένης Χατζηγιάννης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/6/2022

Δίνουν τα χέρια για χάρη της Πολεοδομίας;

Στην απαιτητική καρέκλα της αντιδημαρχίας Πολεοδομίας του Δήμου Μυτιλήνης, κάθεται από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την παραίτηση του Στρατή Δαγκλή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μαμάκου, Γιάννης Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιάννης Βατός μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη, αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολεοδομία της Μυτιλήνης και στις προτάσεις – λύσεις που έχουν μπει στο τραπέζι.

Τόσο ο Γιάννης Βατός όσο και ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, παραδέχθηκαν ότι η επιλογή που έγινε στην αρχή της θητείας των δύο δημοτικών αρχών, να σπάσει δηλαδή η Υπηρεσία Δόμησης σε δύο τμήματα, Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ήταν λανθασμένη. Τόνισαν δε, ότι αυτό ίσως θα είχε κάποιο νόημα να γίνει αν υπήρχε προσωπικό και εργαζόμενοι ώστε να στελεχώσουν επαρκώς τις υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο πρακτικό ζήτημα που έχει προκύψει με την τακτοποίηση του αρχείου, ο Γιάννης Βατός, σημείωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κλείσει η Πολεοδομία για κάποιες μέρες όπως είχε πει ο προηγούμενος αντιδήμαρχος.

«Άμεσα μετακινείται στην υπηρεσία, ένας έμπειρος υπάλληλος ο οποίος μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους που επίσης μετακινούνται εκεί, θα αναλάβει την τακτοποίηση και διεύθυνση του αρχείου. Ο υπάλληλος αυτός, σημείωσε ο Γιάννης Βατός, εργαζόταν στη θέση αυτή και στο παρελθόν. Δυστυχώς σε πολλούς φακέλους διαπιστώσαμε ότι έχουν μπερδευτεί έγγραφα από διαφορετικές άδειες και αυτό πρέπει σύντομα να τακτοποιηθεί διότι όταν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφιοποίησης του αρχείου από το Τενχικό Επιμελητήριο Ελλάδος που έχει αναλάβει το έργο, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα».

«Η εικόνα του αρχείου, σημείωσε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, με τα πεταμένα χαρτιά και τους φακέλους στο πάτωμα, προκαλεί ανησυχία, ωστόσο οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί ορισμένα έγγραφα να έχουν μπερδευτεί σε άλλους φακέλους, ωστόσο δεν έχει χαθεί τίποτα και άμεσα θα γίνει η σχετική τακτοποίηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, αποκάλυψε ο Γιάννης Βατός, ξεκινά άμεσα διάλογος με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, τους συναρμόδιους φορείς και τη Δημοτική Αρχή, ώστε να βρεθεί λύση για  τη λειτουργία της Πολεοδομίας.

«Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ίσως η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης να αποτελέσει μία καλή αφορμή για τους δύο δήμους να συζητήσουν και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Βατός αναφέρθηκε στη νέα χρηματοδοτική ευκαιρία που ανοίγει το επόμενο διάστημα για τους δήμους η δυνατότητα για την εκπόνηση νέας πολεοδομικής μελέτης η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του τόπου μας. «Η ευκαιρία αυτή, δεν πρέπει να χαθεί, σημείωσε ο κ. Βατός και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι ανοιχτό έως το 2025 και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να κινηθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι