× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ανοησία της ημέρας!

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ*

Δημοσίευση 20/6/2022

Η ανοησία της ημέρας!

Συχνά σε διάφορα site (το πέτυχα πριν λίγο) όταν διαβάζουμε δημοσιεύματα για επώνυμες μία είναι η φράση κλισέ που συνηθίζεται "βάζει κάτω δύο εικοσάρες!" Ακόμη και μεταξύ γυναικών αυτή η δήλωση θεωρείται ύψιστη φιλοφρόνηση που τις περισσότερες φορές κατεβαίνει αμάσητη συνοδευόμενη από ένα βλακώδες βλέμμα ευγνωμοσύνης που με κάνει να απορώ πραγματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταρχάς όσα botox, υαλουργικά και γυμναστική και να κάνεις τα δεκαοχτώ θα'ναι πάντα δεκαοχτώ, τα είκοσι θα'ναι πάντα είκοσι, τα πενήντα πενήντα και ούτω καθεξής. Όχι τίποτα άλλο, το άγχος μικραίνει τη ζωή και τα ευχαριστώ από καρδιάς καλό είναι να έχουν αντίκρισμα σε πραγματικά γεγονότα. Οπότε; Οπότε ζήσε την ηλικία σου μη έχοντας καμία προσδοκία πέρα από την προσωπική σου ευχαρίστηση.

Όλες οι ηλικίες έχουν την δική τους γοητεία και το βάρος της γνώσης μεγαλώνοντας (της αποκτημένης από πλήθος λαθών μη κοροϊδευόμαστε ) χαρίζουν αυτό το βάθος στο βλέμμα που απλά δεν συγκρίνεται με τίποτε.

"Καλά τότε πώς γίνεται ανάμεσα σε τόσες γυναίκες να συναντάς τόσα κορίτσια απροσδιόριστης ηλικίας;" θα ρωτούσε κάποιος πολύ σωστά. Τις έχουμε δει όλες. Ακομπλεξάριστες, πάντα κομψές, φωνακλούδες ή διακριτικές, ανάλαφρες. Σε μία διαρκή κίνηση όμοια με πεταλούδες. Αυτό είναι το μυστικό. Η κίνηση. Αυτές οι γυναίκες δεν περιμένουν παρέα. Έχουν παρέα. Είναι οι καλύτερες φίλες του εαυτού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζουν τον χαρακτήρα τους και πάντοτε ότι και αν φορέσουν, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, φαίνονται αβίαστα όμορφες. Έχουν μάθει να δέχονται και να αρνούνται με περίσσια χάρη ότι τους χαρίζει χαμόγελο και δεν πιστεύουν σε θαύματα πέρα από αυτά που δημιουργούν οι ίδιες όταν συναντούν συμβατό αποδέκτη.

Αυτή η φυλή γυναικών που συνεχώς μεγαλώνει περνώντας τα χρόνια λέγεται "κρατώ μόνο τα απαραίτητα και είμαι καλά". Είναι η φυλή που δεν αντιδρά, δρα. Πλησιάζει ή απομακρύνεται και συνεχώς μαθαίνει. Νέες συνταγές, μουσικές, τάσεις, γνώσεις. Μιλά με τους πάντες και συγκρατεί μόνο ότι της ταιριάζει.

Θεωρεί αστείο το να γίνει κακέκτυπο μιας παλιάς της εικόνας και πάντα λέει ότι τώρα είναι η καλύτερη της εποχή και ξέρεις κάτι; Έχει δίκιο. Λατρεύω αυτά τα παντοτινά κορίτσια. Ίσως γιατί περιστοιχίζομαι διαρκώς από αυτά.

Τα συναντώ παντού. Ίσως πάλι γιατί κάποιο επιμένει να μου κλείνει πονηρά το μάτι κάθε πρωί μέσα απ'τον καθρέφτη συγχωρώντας με που δεν ήξερα πώς να το αγαπήσω. Ώρα για ένα ποτήρι νερό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*