× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

O παράδεισος των φυτών έχει όνομα...ΦΥΤΟπολις!

Ένας εντυπωσιακός χώρος που κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2019

O παράδεισος των φυτών έχει όνομα...ΦΥΤΟπολις!

Σε μια έκταση 8 στρεμμάτων στην δυτική πλευρά του αεροδρομίου βρίσκεται ο επίγειος παράδεισος των φυτών. Το Φυτώριο-Κέντρο κήπου Φυτόπολις Λέσβου, με υπεύθυνο τον Γεωπόνος-Κηποτέχνη Δημήτρη Γιασσά είναι ένας εντυπωσιακός χώρος που κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Ο Δημήτρης από το 2000 εντόπισε το κενό στην παραγωγή και διάθεση καλλωπιστικών φυτών που υπήρχε στην Λέσβο και έχοντας πολύτιμη εμπειρία από μεγάλα φυτώρια των Αθηνών ίδρυσε το Φυτόπολις Λέσβου.

Έτσι διατίθενται φρέσκα φυτά, εγκλιματισμένα σε πολύ καλές τιμές. Πέρα από τα καλλωπιστικά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε καρποφόρα δέντρα, φυντάνια λαχανικών, κλίματα και superfoods (αρώνιες, γκότζι μπέρυ, κρανιές και αλόες).Γίνεται προσπάθεια μέσα από το τοπικό δίκτυο Σφοντύλι, να διατηρηθούν και να εξαπλωθούν αξιόλογες ντόπιες ποικιλίες λαχανικών και οπωροφόρων.

Υπάρχει ποικιλία γλαστρών (πλαστικών, ξύλινων και τσιμέντινων), διατίθεται φλοιός πεύκου και εδαφοβελτιωτικά (περλίτης, ζεόλιθος, τύρφη). Παρέχονται υπηρεσίες σχεδίασης και κατασκευής κήπου, εγκατάστασης αρδευτικών δικτύων και συντήρησης αυτών.

Αυτή την εποχή ετοιμάζεται πλούσια ποικιλία χρωμάτων σε χρυσάνθεμα και από Οκτώβρη πανσέδες (μίνι και μεγάλο άνθος) και πουανσέτιες (αλεξανδρινά).
Μετά τον εντοπισμό από μας της πρώτης προσβολής στη Λέσβο σε φοίνικες στο Τελωνείο Μυτιλήνης από το κόκκινο σκαθάρι, ο Δημήτρης Γιασσάς εφιστά την προσοχή σε όσους έχουν στις αυλές τους, ώστε να προλάβουν να μην επεκταθεί. Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισής του θα βρείτε στο fb κέντρο κήπου Φυτόπολις.

Το φυτώριο λειτουργεί καθημερινά 8 ως 15:00 και 17:00 ως 20:00. Γίνονται αποστολές φυτών και εκτός Λέσβου. Τηλ. Επικοινωνίας 2251061919 και 6944616215.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ