× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης στο γήπεδο Μυτιλήνης!

«Ενώσαμε έναν λαό» λέει ο Δ. Παπαδόπουλος για τους θρύλους του 2004 και το Σάββατο διδάσκουν παιδιά, ντόπια και προσφυγόπουλα ενώνοντας λαούς, μαζί με τη UEFA

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/7/2022

Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης στο γήπεδο Μυτιλήνης!

Οι θρύλοι, Πρωταθλητές του Euro 2004, σήμερα Σάββατο από τις 11.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δίνουν… πάσα σε ντόπια παιδιά και προσφυγόπουλα μαζί με τη UEFA για τα παιδιά. Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικοπολίδης και άλλοι θρύλοι του 2004 βρίσκονται στη Μυτιλήνη σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με ελεύθερη είσοδο!

Για όλα, τη σημερινή καινοτόμα συνεργασία των Legends 2004 με τη UEFA και τη δράση «United We play» (σ.σ. Ενωμένοι παίζουμε), το Euro 2004, την καταγωγή του και τη μπάλα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Ανθέων 99.

«Ενώσαμε έναν λαό» λέει για το 2004 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που τώρα θα ενώσει παιδιά κάθε καταγωγής και θα λειτουργήσει μαζί με τους άλλους πρωταθλητές ως μέντορας στα παιδιά των ακαδημιών. Από προσφυγική οικογένεια ο ίδιος, γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν, δυσκολεύτηκε πολύ με τα ελληνικά και ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο που τον γοήτευσε για τη διαφορετική γλώσσα, αυτή του κοινού σκοπού, ενώ το μήνυμά του σε όλα τα παιδιά είναι: «Never give up», «Μην τα παρατάς ποτέ». 

Σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου, το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσει τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου (Απόλλων Βουναρακίου, Αλκιβιάδης Κάτω Τρίτους, Αίγειρος Μυστεγνών, Αιολικός, ΠΑΣ Λέσβου) με παιδιά κάτω των 12 ετών και προσφυγόπουλα για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά σε μια ατμόσφαιρα απαλλαγμένη από διακρίσεις.

Στο τουρνουά θα παραβρεθούν ο γενικός γραμματέας της UEFA Θοδωρής Θεοδωρίδης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχινάς και ο γενικός γραμματέας του UEFA Foundation for Children Urs Kluser «στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη και την αλληλεγγύη μέσα από τη δυναμική του ποδοσφαίρου».

Το Legends 2004 είναι μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, με τη μορφή μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προωθεί το μήνυμα ότι τα παιδιά μπορούν να ενσωματωθούν μέσω του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, χωρίς διακρίσεις, είτε με βάση το κοινωνικό υπόβαθρο, το φύλο, τις αναπηρίες, τη φυλή, τη θρησκεία κ.λπ. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι τοπικές ακαδημίες ποδοσφαίρου θα καλωσορίζουν νεαρούς πρόσφυγες στις ομάδες τους και στη συνέχεια αγωνίζονται μεταξύ τους υπό την καθοδήγηση και την καθοδήγηση των Θρύλων, όλοι πρωταθλητές από το EURO 2004.

Καθένας από τους Θρύλους θα πάρει μια ομάδα υπό την προστασία του για να εμπνεύσει τους νεαρούς αθλητές και να δώσει γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές, και στη συνέχεια να καθοδηγήσει αυτούς και τους προπονητές τους σε μια σειρά αγώνων, που θα κορυφωθούν σε έναν μικρό και έναν μεγάλο τελικό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Αγιάσος τιμά τους νεκρούς του μπλόκου της 28ης Μαρτίου 1944

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΥΓΕΙΑ

Στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου ο Ιάσων Πιπίνης

Συναντήθηκε με στελέχη των δύο δομών υγείας της Λέσβου καθώς και με την Επιτροπή Αγώνα Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Στην «ΠΡΑΞΙΣ» η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ, τεχνική εταιρεία «ΠΡΑΞΙΣ» είναι η ανάδοχος του έργου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολή της ταινίας «North Country» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο αμφιθέατρο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου , στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 24 Μαρτίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εντυπωσιακή εκπαίδευση πυροσβεστών στον εξομοιωτή αστικής πυρκαγιάς

Στο ειδικό όχημα της πυροσβεστικής που εσωτερικά μοιάζει με φλεγόμενο διαμέρισμα οι πυροσβέστες της Λέσβου ως την Τετάρτη θα κληθούν να σβήσουν αληθινή φωτιά και να σώσουν 2 παιδιά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Επιμορφωτικό διήμερο για τη γαλλική γλώσσα στη Μυτιλήνη

Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στην Επάνω Σκάλα, στο φως κτίσματα των Ρωμαϊκών χρόνων

Συνεχίζεται η αρχαιολογική ανασκαφή στο οικόπεδο του Δήμου Μυτιλήνης όπου κατασκευάζεται ο χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

Μαζικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού αναφέρει η ανακοίκωση του ΚΚΕ μ-λ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολεία από όλη την Ελλάδα γνωρίζουν τη φυσική κληρονομιά της Λέσβου

Στη Λέσβο βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό»

Κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λέσβου ενάντια στο νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση υλοποιεί δυο έργα αναβάθμισης στο Βοστάνειο και στο ΕΚΑΒ»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ