× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κυκλοφόρησε! «Θα σου φέρω και Πλατεία και θα κάνουμε μπανάκι…»

Είσαι στη Λέσβο το καλοκαίρι και είναι λόγος για να χαμογελάς!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/7/2022

Κυκλοφόρησε! «Θα σου φέρω και Πλατεία και θα κάνουμε μπανάκι…»

Έλα πάμε παραλία, ήρθε το καλοκαιράκι, θα σου φέρω και Πλατεία και θα κάνουμε μπανάκι… τραγουδάμε μαζί σας παραφράζοντας τους «Χατζηφραγκέτα», με μαγιό και πετσέτα, αναζητώντας εναλλακτικές μελωδίες και όμορφες διαδρομές με το φακό της αγαπητής Μαρίας Μπουρού.

Με διακοπές ή χωρίς, μικρή θερινή άδεια ή μεγάλη, το να βρίσκεσαι στη Λέσβο το καλοκαίρι είναι λόγος για να χαμογελάς. Αλήθεια σου λέμε, και σου παρουσιάζουμε το καλοκαιρινό μας περιοδικό για να βρεις και εσύ το σημείο που θα αγαπήσεις.

Θα πάμε παρέα από τη Μυτιλήνη, για ένα καφέ, ευφάνταστο πρωινό με ντόπια προϊόντα στο Μουσικό Καφενείο, για ένα λουτρό με θέα τον κόλπο της Γέρας στα Therma Spa ή στη Χαραμίδα για οργανωμένη κατάδυση: Το Lesvos Scuba Oceanic Center θα φροντίσει να νιώσετε πολύ άνετα, ακόμα κι αν είναι η πρώτη σας φορά. Μετά τα λουτρά πάντως και αν αγαπήσατε τη Γέρα, το «λιμανάκι της Ευρειακής» σας περιμένει με την παρέα σας για νόστιμους μεζέδες και θέα. Το βραδάκι, το Παράταιρο και τα Λαδάδικα μάς περιμένουν για μια εναλλακτική νυχτερινή βόλτα στα σοκάκια της Μυτιλήνης με καλό φαγητό. Αν επιλέξετε βόλτα στο Κάστρο της Μυτιλήνης, σας προτείνουμε το fisheye στην Επάνω Σκάλα για καφέ ή κοκτέιλ και λίγο πιο ψηλά την ταβέρνα Κουτσομύτη.

Χέρι, χέρι ή και στο αμάξι μαζί, θα πάμε Καλλονή, Μόλυβο, Πέτρα, Σκάλα Συκαμνιάς, Μεσότοπο, Ερεσό, Σίγρι, Υψηλομέτωπο, Μανταμάδο με διαφορετικές διαδρομές, και συγκεκριμένες στάσεις για ξεκούραση, δροσιά, απολαυστικό φαγητό, μπάνιο, κοκτέιλ. Να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας, γιατί για κάθε πρότασή μας, μπορείτε να βρείτε άλλες πέντε. Για παράδειγμα στην Αγία Παρασκευή μετά το μουσείο βιομηχανικής ελαιουργίας, αξίζει να περάσετε από την έκθεση της K Gold Temporary Gallery σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή, να ξαποστάσετε σε καφενεδάκι με μια ντόπια πορτοκαλάδα, και για φαγητό να πάτε στην Εδέμ του Μπέη. Αν είστε πρωινές ώρες στην περιοχή, να περάσετε από το Ιερό των Μέσων και τις Αλυκές Καλλονής.

Πεζοπορία μπορείτε να πάτε με τις οδηγίες του Μανώλη Αντωνάκη προς το Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Καταφύγη, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τη συνέντευξη του Νικόλα Αθανάση, τον Φώτη Ζησιμόπουλο… μαγικό υπερμαραθωνοδρόμο. Γιατροί και ειδικοί μας συμβουλεύουν και σε αυτό το τεύχος. Και βέβαια, η Πλατεία περιλαμβάνει και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ώστε να συνδυάσετε φεστιβάλ, εκδηλώσεις και χάπενινγκς με τις εκδρομές σας.

Καλές βουτιές!

Διαβάστε το περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΔΩ!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η επιτυχία είναι σημαντική αλλά όχι μονόδρομος»

Ευχές από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θα αποφασίσει επί της πρόσληψης των γεωπόνων του προγράμματος δακοκτονίας της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας»

Το μήνυμα της ΚΝΕ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών

Η παραπάνω εκτίμηση προκύπτει από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο

Τραυματίσθηκαν οι οδηγοί δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στα τροχαία ατυχήματα την τελευταίας ημέρα του Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Γιάννη Μπουρνού για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ο υποψήφιος βουλευτής θυμίζει πως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παραμένει η άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο...καλή επιτυχία σε όλους»

Το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά που από την Πέμπτη δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης
ΕΛΛΑΔΑ

Αρση της ασυλίας για Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο

Με την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, οι βελγικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν τις έρευνές τους για την καταγγελία βιασμού που έχει γίνει σε βάρος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στο Πληγώνι

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην εκκλησία του χωριού, στο γραφικό προάστιο της Μυτιλήνης, με γλέντι, χορό και άφθονη διασκέδαση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προκηρύχθηκαν οι τουριστικές ενισχύσεις

Ποιο είναι το επιλέξιμο κόστος για τις επιχορηγήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτιμήσεις για την ανθοφορία της ελιάς στη Λέσβο

Μειωμένες οι προσδοκίες των ελαιοπαραγωγών του νησιού για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

Από μέσα Μαΐου λειτουργεί στην Πλαγιά το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πλωμαρίου

Στη νέα αντιπυρική περίοδο, τα κενά στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου, στις προσλήψεις που αναμένονται καθώς και στην ετοιμότητα εν' όψει καλοκαιριού αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος