× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ένοχοι όλοι…»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας της Έδρας στη δίκη για την «υπόθεση Μπεμπεδέλη» του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2019

«Ένοχοι όλοι…»

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στη δίκη για το σκάνδαλο με τα «θαλασσοδάνεια» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, το γνωστό και σαν υπόθεση Μπεμπεδέλη», πρότεινε σήμερα κατά την δίωρη σχεδόν αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους χθεσινούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και κυρίως σε αυτούς των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που κατά την απολογία τους χθες υποστήριξαν ότι δεν ήξεραν αλλά και δε θα μπορούσαν να ήξεραν αφού δεν είχαν γνώσεις λειτουργίας τραπεζικού συστήματος, η Εισαγγελέας αντέτεινε πως «θα έπρεπε να ξέρετε αφού αναλάβατε τέτοια καθήκοντα».

Ας σημειωθεί ότι όπως υποστήριξε η Εισαγγελέας όλοι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε συνεδριάσεις που με ομόφωνες αποφάσεις έδωσαν «θαλασσοδάνεια» στις επιχειρήσεις Μπεμπεδέλη «ενός ανθρώπου που ζούσε με δάνεια» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα αδικήματα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και από κοινού για ποσά άνω των 120.000 ευρώ ενώ πρότεινε και την ενοχή του Διευθυντή της Τράπεζας και του ταμία αλλά και των δανειοληπτών (οι δυο τελευταίοι ως ηθικοί αυτουργοί στα αδικήματα που βαρύνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου).

Η δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου για την πρώτη από τις υποθέσεις με κατηγορίες για τις οποίες βαρύνονται συνολικά περί τα 60 άτομα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Ένα σχεδόν χρόνο μετά δυο από τους κατηγορούμενους δεν ζουν πια. Το αντικείμενο δε της δίκης αφορά τη διασπάθιση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις των πελατών της Τράπεζας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα