× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν περίμενα ότι θα ξεγυμνωθεί τόσο γρήγορα η ΝΔ»

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς φιλοξενήθηκε Στο Νησί 99FM μιλώντας εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή «99 Και Σήμερα»

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 27/9/2019

«Δεν περίμενα ότι θα ξεγυμνωθεί τόσο γρήγορα η ΝΔ»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», Στο Νησί 99 FM, ήταν ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς, μιλώντας εφ' όλης της ύλης για θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο της ΝΔ, τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και τον αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπουρνούς στάθηκε στη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μετά τις πρόσφατες εκλογές ως προς «τη μετεξέλιξη του κόμματος με τέτοιο τρόπο, ώστε να αλλάξει και να ανοίξει, αποτελώντας το σπίτι για όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους», παραδεχόμενος πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ «να ξεπεράσει διάφορες παθογένειες που υπήρχαν στο εσωτερικό του, ώστε να καταστεί ελκυστική επιλογή για ένα κόσμο που τον ψήφισε στην κάλπη, αλλά δίσταζε μέχρι τώρα να τον προσεγγίσει και να γίνει μέρος του». Συμπλήρωσε ωστόσο, πως «στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μόνο για την πόλη της Μυτιλήνης, υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα πλάι στα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», προαναγγέλλοντας «και άλλες παρόμοιες συναντήσεις στα χωριά το επόμενο διάστημα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουρνούς κλήθηκε να σχολιάσει όσα βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας περί μετονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ από «Προοδευτική Συμμαχία» σε «Πράσινη Συμμαχία», διευκρινίζοντας ότι «για εμένα μετράει η ουσία, το πώς δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιστοιχηθεί, οργανωτικά και προγραμματικά, με τις ανάγκες των καιρών». Και πρόσθεσε ότι «αυτό που επιζητούμε είναι μια μετεξέλιξη ενός κόμματος με μικρή οργάνωση, σε μια μεγάλη ελκυστική παράταξη, που θα έχει μέσα της κόσμο με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, όπως συνέβαινε δηλαδή ως σήμερα, αλλά πιο διευρυμένα, χωρίς να χαθεί το στρατηγικό στίγμα του χώρου μας». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο όρος «πράσινη» αναφέρεται στο οικολογικό πρόσημο και όχι -όπως αρέσκονται κάποια Μέσα να υποννοούν- στο Κίνημα Αλλαγής, για το οποίο πρόσθεσε πως «θα πρέπει να απαντήσει από μόνο του στα δικά του υπαρξιακά ερωτήματα, αφού θα κληθεί σύντομα να προχωρήσει σε στρατηγικές επιλογές, αφού βρίσκεται στο μέσον μεταξύ δύο ισχυρών πόλων, του προοδευτικού - αριστερού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και του συντηρητικού που εκφράζει η ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει το μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν περίμενα ότι θα ξεγυμνωθεί τόσο γρήγορα η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας», αναφερόμενος στο τι έλεγε πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ», στάθηκε στην πρόσφατη χειραψία Μητσοτάκη - Ζάεφ και στο γεγονός ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη Συμφωνία στο ακέραιο, καλωσορίζοντας την «στην πραγματικότητα του διεθνούς δικαίου και των διεθνών σχέσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Μπουρνούς θύμισε πως πριν τις εκλογές το ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούσε περίπου 5.500 ανθρώπους, ενώ σήμερα σχεδόν 12.000, τονίζοντας πως για τις ροές δεν ευθυνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έλεγε η ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι ζητούμενο δεν είναι «η λογική των push backs, που δημιουργεί Φαρμακονήσια στο Αιγαίο».

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «αοριστίες γύρω από το τι συζητήθηκε», προσθέτοντας πως «δεν ακούσαμε τίποτα συγκεκριμένο για το τι ειπώθηκε τελικά μεταξύ τους».

Επίσης δέχθηκε ερώτηση από τους ακροατές γύρω από τις οφειλές που έχουν δεκάδες επαγγελματίες του νησιού από την εταιρεία «Τοξότης» του Γιάννη Καλογρίτσα, που είχε αναλάβει τον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου, την οποία δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα, ενώ αρκετοί ακροατές ήθελαν να σχολιάσει και την υπόθεση της μη ανόδου του Αιολικού στη Football League, λέγοντας πως «υπεύθυνη για αυτό ήταν η ΕΠΟ, αφού δεν απαιτούνταν καμία σχετική τροπολογία και ο συγκεκριμένος νόμος για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών δεν προέβλεπε συγκεκριμένο αριθμό ομάδων σε αυτές». Διαφώνησε δηλαδή κάθετα με τον Σταύρο Ψαρρόπουλο, πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που είχε ρίξει το μπαλάκι στην πολιτεία, φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, Στο Νησί 99 FM, την περασμένη εβδομάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου