× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το θερινό Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Λέσβου ξεκίνησε

Όλο το πρόγραμμα... μέχρι και Οκτώβριο!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2022

Το θερινό Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Λέσβου ξεκίνησε

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα του θερινού Φεστιβάλ του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 25|6–28|8

 έκθεση SUMMER BOUQUET - μια γιορτή της σύγχρονης queer κουλτούρας που διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία

 Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει την ένατη καλοκαιρινή της έκθεση SUMMER BOUQUET, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή — μια γιορτή της σύγχρονης queer κουλτούρας που διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία. Το ποίημα «Ένα Δώρο‘ του βραβευμένου Andrew McMillan, γεμάτο εικόνες από καθημερινές στιγμές φυσικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, αποτελεί σημείο αφετηρίας για τους έξι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση: Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou. Τα έργα των καλλιτεχνών εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους, αλλά και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα την σημασία της κοινωνική ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής. Κάθε δημιουργός προσεγγίζει με τη δική του, προσωπική ματιά τη λαχτάρα για αγάπη και πάθος, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες για την ανθρώπινη φύση. Η έκθεση SUMMER BOUQUET, μέρος του παράλληλου προγράμματος του Athens Photo Festival 2022, επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική από το ντούο Boys’ Shorts (Vangelis LAGASTA και Tareq). Τα θέματα της εν λόγω καλλιτεχνικής έρευνας αναπτύσσονται εκτενέστερα στο νέο τεύχος του περιοδικού THE WILD ONES της K-Gold Temporary Gallery που προσεγγίζει τις τάσεις και τους πειραματισμούς στην queer φωτογραφία μέσα από συνεντεύξεις του Χρήστου Μούχα με τους συμμετέχοντες. Τέλος, μια παράλληλη έκθεση στην K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πρότερης νομαδικής δραστηριότητας της στη Λέσβο. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά των Alvaro Deprit, Saskia Janssen, Χαράλαμπου Κουρκούλη, András Ladocsi, Χρήστου Μούχα και Ηλία Παπαηλιάκη.

K-GOLD TEMPORARY GALLERY ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

τηλ: 6942202222

Website: kgoldtemporarygallery.tumblr.com

E-mail: [email protected]

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Social Media (FB/IG): @kgoldtemporarygallery

Εγκαίνια: Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:00

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή, 11:00-14:00 και 19:00-22:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 25–30|6

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ AEGEAN ACHEULEAN

Η Διεθνής επιστημονική συνάντηση στο Λισβόρι και την Αγ. Παρασκευή, με αντικείμενο την Παλαιολιθική κληρονομιά της Λέσβου και την ένταξή της στο πλαίσιο της πρώιμης Ασιατικής, Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής αρχαιολογίας θα φέρει για 5 ημέρες στον Δήμο Δυτικής Λέσβου διεθνούς κύρους επιστήμονες για να συζητήσουν τα πορίσματα των ερευνών στο Λισβόρι, να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και το εργαστήριο και να διαμορφώσουν «ιδίοις όμμασι» εικόνα για τα ευρήματα, την Λέσβο και το Παλαιολιθικό απόθεμά της.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΛΙΣΒΟΡΙ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟY ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟY ΕΝΔΙΑΦEΡΟΝΤΟΣ ΣΕ OΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

  • 15|7–8|8

 7o TOYΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ «NIKOΣ ΜΑΛΛΗΣ»

 POSTARW.GR, KALLONINEWS.GR

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ “ELEMENT” ώρα 21:00

  • 18|7

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ & ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣα

 Με τον Μάνο Σιμιτσή και την ορχήστρα του «Σταυρός του Νότου»: Χρήστος Αυγερινός, Αντώνης Σπουλός, Δημήτρης Βασίλας, Γρηγόρης Πατλάκας, Μπάμπης Πλατάνου, Γιάννης Μπαλιάκας, Φρίξος Αχουλιάς.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ

 ΠΕΤΡΑ ώρα 21:00

  • 20|7

 Εκθεση αφιερωμένΗ στα 100 Χρόνια από την Μικρασιάτικη Καταστροφή

 Η Ένωση Μικρασιατών Καλλονής αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία στη Λέσβο εδώ και 25 χρόνια, καταγράφοντας τη δυναμική της παρουσία στο χώρο της ιστορικής μνήμης του πολιτισμού των Μικρασιατών. Το 2022 για όλους τους Μικρασιάτες είναι ένα ορόσημο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Μικράς Ασίας. Ο Σύλλογος προγραμματίζει ποικίλες εκδηλώσεις προβάλλοντας την ιστορική μνήμα αλλά και τις παραδόσεις, τα έθιμα του μικρασιατικού βίου. Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στα εκθέματα και να σας κεράσουμε συνοδεία μουσικής υπόκρουσης!

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΛΟΥΤΡΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα 19:30

  • 23|7

MOYΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Gadjo Dillo

Οι Gadjo Dilo συνδυάζουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ‘50 και ‘60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”. Eπί σκηνής, δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards και τα γαλλικά τραγούδια του Μεσοπολέμου.

Line up: Σωτήρης Πομόνης: κιθάρα, Κώστας Μητρόπουλος: κιθάρα, Σέργιος Χρυσοβιτσάνος: Βιολί, Ηλιάνα Τσαπατσάρη: φωνή, Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο.

ΠΕΤΡΑ ώρα 21:00

  • 27|7

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Ντουέτο που αποτελείται από θεατρολόγο - ηθοποιό και μουσικό - μουσικοδιδάσκαλο θα παρουσιάσει παράσταση παραμυθιών για παιδιά όλων των ηλικιών. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΖΑΝΝΟΥ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ώρα 20:00

  • 29|7–19|8

26η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

26η Κεραμική Έκθεση Ντόπιων και Ξένων Κεραμιστών: Η μεγάλη αυτή γιορτή των κεραμιστών, με την πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, είναι σταυροδρόμι συνάντησης κεραμιστών και αγγειοπλαστών από τη Λέσβο, τη Χίο, την Αθήνα, την Πάτρα, τον Βόλο, την Κρήτη, την Κύπρο, τη Σάμο, την Στυλίδα, αλλά και την Γαλλία και την Τουρκία, με έργα και δημιουργίες εξαιρετικής αισθητικής και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και την διοργάνωση έχουν αναλάβει η Κοινότητα Μανταμάδου, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια θα συμμετέχει και το μουσικό σχήμα «ΗΧΟΧΡΩΜΑ».

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 29/7 21:00

  • 31|7

«ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Σκάλα Ερεσού (στο χώρο της Παναγιούδας) με μουσική με τον Αντώνη Σπούλο και την ορχήστρα του. Θα υποδεχτούμε τον Αύγουστο με φωτιές, θα προσφέρουμε ζεστό τραχανά και θα χορέψουν χορευτικά με την επίβλεψη του χοροδιδάσκαλου Κώστα Αγκοπιάν.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΣΙΩΝ «ΦΑΝΙΑΣ»

ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ (ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ) ώρα 20:00

  • 31|7

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Η Γιορτή της Σαρδέλας στη Σκάλα Καλλονής πραγματοποιείται τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Λέσβο, αλλά και από το εξωτερικό, για να απολαύσουν ζωντανά μαγειρέματα, χορό και φυσικά ...μεζέδες από τη διάσημη σαρδέλα από τον Κόλπο της Καλλονής, παρασκευασμένους με ποικίλους τρόπους και συνοδευόμενους φυσικά από ούζο Λέσβου!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα 21:00

  • 31|7–7|8

10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΟΛΥΒΟΥ «ΑΡΙΩΝ»

Φέτος κλείνουν δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου «Αρίων». Το κάλεσμά μας από το άλλο Αιγαίο, από εκεί που η Ελλάδα κοιτά την Ανατολή, από τον Μόλυβο, έφερε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας, μουσικούς από τα πιο μακρινά μέρη. Καλλιτέχνες που έρχονται εδώ για να ανταμώσουν μπροστά στην απεραντοσύνη του ορίζοντα, κάτω από τις ελιές και το φως της Λέσβου, στο μικρό χωριουδάκι που γέννησε τον Αρίωνα, τον μεγαλύτερο κιθαρωδό της αρχαιότητας. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.arionfestival.com/concerts. 31 Ιουλίου, 1ο Ακαδημαϊκό Σεμινάριο: Αναπαραστάσεις του ΑΡΙΩΝ στην Ευρωπαϊκή Τέχνη.

ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΜΟΛΥΒΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

www.arionfestival.com/concerts

  • 31|7–31|8

ΕΚΘΕΣΗ: Η Συμβολή των Γυναικών της «Αγάπης» κατά την Μικρασιατική Καταστροφή

Η ιστορία του Συλλόγου Κυρίων & Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η ΑΓΑΠΗ» αρχίζει τον Απρίλιο του 1922, όταν οι άοπλες πολεμίστριες του Μολύβου εμψύχωσαν και βοήθησαν τους πολεμιστές του Μικρασιατικού μετώπου με ένα δέμα, ένα γράμμα, δυο λόγια συμπαράστασης. Και οι στρατιώτες απαντούσαν. Οι 43 ευχαριστήριες απαντητικές επιστολές των στρατιωτών αποτελούν την απαρχή του σημαντικού αρχείου του Συλλόγου. Στη συνέχεια ο Διωγμός. Οι γυναίκες του Συλλόγου κοντά σε όσους πρόσφυγες δοκιμάζονταν από τη φτώχεια και τις ασθένειες, εφευρίσκοντας χίλιους δυο τρόπους και μέσα αλληλεγγύης. Μία επιλογή από τα σημαντικότερα στοιχεία του Αρχείου της «Αγάπης» (ανέκδοτες φωτογραφίες και επιστολές, καταστατικά, πρακτικά, επιστολές από το Μικρασιατικό μέτωπο, καθώς και άλλα πρωτοδημοσιευόμενα στοιχεία με τον απαραίτητο σχολιασμό) θα παρουσιαστούν στην έκθεση αυτή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ & ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΜΗΘΥΜΝΗΣ «Η ΑΓΑΠΗ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΝΗ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Γ. ΜΑΥΡΙΔΗ (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ), Ν. ΛΑΓΟΣ (ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ), Ε. ΚΟΚΚΙΝΗ (ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ), Δ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ), Π. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ), Δ. ΤΑΛΙΑΝΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΟΛΥΒΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 31/7 20:30

  • 1|8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Αφιερωμα Σε Θανο Μικρουτσικο & Λαυρεντη Μαχαιριτσα

Με τον Μάνο Σιμιτσή και την ορχήστρα του «Σταυρός του Νότου»: Χρήστος Αυγερινός, Αντώνης Σπουλός, Δημήτρης Βασίλας, Γρηγόρης Πατλάκας, Μπάμπης Πλατάνου, Γιάννης Μπαλιάκας, Φρίξος Αχουλιάς.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΣΣΑ ώρα 21:00

  • 3|8

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με τον Μάνο Σιμιτσή.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΗΣ ώρα 21:00

  • 4|8

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος»

 Χορός και μουσική στα καλντερίμια του Μολύβου με κατάληξη στο λιμάνι του Μολύβου με συναυλία με τον Βαγγέλη Σαραντίδη και την ορχήστρα του.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

 ΜΟΛΥΒΟΣ ώρα 21:30

  • 7|8

 ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

 Ο Αθλητικός Όμιλος Μεσοτόπου (Α.Ο.Μ.) διοργανώνει τον «Δρόμο Υγείας Μεσοτόπου» με τερματισμό στο Ταβάρι.

 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ

 ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ, ΤΑΒΑΡΙ ώρα 18:00

  • 7|8

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

 Μουική βραδιά με τον Βαγγέλη Σαραντίδη.

 ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 ΑΡΙΣΒΗ ώρα 21:00

  • 8|8

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Αφιερωμα Σε Θανο Μικρουτσικο & Λαυρεντη Μαχαιριτσα

 Με τον Μάνο Σιμιτσή και την ορχήστρα του «Σταυρός του Νότου»: Χρήστος Αυγερινός, Αντώνης Σπουλός, Δημήτρης Βασίλας, Γρηγόρης Πατλάκας, Μπάμπης Πλατάνου, Γιάννης Μπαλιάκας, Φρίξος Αχουλιάς.

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΣΗΣ

 ΑΝΤΙΣΣΑ ώρα 21:00

  • 10|8

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

 Με την Αλίκη Καγιαλόγλου, τον Γρηγόριο Αβδελιώδη και τον Νικόλαο Μανιταρά.

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ώρα 21:00

  •  10|8

 «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ -

ΜΟΥΣΙΚΟ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ, ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ

 

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεσοτόπου «Ο Μεσότοπος» και των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» στα πλαίσια της συνεπούς πολιτιστικής τους δράσης, προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2022 στον Μεσότοπο. Μεταξύ αυτών συνδιοργανώνουν στις 10 Αυγούστου εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής με ελεύθερη είσοδο και τη συμμετοχή των δημιουργικών τους τμημάτων - χορευτικό, θεατρικό, μουσικό, χορωδιακό.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ «Ο ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ» / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

 ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ ώρα 20:30

  • 11–19|8

 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΛΥΒΟΥ: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

 Το Δεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου – ΔιΦεΜΜ (Molyvos International Music Festival) πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 στον Μόλυβο, με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς κλασικής μουσικής στην Ελλάδα και δημοφιλής μουσικός προορισμός παγκοσμίως. Το ΔιΦεΜΜ συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στηρίζοντας και επαναπροσδιορίζοντας το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2022 επιλέξαμε σαν θεματική την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ». Το έπος αυτό του Ομήρου, με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της ανθρώπινης αντοχής, δύναμης και ευρηματικότητας. Το να ξεπερνάμε με οίστρο και εγρήγορση τις αντιξοότητες στο διάβα μας και όλα τα εμπόδια, ακόμη και τα πλέον απρόβλεπτα, είναι το διαχρονικό και αισιόδοξο μήνυμα αυτού του έπους.

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΙ.ΦΕ.Μ.Μ., ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: 11/8 ΚΑΣΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, 12/8 ΑΡΧΑΙΑ ΑΝΤΙΣΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: 16-19/8 ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΘΥΜΝΑΣ

www.molyvosfestival.com

  • 12|8

 ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

 Μουσική βραδιά για να απολαύσουμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού με έντεχνη μουσική και κεράσματα από τα μέλη του Συλλόγου. Είσοδος ελευθερη.

 ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ώρα 21:00

  • 19–20|8

 5ο Φεστιβάλ Νέων Συγκροτημάτων 

 ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ

 ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ ώρα 21:00

  •  19–21|8

6η Γιορτή Αμπελουργίας

 Για το τριήμερο φεστιβάλ της 6ης Γιορτής Αμπελουργίας, επιλέχθηκε ως θεματική ένα «Κάλεσμα Μνήμης» στο παρόν.

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας καλεί τους κατοίκους της Λέσβου και τους επισκέπτες, γνωστούς και άγνωστους φίλους σε μια συνάντηση, στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο Φεστιβάλ της αμπελουργίας, επιχειρώντας να «δονήσει» τη συλλογική μας μνήμη, μέσα από τις δράσεις του. Παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια, η Οικογιορτή Λέσβου, λαογραφικές εκθέσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, υπαίθρια αγορά, αγώνες ορεινού τρεξίματος, περιηγήσεις, θέατρο, χορός και μουσική, θα είναι η αφορμή για να συναντηθούμε και να θυμηθούμε …ώστε η μνήμη μας να συντονιστεί στις ανάγκες των καιρών μας.

 Παρασκευή 19.8 Θεατρική παράσταση «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» σε σκηνοθεσία και διασκευή του Κώστα Γάκη.

 Σάββατο 20.8 Μουσικοχορευτική παράσταση «Πάντα θα πονάει η θύμησή της» με ήχους, τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία, 100 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Τραγούδι: Βασιλική Παπαγεωργίου και το συγκρότημά της. Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «οι Αιολείς» με χοροδιδάσκαλο τον Αργύρη Χατζημαλλή. Αφήγηση κειμένων: Κορνηλία Παπαδοπούλου, Κατερίνα Φουντή.

 Κυριακή 21.8 Συναυλία με το Νίκο Ζιώγαλα.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΚΑΜΠΟΣ», ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ, Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ», ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ «Ο ΔΡΥΣ», ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΕΣΒΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ»

 ΑΝΕΜΩΤΙΑ

  • 22|8

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΣΜΥΡΝΗ, ΦΕΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΕΓΑΜΕ»

 Μουσικοθεατρική παράσταση με ενορχήστρωση από τον Μάνο Σιμιτσή και θεατρική επιμέλεια από την Αντιγόνη Μώρου.

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα 21:00

  • 23|8

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ «ΝΟΣΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ «Ο ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ», GÉRARD THIRIOUX, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΊΣΣΗΣ

 ΓΑΒΑΘΑΣ ώρα 21:00

  • 24|8

 ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ:

«ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΝΑΜΜΕΝΟ»

 Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί». Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού». Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι «Ευγενείς Αλήτες». Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

 ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα 21:00

  • 25|8

 «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΜΙΓΕΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ»

 Η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» θα παρουσιάσει τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας. Ένα μουσικό οδοιπορικό στην πλούσια παρακαταθήκη του Mικρασιατικού πολιτισμού. Παράλληλα θα γίνεται και ιστορική αναφορά στην εξέλιξη της μουσικής Μικρασιατικής παράδοσης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡ/ΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ΙΕΡΑ ΜΗΤΡ/ΛΗ ΜΗΘΥΜΝΗΣ, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡ/ΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Γ. Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ώρα 21:00

  • 25|8

 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥ

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέσιων «Ο Φανίας» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου διοργανώνει τη Γιορτή του Σύκου στη Σκάλα Ερεσού. Θα μιλήσουν νέοι παραγωγοί υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου κ. Δημήτρη Γραμματή, θα προσφερθούν γλυκά φτιαγμένα από σύκα και η γιορτή θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΣΙΩΝ «ΦΑΝΙΑΣ»,

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΕΣΟΥ

 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ ώρα 20:00

  • 8–11|9

 4ο LESVOS EUPHORIA INTernationaL FESTIVAL

 Για 4η φορά, το Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου προσκαλεί τους λάτρεις της ευεξίας και των εναλλακτικών τύπων τουρισμού και αθλητισμού, καθώς και όσους έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν, να αναζωογονήσουν τον εαυτό τους ψυχικά και σωματικά. Κατά την διάρκεια του 4ημέρου θα γίνουν δράσεις δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ελαιώνες, πευκοδάση και παραδοσιακούς οικισμούς με φόντο αρχαίες τοποθεσίες, τα απαράμιλλα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου και πολλά άλλα μοναδικά σημεία της Λέσβου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σωματική και συναισθηματική υγεία, να γνωρίσουν το σώμα τους και τον εαυτό τους μέσα από διάφορες τεχνικές όπως Mindfulness, Tai Chi, Πιλάτες, Ορθοσωμία, Yoga, και άλλα εργαστήρια. Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία (11/9) στο λιμάνι του Μολύβου.

 ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ROBERT BETZ TRANSFORMATIONS

 ΜΟΛΥΒΟΣ, ΠΕΤΡΑ, EΡΕΣΟΣ

 www.euphoria-lesvos.com

  • 10|9

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΜΑΓΜΑ»

 Moυσική Εκδήλωση στην Σκάλα Καλλονής με τους «ΜΑΓΜΑ» στα πλαίσια της διοργάνωσης του Vespa Club Lesvos - Aegean Ride 8 όπου θα γίνει ξενάγηση σε διάφορα μέρη του νησιού με το αγαπημένο μας όχημα - vespas!

 VESPA CLUB LESVOS - AEGEAN RIDE 8

 ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

  • 10–11|9

 LESVOS RELAY - ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ

 Η Σκυταλοδρομία Λέσβου – Lesvos Relay 2022, διεξάγεται για τέταρτη φορά από το 2018 (δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας). Εκτός από αθλητικό γεγονός με μαζική συμμετοχή όλων των ηλικιών, προβάλλει τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου. Τη φετινή χρονιά, με τη διαφαινόμενη ύφεση της πανδημίας, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου σχεδιάζει την αναβάθμιση της εκδήλωσης με σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και την πρόσκληση συμμετοχής τοπικών φορέων και δρομέων εκτός Λέσβου. Η Σκυταλοδρομία Λέσβου είναι το κορυφαίο δρομικό γεγονός που διεξάγεται στο νησί, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται σε συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, σε 36 περίπου διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων. Η διοργάνωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα δηλαδή δεν πρόκειται για αγώνα.

 ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ‘LESVOS RUNNERS’, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

 https://sites.google.com/view/lesvos-runners/

  •  10–24|9

 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ

 To μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών στην Ερεσό προσφέρει δεκάδες εκδηλώσεις, εκθέσεις, δράσεις, σεμινάρια όπως μουσικές βραδιές, εκδρομές και αποδράσεις που συνθέτουν ένα μωσαϊκό διακοπών στη Σκάλα Ερεσού ανεπανάληπτο.

 www.womensfestival.eu

 ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟ

  • 23–25|9

 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο

 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον Ελαιοτουρισμό. Οι δύo πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα επιστημονικό και ακαδημαϊκό συνέδριο σχετικά με την Ελιά, αναφορικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ. Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουριστικά γραφεία από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers).

 ΕΛΑΙΑΣ ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 www.elialesvosconfest.com

  • 24|9

 ERESOS LAVA TRAIL

 Ένα καταπληκτικό αθλητικό weekend με αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας στα Μονοπάτια της Λάβας.

 ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΣΟΥ

 ΕΡΕΣΟΣ

  • 30|9–2|10

 MOLYVOS URBAN MTB UCI MOUNTAIN BIKE RACES

 Διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB STAGE RACE S1 και LESVOS – MOLYVOS URBAN MTB XCO RACE C1 που πραγματοποιούνται στα χωριό του Μολύβου και Πέτρας και αποτελούν τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της ορεινής ποδηλασίας στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την πολιτιστική και περιβαλλοντική ομορφιά της Λέσβου, καθώς και να αναδείξουμε το ξεχωριστό Ολυμπιακό Άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας “Cross Country MTB”. Φέτος θα πραγματοποιηθούν και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποδηλασίας!

ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 ΜΟΛΥΒΟΣ

 www.molyvosmtb.com

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου