× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

20% κάτω η εστίαση στη Λέσβο σε σύγκριση με το 2019

Απογοητευμένοι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων καφέ - εστίασης - διασκέδασης από τον τζίρο Ιουνίου και Ιουλίου. Αν συνεχίζουμε έτσι δηλώνει ο Ν. Γιαννάκας θα έχουμε και άλλα λουκέτα το χειμώνα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/7/2022

20% κάτω η εστίαση στη Λέσβο σε σύγκριση με το 2019

Κατώτερη των προσδοκιών και μειωμένη τουλάχιστον κατά 20% συγκριτικά με το 2019 είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης – καφέ και διασκέδασης της Λέσβου, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο  γεγονός που προκαλεί ανησυχία και απογοήτευση στην αγορά και στους καταστηματάρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση σημειώνοντας ότι η κίνηση έχει αρχίσει να ανεβαίνει ελαφρώς την τελευταία εβδομάδα με το τούρκικο μπαϊράμι, ωστόσο σημείωσε αυτό δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ζημιές και τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

«Ακούγαμε ότι η φετινή χρονιά θα ήταν καλή για τον τουρισμό και την εστίαση, ωστόσο ενώ βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας αύξηση 20% συτγκριτικά με το 2019 εδώ βλέπουμε ανάλογα με το είδος του καταστήματος μείωσης της κίνησης σε αυτό το ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιούνιος και οι πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου ήταν υποτονικές ενώ αυτή την εβδομάδα έχει αρχίσει να ανεβαίνει κάπως η κινητικότητα με την εμφάνιση και των Τούρκων τουριστών.

Από εκεί και πέρα ελπίζουμε ότι ο Αύγουστος θα πάει λίγο καλύτερα και ο Σεπτέμβρης επίσης για να μπορέσουμε να καλύψουμε μέρος των αυξημένων εξόδων μας. Δυστυχώς σημειώνει ο Νίκος Γιαννάκας, η πολιτεία από πέρυσι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ενίσχυση στις επιχειρήσεις μας παρά τα προβλήματα, την ενεργειακή κρίση, τα αυξημένα τιμολόγια ρεύματος και καυσίμων. Η εστίαση και γενικά οι επαγγελματίες δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για τις χιλιάδες ευρώ που πλήρωσαν στο ρεύμα και στα καύσιμα ενώ παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει και η επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών μαζί με όλα τα άλλα που πρέπει να πληρωθούν».

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Γιαννάκας στα λουκέτα καταστημάτων καφέ και εστίασης το τελευταίο διάστημα σημείωσε ότι μέσα στην πόλη έκλεισαν περίπου 20 καταστήματα ενώ αντίστοιχος αριθμός λουκέτων καταγράφεται και στα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η επιβίωση ενός καταστήματος εστίασης είναι πολύ δύσκολη στην εποχή που ζούμε και σε κάθε περίπτωση αυτό αποτυπώθηκε τον τελευταίο χρόνο με δεκάδες λουκέτα επιχειρήσεων σε όλο το νησί. Κάποια από αυτά άνοιξαν ξανά με νέους ιδιοκτήτες όμως το γεγονός ότι πολύς κόσμος που δούλευε στην εστίαση και είχε δραστηριότητα έχει απομακρυνθεί δεν αλλάζει. Ίσως φέτος στην εστίαση είχαμε τα περισσότερα λουκέτα από όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν και φοβάμαι ότι μετά το καλοκαίρι θα έχουμε και νέα κλεισίματα από συναδέλφους που ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα θα προτιμήσουν να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση