× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έργα και Ημέρες» της Δημοτικής Αρχής Μυτιληνης

Άρωμα προεκλογικής περιόδου, είχε η παρουσίαση των έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας από το Στρατή Τζιμή. Το έργο του Κολυμβητηρίου έχει σταματήσει ενώ μπαίνουν μπουλντόζες το φθινόπωρο στην προκυμαία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/8/2022

«Έργα και Ημέρες» της Δημοτικής Αρχής Μυτιληνης

Αναφορά στα έργα που υλοποιεί και προγραμματίζει ο Δήμος Μυτιλήνης έκανε σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής.

Ο Στρατής Τζιμής μαζί με τον στενό συνεργάτη του από την Τεχνική Υπηρεσία Μυτιλήνης Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, παρουσίασαν τις δράσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο της ανάπλασης της προκυμαίας που θα ξεκινήσει αρχές του φθινοπώρου και όπως είπαν θα μεταμορφώσει τη βιτρίνα της πόλης. 

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της υπηρεσίας του, αφού όπως είπε ο Δήμος Μυτιλήνης σήμερα αναλογικά με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έχει παράξει 3-4 φορές μεγαλύτερο έργο.

Οι πηγές χρηματοδότησης όπως σημείωσε είναι κυρίως το ΕΣΠΑ το οποίο έχει κλείσει, το Πρόγραμμα Φιλόδημος, το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης, το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Στρατής Τζιμής δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η υπηρεσία λόγω covid αλλά και στις καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές εμπλοκές ορισμένων υπηρεσιών οι οποίες όπως είπε διυλίζουν τον κώνωπα για να δώσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειδοτήσεις.

Μεταξύ των έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται και στα οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Στρατής Τζιμής και τη συνέντευξή του,  είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων η οποία επισήμανε σχεδιάσθηκε μεν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο σημείωσε υπήρξαν αρκετά προβλήματα στις μελέτες και στο σχεδιασμό και σε πολλές περιπτώσεις τα έργα κινδύνευσαν να χαθούν.

Ενεργειακή αναβάθμιση μετ' εμποδίων

Όπως τόνισε το μεγαλύτερο στοίχημα για να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εργασίες στα σχολεία της Λέσβου είναι η επίλυση του στεγαστικού των μαθητών. «Αυτό, σημείωσε, λύθηκε με την αγορά 22 προκατασκευασμένων αιθουσών οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στο να προχωρήσουν τα έργα. Ήδη αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες στο 6ο Δημοτικό και στην Ακαδημία Μυτιλήνης και σύντομα τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες».

Οι παιδικές χαρές άργησαν ...αλλά έρχονται 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στρατής Τζιμής στα έργα των παιδικών χαρών, τα οποία οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έχουν καθυστερήσει αρκετά με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν ελάχιστοι χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στις κοινότητες. Όπως είπε αυτή τη περίοδο προχωρά η δημοπράτηση 23 παδικών χαρών και στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν άλλες 15.

Σταμάτησαν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο

Σε ό,τι αφορά στο έργο του Κολυμβητηρίου, ο αντιδήμαρχος και ο μηχανικός Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, ανέφεραν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει διακοπή εργασιών, διότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει προχωρήσει στην πληρωμή του 1ου λογαριασμού.

«Μέχρι τώρα εξήγησε ο Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές, ο τοίχος περίφραξης και ο κόμβος στην είσοδο του αθλητικού χώρου. Δυστυχώς ο υπεύθυνος υπάλληλος για τις πληρωμές των έργων της Γενικής Γραμματείας, απεβίωσε πριν λίγο καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση στην ομαλή χρηματοδότηση των έργων αυτών. Έχουμε λάβει ωστόσο τη δέσμευση ότι ο λογαριασμός θα τακτοποιηθεί σε σύντομο διάστημα και έτσι το έργο θα συνεχιστεί».

Το ταρτάν τελειώνει την άλλη εβδομάδα 

Αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το έργο του ταρτάν του σταδίου της Μυτιλήνης και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν, ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι το διάστημα από αρχές Ιουλίου έως Σεπτέμβριο, ήταν ο μόνος κενός χρόνος για το γήπεδο, χωρίς αθλητικές δραστηριότητες κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει η σημαντική αυτή παρέμβαση σε αυτή τη χρονική στιγμή.

«Ήδη σημείωσε ο Στρατής Τζιμής, ο εργολάβος εκείνη την περίοδο ολοκλήρωνε το ταρτάν της Καλλονής και άμεσα θα προχωρούσε και στο έργο της Μυτιλήνης. Πιστεύω ότι λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις προέκυψαν τις προηγούμενες εβδομάδες κι εμείς ως Τεχνική Υπηρεσία κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δεν προβήκαμε ούτε σε δηλώσεις ούτε σε ανακοινώσεις. Το έργο παραδίδεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα κι έτσι όπως ανακοινώθηκε η συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου θα γίνει κανονικά».

Στατική μελέτη για το Παλιό Λιμεναρχείο του 1903 

Ειδική μνεία έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο έργο του Παλιού Λιμεναρχείου το οποίο παραδέχθηκε έχει καθυστερήσει αρκετά λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων από υπηρεσίες των Αθηνών οι οποίες σημείωσε ζητούν στατική μελέτη του κτιρίου. «Οι μηχανικοί της υπηρεσίας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στατική μελέτη σε ένα κτίριο του 1903 και έτσι αναθέσαμε την εκπόνησή της σε ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και ευτυχώς κάναμε μέσω της αυτεπιστασίας εργασίες επισκευής της στέγης ώστε να σταματήσουμε τη διάβρωση».

Αστική κινητικότητα, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια

Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος έκανε αρκετές αναφορές στα έργα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Μυτιλήνη τα οποία θα αφορούν στη δημιουργία ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών, δικτύου πεζοδρομίων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες σημείωσε θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και θα μεταμορφώσουν το αστικό κέντρο δίνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της πόλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι μεγάλοι χαμένοι της νέας ΚΑΠ

Ο τρόπος εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί σε απώλεια επιδοτήσεων για τους κτηνοτρόφους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στην Greek Family Farm το γάλα του Συνεταιρισμού Σκαλοχωρίου

Με τιμές 1,60 ευρώ το συμβατικό πρόβειο γάλα, 1,70 ευρώ το βιολογικό πρόβειο γάλα και 0,96 ευρώ το κατσικίσιο γάλα θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι του Σκαλοχωρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εγκατάλειψη των ελαιοπαραγωγών καταγγέλλει το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου

Ζητά να ενωθούν οι φωνές διαμαρτυρίας για να πάρει η κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξη των ελαιοπαραγωγών
ΥΓΕΙΑ

«Πάρτε πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση κοινωνικής αναλγησίας!»

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου για την λειτουργία το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

«Παραδίδουν την Υγεία στην ιδιωτική αγορά»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο ΕΣΥ που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες στη βουλή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημέρες Ποδηλάτου στη Μυτιλήνη με ομιλητή τον Steffen Streich

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 το απόγευμα στο OpenSpace Βουρνάζων 25
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Παπαγαλάκια» και «τρικυμία εν κρανίω» με φόντο την επένδυση στα ιαματικά Πολιχνίτου

Κόντρα της Δημοτικής Αρχής Βέρρου και της παράταξης του Νίκου Χήρα στη Δυτική Λέσβο για τη σύμβαση με τον επενδυτή στις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου. Έρχεται ειδική συνεδρίαση την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανεβάζει τις τιμές του ελαιολάδου ο Συνεταιρισμός Πέτρας

Πληρώνει 4,36 ευρώ για τον άσσο, η τιμή ισχύει για περιορισμένες ποσότητες ελαιολάδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα μουσείο, που σέβεται το περιβάλλον!

Τις δράσεις του για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε και τη μετατροπή του σε χώρο εξοικονόμησης ενέργειας παρουσίασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γλυκά, στολισμός και γράμμα στον Αη Βασίλη

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μουσικές στη Φίλια την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
ΧΩΡΙΑ

Έστω...γραφείο συναλλαγών αντί τραπέζης ζητά η Μήθυμνα

Επιστολή σε υπουργό Οικονομικών, βουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής και τη λειτουργία μόνο ΑΤΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Θερμαλισμός ‑ Ανάπτυξη με προστιθέμενη αξία για τη Λέσβο

Ημερίδα για το αναπτυξιακό έργο του θερμαλισμού στον Πολιχνίτο διοργανώνει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η εταιρεία του Θεόδωρου Κούσκου που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην περιοχή