× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έργα και Ημέρες» της Δημοτικής Αρχής Μυτιληνης

Άρωμα προεκλογικής περιόδου, είχε η παρουσίαση των έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας από το Στρατή Τζιμή. Το έργο του Κολυμβητηρίου έχει σταματήσει ενώ μπαίνουν μπουλντόζες το φθινόπωρο στην προκυμαία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/8/2022

«Έργα και Ημέρες» της Δημοτικής Αρχής Μυτιληνης

Αναφορά στα έργα που υλοποιεί και προγραμματίζει ο Δήμος Μυτιλήνης έκανε σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Τζιμής μαζί με τον στενό συνεργάτη του από την Τεχνική Υπηρεσία Μυτιλήνης Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, παρουσίασαν τις δράσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο της ανάπλασης της προκυμαίας που θα ξεκινήσει αρχές του φθινοπώρου και όπως είπαν θα μεταμορφώσει τη βιτρίνα της πόλης. 

Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της υπηρεσίας του, αφού όπως είπε ο Δήμος Μυτιλήνης σήμερα αναλογικά με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έχει παράξει 3-4 φορές μεγαλύτερο έργο.

Οι πηγές χρηματοδότησης όπως σημείωσε είναι κυρίως το ΕΣΠΑ το οποίο έχει κλείσει, το Πρόγραμμα Φιλόδημος, το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης, το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Τζιμής δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η υπηρεσία λόγω covid αλλά και στις καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές εμπλοκές ορισμένων υπηρεσιών οι οποίες όπως είπε διυλίζουν τον κώνωπα για να δώσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειδοτήσεις.

Μεταξύ των έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται και στα οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Στρατής Τζιμής και τη συνέντευξή του,  είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων η οποία επισήμανε σχεδιάσθηκε μεν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο σημείωσε υπήρξαν αρκετά προβλήματα στις μελέτες και στο σχεδιασμό και σε πολλές περιπτώσεις τα έργα κινδύνευσαν να χαθούν.

Ενεργειακή αναβάθμιση μετ' εμποδίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε το μεγαλύτερο στοίχημα για να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εργασίες στα σχολεία της Λέσβου είναι η επίλυση του στεγαστικού των μαθητών. «Αυτό, σημείωσε, λύθηκε με την αγορά 22 προκατασκευασμένων αιθουσών οι οποίες βοήθησαν σημαντικά στο να προχωρήσουν τα έργα. Ήδη αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες στο 6ο Δημοτικό και στην Ακαδημία Μυτιλήνης και σύντομα τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες».

Οι παιδικές χαρές άργησαν ...αλλά έρχονται 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στρατής Τζιμής στα έργα των παιδικών χαρών, τα οποία οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έχουν καθυστερήσει αρκετά με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν ελάχιστοι χώροι ψυχαγωγίας για τα παιδιά τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στις κοινότητες. Όπως είπε αυτή τη περίοδο προχωρά η δημοπράτηση 23 παδικών χαρών και στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν άλλες 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταμάτησαν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο

Σε ό,τι αφορά στο έργο του Κολυμβητηρίου, ο αντιδήμαρχος και ο μηχανικός Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, ανέφεραν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει διακοπή εργασιών, διότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει προχωρήσει στην πληρωμή του 1ου λογαριασμού.

«Μέχρι τώρα εξήγησε ο Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές, ο τοίχος περίφραξης και ο κόμβος στην είσοδο του αθλητικού χώρου. Δυστυχώς ο υπεύθυνος υπάλληλος για τις πληρωμές των έργων της Γενικής Γραμματείας, απεβίωσε πριν λίγο καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση στην ομαλή χρηματοδότηση των έργων αυτών. Έχουμε λάβει ωστόσο τη δέσμευση ότι ο λογαριασμός θα τακτοποιηθεί σε σύντομο διάστημα και έτσι το έργο θα συνεχιστεί».

Το ταρτάν τελειώνει την άλλη εβδομάδα 

Αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το έργο του ταρτάν του σταδίου της Μυτιλήνης και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν, ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι το διάστημα από αρχές Ιουλίου έως Σεπτέμβριο, ήταν ο μόνος κενός χρόνος για το γήπεδο, χωρίς αθλητικές δραστηριότητες κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει η σημαντική αυτή παρέμβαση σε αυτή τη χρονική στιγμή.

«Ήδη σημείωσε ο Στρατής Τζιμής, ο εργολάβος εκείνη την περίοδο ολοκλήρωνε το ταρτάν της Καλλονής και άμεσα θα προχωρούσε και στο έργο της Μυτιλήνης. Πιστεύω ότι λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις προέκυψαν τις προηγούμενες εβδομάδες κι εμείς ως Τεχνική Υπηρεσία κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δεν προβήκαμε ούτε σε δηλώσεις ούτε σε ανακοινώσεις. Το έργο παραδίδεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα κι έτσι όπως ανακοινώθηκε η συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου θα γίνει κανονικά».

Στατική μελέτη για το Παλιό Λιμεναρχείο του 1903 

Ειδική μνεία έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο έργο του Παλιού Λιμεναρχείου το οποίο παραδέχθηκε έχει καθυστερήσει αρκετά λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων από υπηρεσίες των Αθηνών οι οποίες σημείωσε ζητούν στατική μελέτη του κτιρίου. «Οι μηχανικοί της υπηρεσίας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στατική μελέτη σε ένα κτίριο του 1903 και έτσι αναθέσαμε την εκπόνησή της σε ιδιώτη. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και ευτυχώς κάναμε μέσω της αυτεπιστασίας εργασίες επισκευής της στέγης ώστε να σταματήσουμε τη διάβρωση».

Αστική κινητικότητα, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια

Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος έκανε αρκετές αναφορές στα έργα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Μυτιλήνη τα οποία θα αφορούν στη δημιουργία ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών, δικτύου πεζοδρομίων και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες σημείωσε θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και θα μεταμορφώσουν το αστικό κέντρο δίνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της πόλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ