× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γευστική απόδραση, στο καφέ ‑ Ταξιάρχης με θέα το Αιγαίο

Αποδράστε για λίγο από τη βουή της πόλης στο γραφικό αναψυκτήριο της Εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι. Δοκιμάστε χειροποίητα γλυκά ταψιού και κουταλιού, καφέ στο μπρίκι και μυρωδάτους λουκουμάδες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2022

Γευστική απόδραση, στο καφέ ‑ Ταξιάρχης  με θέα το Αιγαίο

Υπέροχες γευστικές προτάσεις για τα πρωινά, τα απογεύματα και τα βράδια του φετινού καλοκαιριού, σε ένα υπέροχο χώρο με θέα την πόλη της Μυτιλήνης και το γαλάζιο του Αιγαίου, προσφέρει στους κατοίκους της πόλης μας και τους επισκέπτες  στο καφέ «Ταξιάρχης» που βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Καγιάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο όμορφη απόδραση σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από το κέντρο της Μυτιλήνης, στο όμορφο Καγιάνι μπορεί να συνδυαστεί με καλή παρέα, φίλους, οικογένεια και αγαπημένους για προσκύνημα στην εκκλησία του Ταξιάρχη και χαλάρωση στο παραδοσιακό αναψυκτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάντε μια στάση για να απολαύσετε χειροποίητα γλυκά ταψιού και κουταλιού, φτιαγμένα με τη μαστοριά, το μεράκι και την αγάπη της ιδιοκτήτριας του καταστήματος της κ. Μαρίας Μιστεγνιώτη.

Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά, σας προτείνουμε μυρωδάτη καρυδόπιτα, αφράτο ραβανί και παραδοσιακό μπακλαβά φρεσκοψημένο και λαχταριστό όπως  μόνο στη Λέσβο οι νοικοκυρές ξέρουν να φτιάχνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν πάλι είστε λάτρης των γλυκών του κουταλιού, μπορείτε να δοκιμάστε τα γλυκά της κάθε εποχής, φτιαγμένα από φρούτα και λαχανικά του τόπου μας, δεμένα με ζάχαρη και αγάπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν πάλι επιθυμείτε  κάτι πιο ελαφρύ και δροσερό για το καλοκαίρι σας προτείνουμε ρυζόγαλο ή μπαλεζέ ιδανικός για όσους τηρούν τις νηστείες της περιόδου.

Το μενού των παραδοσιακών γλυκών συμπληρώνουν οι  λουκουμάδες ζεστοί και σιροπιασμένοι που  σερβίρονται κάθε Κυριακή πρωί για όλο το χρόνο και τον Αύγουστο σε καθημερινή βάση τα απογεύματα. 

Για όσους πάλι θέλουν κάτι πιο μοντέρνο και ευρωπαϊκό, στον Ταξιάρχη θα βρείτε και όλα τα νέου τύπου μοντέρνα γλυκά φρεσκοψημένα και μυρωδάτα για να συνοδέψετε τον καφέ και το αναψυκτικό σας.

Για τους μερακλήδες η κυρία Μαρία ψήνει  τον ελληνικό καφέ στο μπρίκι, όπως οι γιαγιάδες μας, διατηρώντας τη γεύση και το άρωμά του αναλλοίωτα και βαθιά λαχταριστά. Τη χειμερινή περίοδο μάλιστα δίνεται η δυνατότητα να ψήσετε το δικό σας καφέ στο ειδικά μαγκάλια. 

Για τους λάτρεις των αλμυρών εδεσμάτων ο Ταξιάρχης σερβίρει καθημερινά χειροποίητες πίτες φτιαγμένες με αγνά υλικά. Θα βρείτε τυρόπιτα, σπανακόπιτα, χορτόπιτα, μπουγάτσα, κοτόπιτα κ.α. 

Το καφέ – Ταξιάρχης λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και είναι ιδανικός προορισμός και για μια βραδινή χαλαρή έξοδο, για   μπύρα, και ούζο που συνοδεύονται από νόστιμους σπιτικούς μεζέδες, φτιαγμένους από τα χεράκια των ιδιοκτητών.

Αν πάλι σας μύρισε πίτσα και θέλετε κάτι λαχταριστό και χειροποίητο, είστε στο κατάλληλο μέρος αφού το κατάστημα σερβίρει πίτσα από χειροποίητο ζυμάρι με φρέσκα υλικά που εσείς επιλέγετε. 

Το αναψυκτήριο στην εκκλησία των Ταξιαρχών, είναι το τέλειο στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας τώρα το καλοκαίρι, για να πάρει κανείς ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης κάτω από τα δέντρα στον άνετο χώρο του, ιδανικό και για οικογένειες με παιδιά.

Όσο οι γονείς χαλαρώνουν και απολαμβάνουν τη θέα πίνοντας τον καφέ ή τη μπύρα τους, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στον άνετο περίβολο του καταστήματος. 

Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε και την πίσω αυλή του καταστήματος και να θαυμάστε το χώρο που με πολύ μεράκι φιλοτέχνησε ο κ. Γιώργος με μικρογραφίες παλιών αρχοντικών του τόπου μας με συναρπαστική θέα και απίστευτη δροσιά. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-63108, facebook σελίδα: Cafe-Taxiarches Kagiani,  

Αλήθεια εσείς τι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε για τις μικρές αποδράσεις του καλοκαιριού;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ