× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν ψωνίζουμε από τα καταστήματα εκτός ωραρίου»

Ανακοίνωση από την οργάνωση «Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων - Νεολαίας Λέσβου» για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

«Δεν ψωνίζουμε από τα καταστήματα εκτός ωραρίου»

Αντίθετη με τη διοργάνωση Λευκής Νύχτας στην αγορά της Μυτιλήνης είναι η οργάνωση  «Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων - Νεολαίας Λέσβου» η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να μην συμμετέχουν στην εκδήλωση και να μην ψωνίσουν εκείνη την ημέρα από την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων - Νεολαίας Λέσβου» έχει ως εξής: 

«Την Τρίτη 9/8 επιχειρηματικοί φορείς και τοπικό κράτος συνδιοργανώνουν τη Λευκή Νύχτα. Θα είναι λένε ένα αξέχαστο πάρτι για τους καταναλωτές και όπως μας ενημερώνουν παράλληλα έχει στόχο να ανέβουμε και λίγο γιατί οι φωτιές σε Βρίσα και  Βατερά «έριξαν την ψυχολογία μας» ! Προβλέπεται λοιπόν ξεφάντωμα με τα μαγαζιά του εμπορίου ανοιχτά από τις 6 μέχρι τις 11 το βράδυ. Άραγε τους εργαζόμενους τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να δουλέψουν εντατικοποιημένα και υπερωριακά ; Μάλλον όχι.

Μέρες όπως οι “Λευκές Νύχτες” αλλά και οι “Μαύρες Παρασκευές” δεν αποτελούν παρά αφορμές για περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων στο εμπόριο. Φέρνοντας στο νου μας την κατάσταση που επικρατεί ειδικά τα τελευταία χρόνια στις εργασιακές ζούγκλες του επισιτισμού και του εμπορίου μπορούμε εύκολα να φανταστούμε ότι το 6-11 της Τρίτης θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους μια δύσκολη βάρδια εξαντλητικής απλήρωτης υπερωρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τον λαό της Μυτιλήνης να μην ενδώσει στη λογική του “άρτος και θεάματα” και να απέχει από την αγορά το βράδυ της Τρίτης. Έτσι μόνο θα δείξουμε ότι η ψυχολογία μας μετά από τέτοιες καταστροφές όπως οι φωτιές σε Βρίσα και Βατερά δεν ανεβαίνει με φιέστες και πανηγύρια. Η μόνη ανακούφιση  είναι  η ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής που μας αφήνει έκθετους σ’ αυτού του είδους τη λογική και πρακτικές όπως οι «Λευκές Νύχτες». Συνειδητά δεν  θέλουμε να επιβαρύνουμε την εντατικοποιημένη βάρδια των εργαζομένων σε επισιτισμό και εμπόριο και για εμάς τους ίδιους, και για όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες».

Καλούμε εργαζόμενες/εργαζόμενους σε επισιτισμό  και τουρισμό να οργανωθούν μαζικά σε συλλογικότητες και στα σωματεία τους. Τους προσκαλούμε να έρθουν σε επαφή και με την συνέλευσή μας ώστε να καταγγείλουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας ακόμα και ανώνυμα μέσω της σελίδας μας: Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/νεολαίας Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Λιθοτριψία και για τα νεφρά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Για τη ρύθμιση βηματοδοτών, τις προσλήψεις, τις εξορμήσεις για τεστ ΠΑΠ, απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία, μιλήσαμε με τον πρόεδρο και διοικητή, Γιώργο Καμπούρη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη