× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ακράσι

Γιορτή τραχανά, χοροί και έπεται συνέχεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ακράσι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββάτο 6 Αυγούστου η γιορτή του τραχανά και ο καλοκαιρινός χορός του πολιτιστικού συλλόγου του Ακρασίου στη γραφική πλατεία του χωριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής κάτω από τα δροσερά πλατάνια του χωριού, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ανάμειξη της κουρκούτης που μαζί με ξινόγαλα μοιράστηκε δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησαν τοπικοί χοροί από τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την εθελοντική ομάδα «η Άμπελος» που με πρωτοστάτη τον παπα Στρατή με κίνδυνο της ζωής τους συμμετείχαν πριν μέρες στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στο Σταυρό, στα Βατερα και την Βρισα. Ας σημειωθεί ότι στον εθελοντικό σύλλογο «η Άμπελος» συμμετέχει και ο Ακρασιώτης Παναγιώτης Λινάρδος στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι εθελοντές.

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με έργα της ζωγράφου Ευαγγελίας Πρωτούλη και έκθεση αποξηραμένων φυτών της Λέσβου του Ηλία Μεφίρη.
Με ανακοίνωση τους οι διοργανωτές ευχαριστούν τους εθελοντές που βοήθησαν στην γιορτή και τους μουσικούς του παραδοσιακού συγκροτήματος (Κωστας Καλδελλης, Θοδωρής Τζινελλης (μπουζουκι - τραγούδι) Μυρσίνη Κουτσκουδή (σαντουρι - τραγούδι) Γιάννης Δουδωνης (ακορντεόν) Χρήστος Κονσολακης (κιθάρα). Φιλική συμμετοχή Χρήστος Τυροπωλης. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα
- Σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου: Σώζοντας ανθρώπους με απινιδωτή Βιωματική μάθηση απόγευμα (πλατεία χωριού). Σεμινάριο εκμάθησης πρώτων βοηθειών και η χρήση φορητού απινιδωτή. Σεμιναριο εκπαιδευσης BLS (μη πιστοποιημένο)
- Τρίτη 9 Αυγούστου: Ομάδα Παραμυθοκαμώματα. Στη θάλασσα με τον Περσέα
- Τετάρτη 10 Αυγούστου: Πάρτυ στη Δρωτα
- Πέμπτη 11 Αυγούστου: Καντάδες
- Παρασκευή 12 Αυγούστου: Πεζοπορια Ακράσι - Αγιάσος. Προσκύνημα στην Παναγιά της Αγιάσου.
- Σαββάτο 13 Αυγούστου: Θεατρικά σκετς (στη μνήμη του Αγιασωτη Αντώνη Μηνά) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Κοντέλλης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ