× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Λήμνου

Ερώτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στον υπουργό Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2022

Να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο νοσοκομείο Λήμνου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Λήμνου, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.Την ερώτηση συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του Κόμματος,Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση επισημαίνονται τα εξής:

«Σε αναστολή λειτουργίας των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου "στο πλαίσιο της πρόληψης, και για να περιοριστεί η εξάπλωση της covid", μιας και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εν μέσω τουριστικής σεζόν, όπου ο πληθυσμός του νησιού είναι σημαντικά αυξημένος. Η κατάσταση γίνεται πιο οξυμένη λόγω της νόσησης νοσηλευτικού προσωπικού από κορονοϊό, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του δυναμικού του νοσοκομείου. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό καθαριότητας που είναι με συμβάσεις, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Επιπλέον, προβλήματα δημιουργεί η μη χρήση μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο για την άμεση και έγκυρη ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού.

Σοβαρά προβλήματα με την εξάπλωση των κρουσμάτων έχει και το Γηροκομείο Λήμνου, με το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού να νοσεί, όπως και κάποιοι τρόφιμοι.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και των διαχρονικών τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, προβλήματα που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τα σωματεία εργαζομένων και τους φορείς του ακριτικού νησιού.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που απαξιώνει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα.

Στα πάνω από 2 χρόνια της πανδημίας, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που στηρίζουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και άλλα), συνεχίζουν πεισματικά την υποστελέχωση των νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας, τη στιγμή που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα, διοχετεύουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται με επενδύσεις στο χώρο της υγείας και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί έτσι ώστε:

Να στελεχωθεί άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των επικουρικών, συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων, για την πλήρη κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών του νησιού.
Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας
Να ιδρυθεί ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Να προμηθευτεί το νοσοκομείο με μοριακό αναλυτή για covid και όλα τα αναλώσιμα αντιδραστήρια που χρειάζονται
Να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το τοπικό ιατρείο Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύστημα Τηλεϊατρικής στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη ενέταξε στο σχεδιασμό της για το νέο ΕΣΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Λέσβος μπορεί να κερδίσει πολλά από τον Θρησκευτικό τουρισμό»

Τις προτάσεις του, μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του με τους Βαλκανικούς λαούς, για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Λέσβου, παρουσιάζει ο υποψήφιος με την παράταξη Στεφανή, Στρατής Κουτσκουδής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εξοπλισμό για κομποστοποίηση αποκτά ο Δήμος Λήμνου

Υπογράφηκαν δύο συμβάσεις προμήθειας μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το ψηφοδέλτιο της ΛΑΣ Δυτικής Λέσβου

Κριτική από τον Γιάννη Συκά στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που μετέτρεψαν τους Δήμους σε «τοπική διοίκηση»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και της δασικής υπηρεσίας συναντήθηκε ο Χριστόφας

Συζήτησαν θέματα συνεργασίας του Δήμου Μυτιλήνης με τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας και την δασική υπηρεσία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στο «Βήμα της Κυριακής»

Αφιέρωμα της εφημερίδας στο σχολείο και στο νησί της Λέσβου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ποδηλατοπορεία στην Μυτιλήνη από το Cycling Club Lesvos

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Όχι άλλη χαμένη τετραετία για το Βόρειο Αιγαίο»

Παρέμβαση του πρώην υποψήφιου Περιφερειάρχη Σταμάτη Μαλλέλη για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε χωριά της Γέρας ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Το πρόγραμμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Έχουμε εκτελέσει έργο 300.000.000 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο»

Στο έργο που έχει γίνει και σε αυτό που προγραμματίζει για τη νέα πενταετία αναφέρεται σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Δεν θα περάσει το αντεργατικό τερατούργημα και η κατάργηση του 8ώρου»

Πολύς κόσμος στην απεργιακή συγκέντρωση
ΧΩΡΙΑ

To καντηλάκι... παραλίγο να κάψει το σπίτι

Φωτιά ξέσπασε στον Πολιχνίτο το πρωί της Πέμπτης: μικρές οι απώλειες χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής