× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απολογείται την Πέμπτη για παρενόχληση μαθητριών, τι κατέθεσε η κόρη του

Επεισοδιακή για άλλη μια φορά η συνέχεια της δίκης καθηγητή που έχει διχάσει ένα σχολείο και ένα χωριό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 31/8/2022

Απολογείται την Πέμπτη για παρενόχληση μαθητριών, τι κατέθεσε η κόρη του

Συνεχίστηκε σήμερα, Τετάρτη με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης η δίκη καθηγητή πληροφορικής που κατηγορείται για παρενόχληση μαθητριών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης. Η δίκη, που έχει διχάσει ένα σχολείο και ένα χωριό της Λέσβου από το 2018 όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη ή την Παρασκευή, καθώς την Πέμπτη ακολουθεί η απολογία του κατηγορουμένου, οι αγορεύσεις, η πρόταση εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O καθηγητής Γυμνασίου που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2018 κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων δια χειρονομιών, προτάσεων και απεικόνισης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικους από πρόσωπο το οποίο έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει και να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Πράξεις που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πάντα τελέσθηκαν την περίοδο από 2016 έως 2018.

Παραδείγματα των κατηγοριών που σχετίζονται με ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή από πλευράς μαθητριών και μαθητών ήταν ότι φέρεται να έκανε μασάζ σε κάποιες, απρεπείς χειρονομίες και αγγίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος ή ντυμένος σε στύση και αυνανιζόμενος σε μάθημα ενώπιον πολλών παιδιών.

Τι είπαν οι γονείς των μαθητριών που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταθέσεις τυπικής συμπαράσταση συγχωριανών του κατηγορουμένου που ήταν αναμενόμενες, δεν κέρδισαν την προσοχή που δόθηκε από το δικαστήριο όσο οι καταθέσεις δύο πατέρων μαθητριών που καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και η κατάθεση της ίδιας της κόρης του κατηγορουμένου που είναι στην ηλικία των υπόλοιπων παιδιών.

Δεκάδες πολίτες άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενοι με την υπόθεση παρακολούθησαν τη διαδικασία και εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι κατέθεσε η κόρη του καθηγητή για τον πατέρα της. Είχε ήδη καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο η νύφη του κατηγορουμένου με την ιδιότητα της συναδέλφου του στο ίδιο σχολείο που γνώριζε από πρώτο χέρι όλα τα παιδιά και φυσικά τον κατηγορούμενο, αλλά η παρουσία της κόρης του να καταθέτει μπροστά από τον πατέρα της που βρίσκονταν στο εδώλιο ήταν αξιοσημείωτη στιγμή και ιδιαίτερα φορτισμένη. Η ίδια παρουσίασε ως «ομάδα» τις καταγγέλλουσες μαθήτριες που έπαιρναν καλούς βαθμούς γιατί οι καθηγητές έβαζαν καλούς βαθμούς, φοβούμενοι αντιδράσεις των γονέων, κάτι που υποστήριξαν και άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης. Επιχειρώντας να αποδομήσει την καλή βαθμολογία των μαθητριών, ανέφερε ότι σύχναζαν σε καφετέριες, δεν είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς όπως η ίδια. Έδωσε βάρος στην καλή δουλειά του πατέρα της στο σχολείο και στο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος που υπέστη η ίδια και η οικογένειά της μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική ήταν και η κατάθεση των πατέρων των κοριτσιών που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση, με την πλευρά της υπεράσπισης να επιμένει να τους ρωτά γιατί τα παιδιά τους εξομολογήθηκαν αργότερα για το συμβάν- κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά με τα θύματα παρενόχλησης, να μην μπορούν να εκφραστούν άμεσα, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ηλικίες 12 ή 13 ετών. Ενταση υπήρξε και μεταξύ της υπεράσπισης και της Πολιτικής Αγωγής.

Το δικαστήριο και συγκεκριμένα η πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητείται η επιστημονική επάρκεια του καθηγητή και ότι δεν θα ανεχτεί άλλη παρεκτροπή, ανάλογη δύο μηνών πριν όταν έσπασε ένα τζάμι στην αίθουσα. Επίσης οι περισσότεροι μάρτυρες και από τις δύο πλευρές κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος φαίνονταν σοβαρός και ποτέ ικανός για απρεπείς ενέργειες.

Δείτε τι είχαν πει τον περασμένο Μάρτιο δύο από τις μαθήτριες στο «Ν» που καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς