× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας χρόνος αναστολών στην Υγεία ‑ Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο προαύλιο του Βοστάνειου με τη συμμετοχή εργαζομένων και τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/9/2022

Ένας χρόνος αναστολών στην Υγεία ‑ Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Με συμμετοχή εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η προγραμματίσμενη κινητοποίηση στον αύλειο χώρο του Βοστάνειου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη των αναστολών στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς με απόφαση της κυβέρνησης την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα χρόνο μετά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης παραμένουν εκτός εργασίας 20 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι. 

Στο πλευρό τους στη συγκέντρωση βρέθηκαν και πολίτες καθώς και η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ξενοφώντα Αυγερινό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξεν. Αυγερινός, οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στις θέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αναστολές έπρεπε να έχουν τελειώσει χθες, τονίζει. Είμαστε σε ένα ακριτικό νοσοκομείο με αυξημένες ανάγκες λόγω μεταναστευτικού και λόγω τουρισμού. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός εργασίας 20 περίπου πολύ έμπειροι συνάδελφοι οι οποίοι πρέπει να γυρίσουν στις θέσεις τους, γιατί οι υπηρεσίες τους είναι πολύτιμες. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει απόλυτα εχθρική διάθεση απέναντι στους υγειονομικούς του δημοσίου, διότι ο προφανής της στόχος είναι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. 

Άλλωστε και από το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα όπου αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές διετούς φοίτησης, συνάδελφοι με τεράστια εμπειρία, δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν νοσηλείες, φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεσή της. Βέβαια κανείς δεν απαντά στο ερώτημα ποιος θα καλύψει τις ανάγκες που θα προκύψουν από την απομάκρυνση αυτών των συναδέλφων από την υπηρεσία αυτή. Ωστόσο στον ιδιωτικό τομέα επιτρέπεται οι νοσηλευτές διετούς φοίτησης να κάνουν νοσηλείες. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν με προφανείς στόχους και σκοπούς. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη