× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα Πολιτιστικό κέντρο, περιμένει ηλεκτροδότηση

Τις απίστευτες ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας για την σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος του παλιού Κινηματογράφου Ερεσού διηγείται ο αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ερεσού Μιχάλης Ρούσσης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/9/2022

Ένα Πολιτιστικό κέντρο, περιμένει ηλεκτροδότηση

Ιστορία παρόμοια με αυτή του γεφυριού της Άρτας  και μεγάλες δόσεις γραφειοκρατικής τρέλας και ταλαιπωρίας περιλαμβάνει το πολύπαθο έργο της ανακαίνισης του Κινηματογράφου της Ερεσού, ο οποίος μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο για την ιστορία να αναφέρουμε είχε  σχεδιασθεί από την τελευταία δημοτική Αρχή Ερεσού – Αντίσσης, όταν ήταν δήμαρχος ο Σωτ. Καρδαράς, προγραμματίσθηκε και ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή Γαληνού και ολοκληρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή Βέρρου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Ρούσσης, ο οποίος ήταν και στις τρεις δημοτικές αρχές που ασχολήθηκαν με το έργο αυτό, πλέον οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, όλα είναι έτοιμα και το μόνο που μένει να γίνει είναι να συνδεθεί  με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και να ηλεκτροδοτηθεί. Κάπου εδώ όμως σημειώνει ο Μιχάλης Ρούσσης ξεκινά ένας ατέλειωτος Γολγοθάς.

«Αρχικά η πρόθεσή μας ήταν το κτίριο να πάρει ρεύμα από πέρυσι, ωστόσο μέσα στον κορονοϊό και τα προβλήματα λειτουργίας που υπήρχαν στις υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ καταθέσαμε αίτημα ηλεκτροδότησης πριν από 2-3 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και μετά ξεκινούν διάφορες περιπέτειες με απαιτήσεις τις ΔΕΔΔΗΕ απέναντί μας, οι οποίες εμφανιζόταν μία κάθε φορά και αμέσως μόλις ικανοποιείτο, αυτόματα εμφανιζόταν μία άλλη.  

Μας έβαλαν να σκάψουμε εδώ και εβδομάδες ένα χαντάκι μπροστά από το Γυμνάσιο της Ερεσού όπου είναι οι καλωδιώσεις του κτιρίου και πριν από μερικές μέρες μας ενημέρωσαν ότι λήγει η σύμβαση του εργολάβου της ΔΕΔΔΗΕ και ότι μπορεί να μην γίνει ποτέ η σύνδεση

Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό δοκίμασε την υπομονή μας, όμως σήμερα το πρωί το ποτήρι  ξεχείλισε. Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας στην περιοχή μας, μας ενημέρωσε ότι έπρεπε να βρούμε εμείς έναν δικό μας ηλεκτρολόγο, ο οποίος θα αναλάμβανε την ευθύνη να βρει ποιες είναι οι φάσεις του δικτύου, να τις δείξει στον ηλεκτρολόγο το δικό τους και να υπογράψει μάλιστα σχετικά για όλα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό το αδιέξοδο βρισκόμαστε σήμερα και μάλιστα είμαστε αρκετά ανήσυχοι διότι θα ανοίξουν τα σχολεία σε λίγες μέρες και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τα παιδιά να βρεθούν μπροστά στο χαντάκι και να έχουμε κάποιο ατύχημα.

Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο που επιμελήθηκε το έργο σε συνεργασία με τον εργολάβο, μήπως καταφέρουμε και δώσουμε επιτέλους ρεύμα στο κτίριο μέσα στο μήνα που διανύουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση