× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είναι καρκίνος, όχι επάρατος νόσος»

Απαραίτητο να περάσει το ογκολογικό στον Οργανισμό του Νοσοκομείου λέει στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Ειρήνη Σωτηρχέλλη, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/10/2019

«Είναι καρκίνος, όχι επάρατος νόσος»

Είναι καρκίνος, όχι επάρατος νόσος, δηλαδή μια καταραμένη- ανίατη ασθένεια, «αφού πολλοί ξεπεράσαμε τον καρκίνο και πρέπει να λέμε το όνομά του, να μην είναι ταμπού»: Από τα πρώτα πράγματα που επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, Ειρήνη Σωτηρχέλλη, καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» με αφορμή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, εξ ου και η ταινία ντοκιμαντέρ «Βυζιά» που θα προβληθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη της Ειρήνης Σωτηρχέλλη: 

Οι γυναίκες από τα 35 και μετά, αν δεν υπάρχει σχετικό ιστορικό θα πρέπει να πραγματοποιούν μαστογραφία, Τεστ- ΠΑΠ και υπέρηχο, ενώ οι άντρες από τα 50 και μετά να κάνουν εξέταση PSA για τον καρκίνο του προστάτη, υπενθύμισε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου ιδρύθηκε το 2009 και αποτελούσε προϊόν συζήτησης στην Αθήνα το 2008 μεταξύ της κ. Σωτηρχέλλη όταν βρίσκονταν για θεραπείες με τον αείμνηστο πρόεδρο του Συλλόγου, που είχε τον πρώτο λόγο και την έμπνευση, Παναγιώτη Μάκκα. Η δράση του Συλλόγου έκτοτε είναι πολυποίκιλη και πλούσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνεργασία με την πρώην αντιδήμαρχο Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, ο Δήμος παραχώρησε στον Σύλλογο διαμέρισμα με τρία αυτοδύναμα δίκλινα δωμάτια επί της Σπύρου Τρικούπη κοντά στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, ώστε να μπορούν να μένουν κάπου οι άποροι ασθενείς που πηγαίνουν για ακτινοθεραπείες στην Αθήνα. Επίσης παραχωρήθηκε διαμέρισμα και στη Μυτιλήνη για τους καρκινοπαθείς που μένουν σε χωριά και πρέπει να υποβληθούν σε πολύωρη χημειοθεραπεία στην πρωτεύουσα του νησιού.

Έκκληση για το Ογκολογικό, αλλά και για Κοινωνικό Λειτουργό

Μεγάλη ήταν η δράση του Συλλόγου για το Ογκολογικό Τμήμα, το οποίο «υπέφερε» πριν από την επέκταση του Νοσοκομείου, καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση. Εξάλλου περί το 2010-2011 άρχισε να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Πλέον αυτό που είναι απαραίτητο είναι να «περάσει» στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, ώστε να ζητηθεί και δεύτερος Ογκολόγος, επισημαίνει η κ. Σωτηρχέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο Σύλλογος κάνει έκκληση για Κοινωνικό Λειτουργό. «Θέλουμε κάποιον να δουλέψει εθελοντικά, καθώς σε αυτή τη φάση δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε, αλλά αλλάζει συνέχεια η νομοθεσία και πρέπει κάποιος ειδικός να την παρακολουθεί».

 

Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί από εθελοντές από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην Ερμού 229 στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22510-54754

6985689363

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο