× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ειρηνιστικό κίνημα: Δεν θέλουν κόμματα και καπέλωμα, θέλουν ειρήνη

Στα σπάργανα νέο κίνημα στη Λέσβο με όλες τις ηλικίες επιχειρεί να ενώσει τη διχασμένη κοινωνία και να διαμαρτυρηθεί ενάντια στον πόλεμο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 15/10/2019

Ειρηνιστικό κίνημα: Δεν θέλουν κόμματα και καπέλωμα, θέλουν ειρήνη

Μια ομάδα ανθρώπων κάνει το κάλεσμα για ειρήνη. Στην αρχή ο Πάρης Βουνατσής έφτιαξε τη σελίδα στο facebook «Ειρηνιστικό Κίνημα Πολιτών», όταν είπε «φτάνει πια» αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και την γενοκτονία των Κούρδων. Κάποιος άλλος είχε γράψει κάτι αντίστοιχο στο δικό του προφίλ: «Εμείς δεν θα κάνουμε κάτι; Θα μένουμε απαθείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαθητές, νοικοκυρές και άνθρωποι κάθε ηλικίας, αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, είπαν να αφήσουν έξω την κομματική ιδεολογία και να συσπειρωθούν. Εκτός από τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του Ειρηνιστικού Κινήματος Πολιτών Λέσβου, οι εμπνευστές επιχειρούν να ενώσουν τη διχασμένη κοινωνία, με φόντο και το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Ο Πάρης Βουνατσής, από το συντονιστικό του Ειρηνιστικού Κινήματος, το οποίο βρίσκεται στα σπάργανά του, μίλησε γι’ αυτό, καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλουν καπέλωμα, ούτε κόμματα, αλλά πολίτες. Παράλληλα ζητούν στήριξη και προστασία από τα ΜΜΕ, ώστε να μην γίνουν στόχος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει το Ειρηνιστικό Κίνημα:

«Είμαστε οι φίλοι σας και οι συγγενείς σας. Μια ομάδα εθελοντών με ιδανικά και αξίες, ένα κίνημα πολιτών. Δεν έχουμε νομική μορφή εταιρείας, οργανισμού ή σωματείου. Δεν έχουμε οικονομικά οφέλη και δεν εξυπηρετούμε κανέναν σκοπό πέρα από τη συσπείρωση των συμπολιτών μας για το συντονισμό και τη διοργάνωση δράσεων υπέρ της Ειρήνης και κατά του Πολέμου.

Δε συμφωνούμε με την εξωτερική παρέμβαση για την επίλυση εσωτερικών υποθέσεων. Δε συμφωνούμε με τις πρακτικές εθνοκαθάρσεων και την απάνθρωπη διάσταση του πολέμου  με δολοφονίες του άμαχου πληθυσμού. Δε συμφωνούμε με τον βίαιο διωγμό και τη μαζική μετακίνηση πληθυσμών. Δεν επιθυμούμε την αύξηση των προσφυγικών ροών από βομβαρδισμούς και πολιτικές επικήρυξης ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιδιώκουμε την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη μείωση των προσφυγικών ροών μέσα από τη συλλογική δράση του κινήματος.

Συνταχθείτε με εμάς και ελάτε να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, συντονισμένα και όχι καθένας μόνος του. Ο τόπος μας έχει ανάγκη την ομόνοια, τη συνεργασία και την κοινή πλεύση όλων των πολιτών για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

Δε χρειαζόμαστε άλλους θεατές, στηρίξτε ενεργά την προσπάθειά μας!»

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα στο facebook «Ειρηνιστικό Κίνημα Πολιτών» για περισσότερες πληροφορίες, ενώ αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα ανακοινώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ