× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Προορισμός ανάγκης» για τα κρουαζιερόπλοια η Λέσβος

Απογοητευτικός είναι ο απολογισμός των φετινών προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων για τη Λέσβο. «Μετά το 2015, μεγάλες εταιρείες που ερχόταν στο νησί, μας έβγαλαν από το χάρτη και έβαλαν άλλους προορισμούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2022

«Προορισμός ανάγκης» για τα κρουαζιερόπλοια η Λέσβος

Δύο προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στις 29 Σεπτεμβρίου και μέσα στον Οκτώβριο, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες  απομένει να γίνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να κλείσει η φετινή χρονιά, η οποία ομολογουμένως κινήθηκε σε πολύ υποτονικούς ρυθμούς στον τομέα αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος που συνεργάζεται με τις εταιρείες κρουαζιέρας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η φετινή εικόνα είναι αρκετά απογοητευτική με δεδομένο ότι από τις 17 προσεγγίσεις που είχαν προγραμματιθσθεί , χάθηκαν οι δύο λόγω καιρικών συνθηκών και αλλαγής προγράμματος εντός του καλοκαιριού και πλέον απομένουν δύο ακόμη οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν.

«Γενικά τα αίτια για τον μειωμένο αριθμό προσεγγίσεων, σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος ξεκινούν απο το γεγονός ότι το 2015 με την προσφυγική κρίση, χάσαμε δύο μεγάλες εταιρείες οι οποίες έβγαλαν τη Λέσβο από το χάρτη και έβαλαν στη θέση της τη Λήμνο. Από εκεί και πέρα το νησί μας, φαίνεται ότι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας παρά μόνο εναλλακτικός προορισμός, είτε για να γεμίσουν κάποιο κενό στο πρόγραμμά τους, είτε επειδή ακυρώνεται η προσέγγιση σε άλλο λιμάνι την τελευταία στιγμή΄».

Η απουσία ντόκου στο λιμάνι ο οποίος θα βοηθήσει στην ασφαλή αποβίβαση των επιβατών, είναι γενικά ένας αρνητικός παράγοντας για την επιλογή του νησιού μας ως προορισμός κρουαζιέρας, δεν είναι όμως αυτό το κυρίαρχο πρόβλημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου το λιμάνι της  Σαντορίνης, που είναι  ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας στη χώρα, δεν έχει ντόκο και οι επιβάτες βγαίνουν με λάντζες. Φυσικά ντόκο δεν διαθέτει ούτε και το λιμάνι της Λήμνου, το οποίο φέτος είχε πάνω από 30 προσεγγίσεις, ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε ντόκο το λιμάνι της Μυκόνου. Σε κάθε περίπτωση όταν τα προηγούμενα χρόνια η Λέσβος είχε αγγίξει τις 80 προσεγγίσεις, την περίοδο που είχαν βγει εκτός χάρτη κρουαζιέρας οι χώρες της Βόρειας Αφρικής λόγω κοινωνικών αναταραχών και πάλι δεν διέθετε ντόκο, όμως ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές των εταιρειών για τα νησιά του Αιγαίου.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι με όλες τις προδιαγραφές για την εύκολη και χωρίς προβλήματα προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου και αποβίβαση των επιβατών, σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος θα ήταν ιδιαίτερα δελεαστικός παράγοντας για αρκετές εταιρείες να επιστρέψουν στο νησί μας. Για τη νέα σεζόν προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια κινητικότητα. Μέσα στους επόμενους μήνες πιθανόν θα υπάρξει ενδιαφέρον, όμως και πάλι η Λέσβος δεν θα είναι πρώτη επιλογή στη χάραξη δρομολογίας των κρουαζιεροπλοίων». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου