× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο θρησκευτικός τουρισμός έφερε 2.500 επισκέπτες το καλοκαίρι

Επέστρεψε δυναμικά η Λέσβος στο χάρτη του προσκυνηματικού τουρισμού με επισκέπτες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2022

Ο θρησκευτικός τουρισμός έφερε 2.500 επισκέπτες το καλοκαίρι

Επέστρεψαν φέτος στη Λέσβο μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, μετά την προσφυγική κρίση του 2015 και την πανδημία του κορονοϊού, οι Έλληνες τουρίστες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι έχουν ως προορισμό τα θρησκευτικά προσκυνήματα του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση του θρησκευτικού τουρισμού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ μέχρι και σήμερα μέσα Σεπτεμβρίου εξακολουθούν να έρχονται στο νησί μας, οργανωμένες ομάδες με προορισμό τα προσκυνήματα του τόπου μας.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, σε όλα τα δρομολόγια Ιουλίου και Αυγούστου από την Καβάλα έβγαιναν 5-6 λεωφορεία προσκυνητών από ενορίες της Βόρειας Ελλάδας.

«Επίσημα στοιχεία καταγραφής για τον αριθμό αυτής της κατηγορίας τουριστών δεν μπορούμε να έχουμε ωστόσο αν υπολογίσει κανείς τα λεωφορεία και τον αριθμό των επιβατών, θα πρέπει να ήρθαν συνολικά το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου 2.500 άτομα τουλάχιστον  σε οργανωμένα γκρουπ. Φυσικά είχαμε και πολλούς μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν στο νησί αποκλειστικά για προσκύνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως οι επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού, έρχονται στη Λέσβο για τον Μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μανταμάδου, την Παναγία της Αγιάσου και τον Άγιο Ραφαήλ. Στο πλαίσιο ωστόσο των εκδρομών που πραγματοποιούν επισκέπτονται και άλλες περιοχές του νησιού μας, με γνωστές εκκλησίες ή μοναστήρια, όπως η Μονή Λειμώνος, η Μονή Υψηλού οι κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο κ.λπ.

Ιδιαίτερα βοηθητικό για τη Λέσβο και την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια καλή πηγή εσόδων τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο για τους επαγγελματίες τουρισμού στο νησί μας, θα ήταν η 12μηνη δρομολόγηση πλοίου από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις προηγούμενες δεκαετίες που γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση ο θρησκευτικός τουρισμός στο νησί μας με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από την άνοιξη έως τέλος φθινοπώρου, υπήρχε σταθερή γραμμή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη, από την πάλαι ποτέ Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία