× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βιώσιμη πόλη και ζωντανά χωριά»

«Βάζει πλώρη» για το Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος αποχαιρετά τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και μπαίνει δυναμικά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/9/2022

«Βιώσιμη πόλη και ζωντανά χωριά»

Με ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο χωρίς κομματικές αποχρώσεις το οποίο θα βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην παράταξη που διεκδίκησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Παναγιώτης Χριστόφας  να διεκδικήσει το Δήμο Μυτιλήνης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Παναγιώτης Χριστόφας, αποκάλυψε τα σχέδια του υπογραμμίζοντας ότι τέλος Οκτωβρίου θα απομακρυνθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ενώ ήδη όπως τόνισε έχει ενημερωθεί γι’ αυτό και ο Κώστας Μουτζούρης προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Όπως τόνισε ο λόγος της αποχώρησής του σχετίζεται αποκλειστικά με την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από την προεκλογική δραστηριότητα των επόμενων μηνών.

«Αυτή τη στιγμή ωστόσο, σημείωσε παραμένω στην Περιφέρεια και στην νευραλγική θέση του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ το οποίο θα ενεργοποιηθεί μετά το Νοέμβριο και τη συνεδρίαση της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης που θα δημιουργηθεί».

Μιλώντας για το νέο ΕΣΠΑ που 2021 -2027 ο Παναγιώτης Χριστόφας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες και διαφορετικές δράσεις συγκριτικά με το Πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τώρα ενώ όπως είπε θα δίνεται βαρύτητα στο βιώσιμο σχεδιασμό και στην ανάπλαση όχι μόνο αστικών περιοχών όπως η Μυτιλήνης (Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης) αλλά και άλλων μικρότερων περιοχών μη αστικών.

«Επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού των νέων παρεμβάσεων είναι η σύνδεση αυτών με την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή να γίνουν για παράδειγμα κάποια έργα στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης ή σε κάποια άλλη περιοχή και αυτά να σχετίζονται να βοηθούν και να στηρίζουν τις επιχειρήσεις εκεί. Ήδη αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει ενημέρωση των φορέων και των δήμων που θα είναι οι φορείς διαχείρισης του προγράμματος ώστε να τρέξουν μελέτες και διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι όταν βγουν οι πρώτες προσκλήσεις στον αέρα».

Ειδικά για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη πολύ καιρό πριν με αποκλειστικό στόχο και όραμα τη βελτίωση του τόπου μας, της πόλης και των χωριών μας, και κυρίως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

«Όσοι ζούμε στην πόλη της Μυτιλήνης γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα που υπάρχουν σε σημαντικούς τομείς. Οι γονείς ξέρουν καλά ότι υπάρχουν ελάχιστες παιδικές χαρές για τα παιδιά τους και το ίδιο ισχύει και στα χωριά μας. Από εκεί και πέρα η πόλη έχει σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη Βιώσιμη κινητικότητα και είναι δυστυχώς μη φιλική σε πεζούς, ποδηλάτες και άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι γονείς με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία.

Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια και όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με μικρές νίκες στην αρχή και μεγαλύτερες στη συνέχεια να κερδίσουμε το στοίχημα και να μετατρέψουμε τη Μυτιλήνη σε μια βιώσιμη, φιλική ευρωπαϊκή πόλη. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα σχολεία της πόλης τον σχεδιασμό και να επεκταθούμε μετά στις γειτονιές. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Πολλές αστικές περιοχές της χώρας μας ακόμη και νησιωτικοί δήμοι έχουν καταφέρει να το πετύχουν μπορούμε κι εμείς.

Από εκεί και πέρα θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις κοινότητές μας, μικρές και μεγάλες με στόχο να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο αυτό αλλά και γιατί όχι να επιστρέψουν και όλοι εκείνοι που έφυγαν».

Το επόμενο διάστημα σημείωσε ο Παναγιώτης Χριστόφας θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του με συνέντευξη τύπου η οποία θα δώσει το στίγμα της αυτοδιοικητικής του παράταξής.

«Ήδη σημείωσε, υπάρχει ένας βασικός κορμός υποψηφίων και συνεργατών του από την παράταξη ΤΟΛΜΑΜΕ οι οποίοι παραμένουν δίπλα του ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και άλλα άτομα κυρίως ενεργοί πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας με διάθεση και όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, την πόλη και τα χωριά μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η επιτυχία είναι σημαντική αλλά όχι μονόδρομος»

Ευχές από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θα αποφασίσει επί της πρόσληψης των γεωπόνων του προγράμματος δακοκτονίας της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας»

Το μήνυμα της ΚΝΕ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών

Η παραπάνω εκτίμηση προκύπτει από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο

Τραυματίσθηκαν οι οδηγοί δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στα τροχαία ατυχήματα την τελευταίας ημέρα του Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Γιάννη Μπουρνού για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ο υποψήφιος βουλευτής θυμίζει πως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παραμένει η άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο...καλή επιτυχία σε όλους»

Το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά που από την Πέμπτη δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης
ΕΛΛΑΔΑ

Αρση της ασυλίας για Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο

Με την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, οι βελγικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν τις έρευνές τους για την καταγγελία βιασμού που έχει γίνει σε βάρος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στο Πληγώνι

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην εκκλησία του χωριού, στο γραφικό προάστιο της Μυτιλήνης, με γλέντι, χορό και άφθονη διασκέδαση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προκηρύχθηκαν οι τουριστικές ενισχύσεις

Ποιο είναι το επιλέξιμο κόστος για τις επιχορηγήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτιμήσεις για την ανθοφορία της ελιάς στη Λέσβο

Μειωμένες οι προσδοκίες των ελαιοπαραγωγών του νησιού για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

Από μέσα Μαΐου λειτουργεί στην Πλαγιά το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πλωμαρίου

Στη νέα αντιπυρική περίοδο, τα κενά στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου, στις προσλήψεις που αναμένονται καθώς και στην ετοιμότητα εν' όψει καλοκαιριού αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος