× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βιώσιμη πόλη και ζωντανά χωριά»

«Βάζει πλώρη» για το Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος αποχαιρετά τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και μπαίνει δυναμικά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 21/9/2022

«Βιώσιμη πόλη και ζωντανά χωριά»

Με ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο χωρίς κομματικές αποχρώσεις το οποίο θα βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην παράταξη που διεκδίκησε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Παναγιώτης Χριστόφας  να διεκδικήσει το Δήμο Μυτιλήνης στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Παναγιώτης Χριστόφας, αποκάλυψε τα σχέδια του υπογραμμίζοντας ότι τέλος Οκτωβρίου θα απομακρυνθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ενώ ήδη όπως τόνισε έχει ενημερωθεί γι’ αυτό και ο Κώστας Μουτζούρης προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Όπως τόνισε ο λόγος της αποχώρησής του σχετίζεται αποκλειστικά με την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από την προεκλογική δραστηριότητα των επόμενων μηνών.

«Αυτή τη στιγμή ωστόσο, σημείωσε παραμένω στην Περιφέρεια και στην νευραλγική θέση του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ το οποίο θα ενεργοποιηθεί μετά το Νοέμβριο και τη συνεδρίαση της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης που θα δημιουργηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το νέο ΕΣΠΑ που 2021 -2027 ο Παναγιώτης Χριστόφας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες και διαφορετικές δράσεις συγκριτικά με το Πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τώρα ενώ όπως είπε θα δίνεται βαρύτητα στο βιώσιμο σχεδιασμό και στην ανάπλαση όχι μόνο αστικών περιοχών όπως η Μυτιλήνης (Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης) αλλά και άλλων μικρότερων περιοχών μη αστικών.

«Επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού των νέων παρεμβάσεων είναι η σύνδεση αυτών με την επιχειρηματικότητα. Δηλαδή να γίνουν για παράδειγμα κάποια έργα στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης ή σε κάποια άλλη περιοχή και αυτά να σχετίζονται να βοηθούν και να στηρίζουν τις επιχειρήσεις εκεί. Ήδη αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει ενημέρωση των φορέων και των δήμων που θα είναι οι φορείς διαχείρισης του προγράμματος ώστε να τρέξουν μελέτες και διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι όταν βγουν οι πρώτες προσκλήσεις στον αέρα».

Ειδικά για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη πολύ καιρό πριν με αποκλειστικό στόχο και όραμα τη βελτίωση του τόπου μας, της πόλης και των χωριών μας, και κυρίως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσοι ζούμε στην πόλη της Μυτιλήνης γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα που υπάρχουν σε σημαντικούς τομείς. Οι γονείς ξέρουν καλά ότι υπάρχουν ελάχιστες παιδικές χαρές για τα παιδιά τους και το ίδιο ισχύει και στα χωριά μας. Από εκεί και πέρα η πόλη έχει σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη Βιώσιμη κινητικότητα και είναι δυστυχώς μη φιλική σε πεζούς, ποδηλάτες και άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι γονείς με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία.

Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια και όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με μικρές νίκες στην αρχή και μεγαλύτερες στη συνέχεια να κερδίσουμε το στοίχημα και να μετατρέψουμε τη Μυτιλήνη σε μια βιώσιμη, φιλική ευρωπαϊκή πόλη. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα σχολεία της πόλης τον σχεδιασμό και να επεκταθούμε μετά στις γειτονιές. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Πολλές αστικές περιοχές της χώρας μας ακόμη και νησιωτικοί δήμοι έχουν καταφέρει να το πετύχουν μπορούμε κι εμείς.

Από εκεί και πέρα θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις κοινότητές μας, μικρές και μεγάλες με στόχο να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες να μείνουν οι νέοι μας στον τόπο αυτό αλλά και γιατί όχι να επιστρέψουν και όλοι εκείνοι που έφυγαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο διάστημα σημείωσε ο Παναγιώτης Χριστόφας θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του με συνέντευξη τύπου η οποία θα δώσει το στίγμα της αυτοδιοικητικής του παράταξής.

«Ήδη σημείωσε, υπάρχει ένας βασικός κορμός υποψηφίων και συνεργατών του από την παράταξη ΤΟΛΜΑΜΕ οι οποίοι παραμένουν δίπλα του ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και άλλα άτομα κυρίως ενεργοί πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας με διάθεση και όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, την πόλη και τα χωριά μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια