× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δημόσιες σχέσεις Μουτζούρη – ΝΔ με φουσκωμένα τιμολόγια που πληρώνονται με δημόσιο χρήμα

Σοβαρές καταγγελίες της «Συμπαράταξης Πολιτών» για διασπάθιση δημόσιου χρήματος για τη χρηματοδότηση συνεδρίου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και του.... «Ιατρικού Κέντρου»! «Αιδώς Αργείοι και ως εδώ» τονίζει η παράταξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2022

Δημόσιες σχέσεις Μουτζούρη – ΝΔ με φουσκωμένα τιμολόγια που πληρώνονται με δημόσιο χρήμα

Σοβαρή καταγγελία των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» Γ. Αργυρούδη, Μ. Κάρλα, Μ. Νικολάρα και Γ. Σπιλάνη σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου συνεδρίου που πραγματοποιεί ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεφανάδης επιστημονικά υπεύθυνος στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος» με θέμα «Γυναίκα, υγεία, μακροζωία» από κοινού με το Ιατρικό Κέντρο, γνωστό μεγάλο ιδιωτικό όμιλο υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που υπερψηφίστηκε χθες, το κόστος του συνεδρίου φτάνει τα 60.000 ευρώ ενώ η συμμετοχή της περιφέρειας βορείου Αιγαίου στο συνέδριο που ιδιώτες διοργανώνουν είναι της τάξης των 29.845 ευρώ.

«Αφού τελείωσαν τα μεσαιωνικά καρναβάλια της Περιφέρειας στη Χίο, με τον πακτωλό χρημάτων που απαιτήθηκε, η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη και συνεργάτες ‘επενδύει’ στη χρηματοδότηση συνεδρίων» τονίζει η «Συμπαράταξη Πολιτών».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα χρήματα με τα οποία η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το Συνέδριο, θα πάνε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«1. Αεροπορική μετακίνηση 47 συμμετεχόντων επί 355 ευρώ/άτομο, την ώρα που στις εταιρείες πριν δύο μέρες ο όποιος ιδιώτης εύρισκε τα εισιτήρια περίπου 200 ευρώ!

2. Διαμονή συμμετεχόντων 47 επί 230 ο καθένας για δύο διανυκτερεύσεις δηλαδή 115 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση!

3. 47 επί 50 ευρώ ο καθένας για μετακίνηση από το αεροδρόμιο στο Πυθαγόρειο προς ξενοδοχείο στο Πυθαγόρειο και αντίστροφα, όταν το ταξί ανά διαδρομή στοιχίζει 10 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ ανά μετακινούμενο! Να τονίσουμε πως ανάμεσα στους μετακινούμενους με έξοδα της Περιφέρειας περιλαμβάνονται η κ. Ζωή Ράπτη (Υφυπουργός Υγείας), η κ. Νόνη Δούνια (βουλευτής), ο ίδιος ο κ. Στεφανάδης (βουλευτής) άνθρωποι που με τη βουλευτική τους ιδιότητα έχουν ειδικά προνόμια στις μετακινήσεις. Όπως και καθηγητές και γιατροί με υψηλότατες απολαβές από μισθούς, ιατρικές πράξεις και λοιπές αμοιβές. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν η κ. Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας), η κ. Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), και η κ. Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), που θα συμμετέχουν κι αυτές στο ιατρικό συνέδριο, θα ζητήσουν την ενίσχυση της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου για την μετακίνηση τους.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα των παραπάνω η «Συμπαράταξη Πολιτών» καταγγέλει ότι «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διαθέτει δωρεάν το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου για τη φιλοξενία του συνεδρίου για τρεις μέρες. Προφανώς και τα γενικά έξοδα για ηλεκτρικό, νερό, αμοιβές καθαριότητας και τα αντίστοιχα υλικά καθαριότητας και ατομικής υγιεινής. Μια επίσης υψηλή δωρεά, που ελαφρύνει τους οργανωτές από σημαντική δαπάνη.».

Και η σοβαρή καταγγελία συνεχίζει:

«Όσο για το ερώτημα ποιες δαπάνες θα καλύψουν οι υπόλοιπες 30.000 του προϋπολογισμού του συνεδρίου μιας και οι μετακινήσεις γενικά, η διαμονή και ο χώρος προσφέρονται από την Περιφέρεια, δεν απαντήθηκε. Στις αιτιάσεις μας δε για τον εμπαιγμό ουσιαστικά των πολιτών του βορείου Αιγαίου μέσω της κατασπατάλησης χρημάτων και της υπερκοστολόγησης, η απάντηση ήταν ότι είναι πολιτική της Περιφερειακής Αρχής να κάνει δράσεις που προβάλουν τα νησιά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρειάζεται μήπως να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα επιστημονικά συνέδρια οι σύνεδροι πληρώνουν όλα τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης τους ενώ συχνά συμμετέχουν και στα έξοδα οργάνωσης με τους τοπικούς φορές να προσφέρουν κάποιο γεύμα και αναμνηστικά δώρα;

Τέλος η «Συμπαράταξη πολιτών» καταλήγει:

«Είμαστε σαφώς θετικοί να πραγματοποιούνται στα νησιά μας συνέδρια με τη συμμετοχή ανθρώπων των επιστημών, των τεχνών, των επιχειρήσεων κλπ που εν δυνάμει μπορούν να προβάλουν τα νησιά μας. Εν προκειμένω ένα συνέδριο που έχει στο επίκεντρο του τη γυναίκα και την υγεία της, όσο υποκριτικό κι αν φαίνεται για τα νησιά μας που υποφέρουν από υπηρεσίες υγείας, το καλωσορίζουμε και ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του. Η Περιφέρεια μπορεί να δείξει τη φιλοξενία της τόσο με την δωρεάν παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και με την παράθεση δείπνου στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.

Ωστόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Η αναζήτηση στήριξης από την Νέα Δημοκρατία του κ. Μουτζούρη δεν μπορεί να αδειάσει τα ταμεία της Περιφέρειας.

Αιδώς Αργείοι και ως εδώ.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση