× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «Ν» στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας!

«Είναι ζήτημα εμπιστοσύνης», η θεματολογία του iMedD επέλεξε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα να συμμετέχει ως ομιλητής από το Βόρειο Αιγαίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2022

Το «Ν» στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας!

Ξεκινά την Τετάρτη η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας που πραγματοποιείται από το iMEdD από τις 5 ως τις 9 Οκτωβρίου 2022 στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένη εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο στο πάνελ, αναγνωρίζοντας την έγκυρη και αξιόπιστη δημοσιογραφική μας δουλειά είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα μας, Stonisi.gr με ομιλία της συναδέλφισσας Ανθής Παζιάνου στη θεματική: «Τοπική ειδησεογραφία: Χτίζοντας εμπιστοσύνη, αλληλεπιδρώντας με τις κοινότητες. Oι προβληματισμοί και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι και οι τοπικοί ειδησεογραφικοί σταθμοί και δοκιμασμένες καινοτόμες λύσεις που μπορούν να ενδυναμώσουν την ενημέρωση και να θεμελιώσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών μέσων και του κόσμου.» Η ομιλία θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται και online ζωντανά.

Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν δύο έρευνες πανελλαδικής εμβέλειας που διεξήγαγε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του iMEdD και εντοπίζουν ενδιαφέροντα σημεία σχετικά με την άποψη του κοινού για τη δημοσιογραφία, αλλά και την άποψη των ίδιων των δημοσιογράφων για τη δημοσιογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ το 89,5% των πολιτών αποκρίνεται ότι η δημοσιογραφία είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία, το ίδιο το κοινό παράλληλα απαντά ότι δεν εμπιστεύεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το ποσοστό δυσπιστίας απέναντί τους να φτάνει το 67,5% –συγκριτικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο, μετά το ποσοστό δυσπιστίας απέναντι στα πολιτικά κόμματα, το οποίο ανέρχεται στο 77,5%. Ταυτόχρονα, σύγκλιση κοινού και δημοσιογράφων φαίνεται να υπάρχει στο ζήτημα της λογοκρισίας καθώς το 83,5% των πολιτών θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι «λογοκρίνονται από τους προϊσταμένους τους» και η δημοσιογραφική κοινότητα το επιβεβαιώνει με μόλις τρεις ή τέσσερις στους δέκα δημοσιογράφους (ανάλογα με τα επιμέρους κίνητρα ή αιτίες των παρεμβάσεων)  να δηλώνουν ότι δεν λογοκρίνονται «ποτέ» από ιεραρχικά ανώτερους.

Τα ευρήματα της έρευνας θα συζητηθούν αναλυτικά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 18:00 στο πάνελ Zήτημα Εμπιστοσύνης: Η Οπτική του Κοινού, στο οποίο συνομιλητές θα είναι και το κοινό που μπορεί να παραβρεθεί μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής εδώ, και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 18:30 στο πάνελ Ζήτημα Εμπιστοσύνης: Η οπτική των δημοσιογράφων.

Στη διάρκεια του πενθημέρου, πρόκειται να συμμετάσχουν περισσότερα από 500 μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας και 100+ καταξιωμένοι Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, και εκπρόσωποι ανεξάρτητων Οργανισμών, όπως η Christiane Amanpour – Επικεφαλής διεθνών ειδήσεων του CNN, ο Jamie Angus – Chief Operating Officer του Al Arabiya και ο Pavol Szalai – Επικεφαλής του Γραφείου ΕΕ/Βαλκανίων στο RSF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οργανισμοί όπως οι: BIRNEDJNetEuropean Press PrizeICIJSolomon, και Reporters Without Borders θα συμμετέχουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Media Village ενώ θα μπορέσουν να επιμεληθούν ξεχωριστά sessions για το όραμα και τις δράσεις τους.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή. Μπορείτε να εγγραφείτε στο https://forum.imedd.org επιλέγοντας την ημέρα ή τις ημέρες που επιθυμείτε να παραβρεθείτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές και εγγραφείτε εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας 2022 από το iMEdD:

Η Διεθνής Εβδομάδα Δημοσιογραφίας είναι μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού Oργανισμού iMEdD και αποτελεί την τέταρτη διοργάνωση μιας ετήσιας συνάντησης της δημοσιογραφικής κοινότητας. Κάθε χρόνο δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των Mέσων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, συναντιούνται για να συζητήσουν για νέες μεθόδους και εργαλεία, καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας για μια ποιοτικότερη δημοσιογραφία.

Η επιθυμία του iMEdD είναι η φετινή διευρυμένη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία. Για τον λόγο αυτό, ο Οργανισμός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια στο χώρο διεξαγωγής, ακολουθώντας όλα τα προτεινόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παραμείνετε συντονισμένοι στο forum.imedd.org

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, επισκεφθείτε την κατηγορία FAQ εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@imedd.org.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου