× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι ελάχιστοι που δούλεψαν χωρίς σύμβαση στη ΔΕΔΑΠΑΛ θα πληρωθούν άμεσα»

Την άποψη της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τους εργαζόμενους της ΔΕΔΑΠΑΛ κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης. Μίλησε για τα έργα του Δήμου, το ΠΙΚΠΑ και τις εκλογές

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/10/2022

«Οι ελάχιστοι που δούλεψαν χωρίς σύμβαση στη ΔΕΔΑΠΑΛ θα πληρωθούν άμεσα»

Την εκδοχή της Δημοτικής Αρχής για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν χωρίς σύμβαση στη ΔΕΔΑΠΑΛ το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, για λογαριασμό του Δήμου Μυτιλήνης, δημοσιοποίησε  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δ.  Χατζηγιάννης παραδέχθηκε ότι ένας μικρός αριθμός ατόμων εργάσθηκε χωρίς σύμβαση στην εταιρεία το επίμαχο διάστημα. Όπως τόνισε  οι  καταγγελίες θα διερευνηθούν και αν όντως αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν δίκιο θα πάρουν τα χρήματά τους.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως σημείωσε οι άνθρωποι χωρίς σύμβαση ήταν πολλοί λίγοι και όλο αυτό προέκυψε από παρεξήγηση στην εντολή που τους έδωσαν και σε κενό στη χρηματοδότηση. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ πληρώνονται με τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ, τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Κανένας από τους ανθρώπους αυτούς δεν θα μείνει απλήρωτος γιατί η Δημοτική Αρχή υπηρετεί το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας ότι σημαντικές παρεμβάσεις όπως η ανάπλαση της προκυμαίας, το κολυμβητήριο και άλλα έργα είναι σε εξέλιξη παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε ο Δήμος με το μεταναστευτικό και την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης σημείωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος που το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση υπέρ της δημιουργίας δομής εκτός αστικού ιστού και πρόσθεσε ότι σήμερα η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με το 2019.

«Η Λέσβος ωστόσο, πρόσθεσε, τουριστικά τουλάχιστον εξακολουθεί να πληρώνει το τίμημα για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου. Αυτό πρέπει να αλλάξει και το μεταναστευτικό να μην απασχολεί τους κατοίκους του νησιού μας ούτε και να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξή του». 

Αναφερόμενος στη  δραστηριότητα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση του Καρά τεπέ με τη δημιουργία μουσείου προσφυγικής μνήμης, κτιρίων για τη ΔΕΥΑΛ και αθλητικών χώρων. Το επόμενο διάστημα, δημοπρατείται το ΠΙΚΠΑ και όπως είπε έως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε εκεί τις νέες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην περίπτωση του ΠΙΚΠΑ, είχαμε καθυστερήσεις κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα για την έκδοση αδειοδοτήσεων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και τα παιδιά του Δήμου μας θα απολαύσουν από το επόμενο καλοκαίρι τις νέες εγκαταστάσεις».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στην προεκλογική χρονιά που ξεκινά σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι νέοι υποψήφιοι για το Δήμο Μυτιλήνης οφείλουν να καταθέσουν στο τραπέζι, την πρόταση και το όραμά τους για την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών. «Το νησί μας είναι ένας υπέροχος τόπος ο οποίος θα πρέπει να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξουμε σχέδιο βασισμένο στο όραμά μας για το Δήμο που θέλουμε και το οποίο θα είναι βιώσιμο για τις επόμενες δεκαετίες». 

Ο ίδιος σημείωσε ότι παραμένει ενεργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές ωστόσο σημείωσε ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι δουλειά του δημάρχου Στρατή Κύτελη. «Το ψηφοδέλτιο αν συνεπάγεται την επιστράτευση άξιων και ικανών ανθρώπων είναι ένα πολύ καλό νέο. Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι αξιοσύνη του καθενός και όχι το αποτύπωμά τους στην κάλπη». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ