× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαγωνισμός για πάρκο αναψυχής στη Σκάλα Μιστεγνών

Προβλέπεται κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, beach volley, παιδική χαρά με πιστώσεις του υπουργείου Μετανάστευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2022

Διαγωνισμός για πάρκο αναψυχής στη Σκάλα Μιστεγνών

Υπεγράφη η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του θεματικού έργου, για την κατασκευή Πάρκου Αναψυχής στη Σκάλα Μιστεγνών εκτιμώμενης αξίας 750.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 24-10-2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.
Το έργο χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από Πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και από ίδιους πόρους (πρόγραμμα Φιλόδημος) με 150.000€. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Στον κοινόχρηστο χώρο της Σκάλας Μιστεγνών, όπου υπάρχει, σήμερα, ένα παλιό καταστραμμένο γήπεδο μπάσκετ, θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο beach volley, Παιδική Χαρά και χώροι Πρασίνου.
Επιγραμματικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

1) Περιμετρικά του οικοπέδου δημιουργείται πεζοδρόμιο από τσιμεντοκυβόλιθους, το οποίο θα διαχωρίζεται από το χώρο του Πάρκου με μικρό τοιχίο ύψους 0,45 εκατοστών, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν καθιστικό, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται και χώρος στάθμευσης 28 αυτοκινήτων.
2) Από την μεριά της θάλασσας και παράλληλα στο δρόμο κατασκευάζεται γήπεδο Βeach-volley, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αρμόδιας Ομοσπονδίας.
3) Στο κέντρο δημιουργείται γήπεδο Μπάσκετ, με προδιαγραφές Γ.Γ. Αθλητισμού, επιστρωμένο με αθλητικό τάπητα σε δυο αποχρώσεις, πράσινο και κόκκινο, αφού διαστρωθεί πρώτα με ασφαλτοτάπητα.
4) Ανάμεσα στα δυο γήπεδα κατασκευάζεται, εκατέρωθεν, διπλή κερκίδα τριών βαθμίδων, από οπλισμένο εμφανές σκυρόδεμα που θα χρωματιστεί σε χρώμα γκρι μπλε.
5) Δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ κατασκευάζεται μια πληρέστατη Παιδική Χαρά.
6) Παράλληλά της θα δημιουργηθεί καθιστικό από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος, ύψους 0,45μ., και παρτέρι εντός του οποίου θα γίνει φύτευση.
7) Περιμετρικά των Γηπέδων, της Παιδικής Χαράς και κατά μήκος των πλευρών του οικοπέδου δημιουργούνται διάδρομοι κυκλοφορίας πεζών.
8) Τα δένδρα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα γίνει νέα φύτευση δένδρων και θάμνων για φυσική σκίαση του χώρου.
9) Τα δύο Γήπεδα καθώς και η Παιδική Χαρά θα φωτίζονται με σώματα τύπου LED, για τις ανάγκες βραδινών αγώνων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ