× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένα 24ωρο για την κλιματική αλλαγή!

Την Παρασκευή θα απομονωθούν στο εργαστήριο φοιτητές της Μυτιλήνης και της Χίου ώστε να αντιμετωπίσουν τις τοπικές προκλήσεις με γνώμονα την κλιματική αλλαγή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/10/2019

Ένα 24ωρο για την κλιματική αλλαγή!

Τις τοπικές προκλήσεις που θα αναγνωρίσουν τοπικοί φορείς και θα παραθέσουν στους φοιτητές του μαθήματος «Επιχειρηματικότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη» της Μαρίας Χατζηαντωνίου και του Μάριου Μπαλή, θα πρέπει να απασχολήσουν για ένα 24ωρο τους φοιτητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και για 24 ώρες, οι φοιτητές του μαθήματος που ανήκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Χίου θα «κλειστούν» απομονωμένοι από τον έξω κόσμο, σε έναν χώρο στη Λέσβο, προκειμένου να παραθέσουν προτάσεις για την κλιματική αλλαγή και την επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο.

Για όλα τα πρωτότυπα εγχειρήματα του μαθήματος που έχει ανοιχτεί στην τοπική κοινωνία, έχει συνεργαστεί με την ΕΤΑΛ, το Επιμελητήριο, μίλησε στην εκπομπή «Ανθέων 99» στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» η δρ Μαρία Χατζηαντωνίου, διδάσκουσα του μαθήματος: 

To Climathon, μία πρωτοβουλία της ΕΕ, προσκαλεί φοιτητές, ερευνητές, προγραμματιστές, επιχειρηματίες, δημόσιους λειτουργούς και κατοίκους των αστικών κέντρων, να συνεργαστούν για 24 ώρες, να οραματιστούν, να συν-σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν στις Δημοτικές τους Αρχές νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, που να αφορούν την ανθεκτικότητα των πόλεων και την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων εστιάζει στο συνδυασμό των νέων τεχνολογιών, στη συντονισμένη δράση μεταξύ τοπικών φορέων και στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας, ώστε από τη μία να ενθαρρυνθούν οι επαγγελματίες αλιείς να ψαρεύουν πλαστικά και άλλα απορρίμματα και από την άλλη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις σε τοπικό επίπεδο για τη διαχείριση αυτών.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στον Λόφο του Πανεπιστημίου θα παρουσιαστούν οι πρώτες προτάσεις των φοιτητών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση