«Μνήμη Μικράς Ασίας»
Επιτυχημένη εκδήλωση στο Αναγνωστήριο Αγιάσου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2022

To Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στη βιβλιοθήκη του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μνήμη Μικράς Ασίας». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922 - 2022).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του φιλόλογου καθηγητή - συγγραφέα Βασίλη Κωμαΐτη με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή. Το πριν και το μετά» (Εθνοκάθαρση - Προσφυγιά). Στην συνέχεια η Ευστρατία Μουτζουρέλλη - Κωμαΐτου διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο «Η Νιόβη θρηνούσε για τη Μικρά Ασία» του Erbil Pervin. Το «Οι νεκροί περιμένουν» της Διδώ Σωτηρίου διάβασε η Ιωάννα Χαρ. Καμαρού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρασιατικούς παραδοσιακούς σκοπούς από τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου και απόδοση σχετικών τραγουδιών του Δήμου Μούτση και του Διονύση Σαββόπουλου από τον Ισίδωρο Παπαγεωργίου.