Ντεμπούτο για το «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης»
Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Αθανασίας Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Φωτίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2022

Με επιτυχία, από κάθε άποψη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Αθανασίας Δαφιώτη, για παιδιά, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΓΑΠΗΣ, από τις εκδόσεις Συμμετρία, με τις φωτεινές και πολύχρωμες εικόνες της Βιβής Μαρκάτου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Φωτίου.
Όλες τις ιδιότητες της επιστράτευσε η πολυτάλαντη και αγαπητή στον κόσμο Αθανασία (Νάσια) Δαφιώτη, δημοσιογράφος, θεατρολόγος-ηθοποιός, καθηγήτρια θεατρικής αγωγής και ερμηνεύτρια τραγουδιών, για να παρουσιάσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σε μικρούς και μεγάλους το τρίτο συγγραφικό της έργο, μετά «ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΛΟΥΛΟΥΔΟ» της, που τόσο αγαπήθηκε και ακόμα το θυμόμαστε, «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», (το οποίο έχει εξαντληθεί ). Το ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΓΑΠΗΣ, είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν τα παιδιά παίζοντας θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, να ακούσουν αφήγηση σχετικού παραμυθιού και ζωγραφίζοντας εικόνες από το βιβλίο.
Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα δημιουργικά ψυχαγωγούμενα παιδιά τους, μα και να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες της κυρίας Δέσποινας Σαμοθρακή, κοινωνικής λειτουργού, που μίλησε για την αξία της οικογενειακής μας ιστορίας και για το ρόλο της οικογένειας και του κάθε μέλους αυτής ξεχωριστά, στην δημιουργία της αίσθησης του ανήκειν στο παιδί , και της κυρίας Πόπης-Σκιαδοπούλου- Γιασσά, εκπαιδευτικού –νηπιαγωγού, που μίλησε για την αξία και την σημασία της φιλαναγνωσίας στη ζωή των παιδιών.
Το βιβλίο της Αθανασίας Δαφιώτη, διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης της Μυτιλήνης και της Λέσβου, γενικότερα.Προγραμματίζονται δράσεις και παρουσιάσεις του βιβλίου ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΓΑΠΗΣ, μέσα στον επόμενο μήνα.
Μιας και το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως τόνισε η συγγραφέας του, «δύναται κάλλιστα να μας απασχολήσει δημιουργικά, ολόχρονα , και έχει την θέση του και στα βιβλία που θα επιλέξει κάποιος και στις γιορτές αφού πρόκειται για ένα βιβλίο-άλμπουμ, με θέμα την οικογένεια και την αγάπη, που ήρθε για να μείνει και να κρατηθεί στις βιβλιοθήκες μας, όπως δηλώνει και ο τίτλος του ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΓΑΠΗΣ».
Ευχόμαστε στην αγαπητή συνάδελφο κάθε επιτυχία στο πραγματικά υπέροχο βιβλίο της!