× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιπαράθεση για την Δημοτική Πινακοθήκη ενώ παραμένει ακόμα κλειστή!

Φραστικές αντεγκλήσεις Τσακύρη με Αστυρακάκη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/10/2019

Αντιπαράθεση για την Δημοτική Πινακοθήκη ενώ παραμένει ακόμα κλειστή!

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου ,ανάμεσα στον πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου Κώστα Αστυρακάκη και τον νυν Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Τσακύρη, όταν ο πρώτος έκανε ερώτηση στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατή Τζιμή για την κατάσταση που υπάρχει στη Δημοτική Πινακοθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Αστυρακάκης στην ερώτηση του ζήτησε να μάθει σε τι κατάσταση είναι η Δημοτική Πινακοθήκη και τα έργα που υπάρχουν σε αυτήν με το δεδομένο ότι ο κ.Τζιμής επισκέφτηκε την Πινακοθήκη με μηχανικούς του Δήμου μετά από υδραυλική ζημιά και διαρροή που υπήρχε επι μέρες στο κλειστό κτίριο.

Στην απάντηση του ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής εξήρε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του κ.Αστυρακάκη για τον Πολιτισμό σημειώνοντας ότι «έχει επιτελέσει έργο και έχει αφήσει την σφραγίδα του στον χώρο του Πολιτισμού».Στη συνέχεια της απάντησης του ο κ.Τζιμής ανέφερε ότι επισκέφτηκε μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου την Δημοτική Πινακοθήκη και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή από ένα καζανάκι. «Στον κάτω όροφο ήταν διπλωμένες οι μοκέτες λίγο βρεγμένες και δεν υπήρχε διάβρωση που να φαινόταν».Παράλληλα ο κ.Τζιμής επεσήμανε ότι δεν υπήρξε κάποια καταστροφή «μόνο νερό σε μια κούτα που περιέχονταν αντικείμενα ενός μεγάλου τενόρου της Λέσβου».Ταυτόχρονα ο κ.Τζιμής εξήγγειλε ότι η δημοτική αρχή έχει διαμορφώσει project αναμόρφωσης του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης με αγορά νέας σκηνής, νέων καθισμάτων κτλ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης θέλοντας να απαντήσει και εκείνος στον κ.Αστυρακάκη αν και η ερώτηση δεν απευθυνόταν σε εκείνον. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Αστυρακάκη όμως παρόλα αυτά ο κ.Τσακύρης πήρε τον λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού χαρακτήρισε άθλια την κατάσταση της Πινακοθήκης και άλλων χώρων πολιτισμού του Δήμου. «Ουδεμία ζημιά έχει γίνει στην Πινακοθήκη.Ένα καζανάκι έσπασε επι ημερών του κ.Αστυρακάκη.Είχε πλημμυρίσει αλλά δεν φρόντισε να αντικατασταθεί και ξαναέσπασε όταν ο υπάλληλος μετακινήθηκε στην Καλλονή».Ακολούθως ο κ.Τσακύρης τόνισε ότι η Πινακοθήκη παραμένει κλειστή γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος για να χρεωθεί τα έργα και είναι η πρώτη φορά που Αντιδήμαρχος παρέλαβε τα έργα της Πινακοθήκης. Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε πως κατά την παραλαβή των έργων της Πινακοθήκης ήρθε στα χέρια του μια διαπιστωτική πράξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που αναφερόταν ότι κατά την καταμέτρηση του 2018 απουσίαζε όλη η Συλλογή του Σίμου Χουτζαίου. Επέριψε δε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς σταμάτησε την ΕΔΕ που υπήρχε προκειμένου να διαπιστωθεί που είχε πάει η Συλλογή ενώ δήλωσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει την ΕΔΕ.

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης και απαντώντας στις αιτιάσεις του κ.Τσακύρη ανέφερε ότι «χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επισκεφτεί το κτίριο στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει και έχουν διαπιστώσει ότι το κτίριο ήταν άρτιο. Εκσυγχρονίσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας τον φωτισμό, τις κλιματικές συνθήκες κτλ.Αναδείξαμε ότι υπήρχε στο υπόγειο και όλα αυτά που ήταν χαμένα όπως η Συλλογή Ξηρέλλη και σπάνιοι πίνακες».Στη συνέχεια ο κ.Αστυρακάκης κατηγόρησε τον κ.Τσακύρη ότι από τότε που ανέλαβε προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα «αντικατέστησε τη σημαία στο θέατρο και έγραψε ότι τοποθέτησα σημαία, λες και δεν είχε το θέατρο σημαία.Μετά δημιούργησε το θέμα με τις θηλάζουσες που συζητήθηκε στην τοπική κοινωνία και τώρα λέει για την αποθήκη ότι βρήκε σάπια πράγματα.Σε λίγο θα μας πει ότι βρήκε και μισογκρεμισμένο το κτήριο»!

Σε σχέση με το θέμα της συλλογή φωτογραφιών του Χουτζαίου ο κ.Αστυρακάκης ανέφερε ότι αυτή είχε χαθεί πριν το 2010 και βρήκε τα έγγραφα της παραλαβής από Αντιδήμαρχο και υπάλληλο ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο διακόπηκε ή δεν προχώρησε η ΕΔΕ. «Σε κάθε περίπτωση όχι από σκοπιμότητα» κατέληξε ο κ.Αστυρακάκης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη