× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη

Στεφάνια στην προτομή του Μυτιληνιού ήρωα του Πολυτεχνείου από την οικογένεια του καθώς και από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων, κομμάτων και απλών πολιτών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 17/11/2022

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Τον δικό μας Μυτιληνιό νεκρό ήρωα του Πολυτεχνείου, Μιχάλη Μυρογιάννη, τίμησαν σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτικών φορέων, σύλλογοι, κόμματα και παρατάξεις.
Οι εκδηλώσεις επισήμως ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι με κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης. Πρώτος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της οικογένειας του Μιχάλη Μυρογιάννη ο πρώτος ξάδελφος του Στέλιος Μυρογιάννης. Εμφανώς συγκινημένος ο κ.Μυρογιάννης μιλώντας στο «Ν» σημείωσε ότι «η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που άφησαν την βόλεψη τους και ύψωσαν την φωνή τους ενάντια στον φόβο, την ανομία, τον ολοκληρωτισμό και αγωνίστηκαν για ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία γνώμης,χειραφέτηση και τέλος την αποκατάσταση της δημοκρατίας». Περιγράφοντας τα ιδιαίτερα συναισθήματα ως οικογένεια του δολοφονημένου από τη Χούντα Μιχάλη ο κ.Μυρογιάννης ανέφερε «ήταν δύσκολα στην αρχή για όλους από την οικογένεια και πιο πολύ για τους γονείς του που έχασαν το παιδί τους και για όλους εμάς μετά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το τέλος της κατάθεσης στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού στη μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη και η τελετή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μίλησαν στο «Ν» ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βάσω Χοχλάκα και Γιώργος Πετρέλλης. Επίσης ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Καραβασίλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καρατόλιος.
Οι πιο συγκινητικές στιγμές ωστόσο της σημερινής ημέρας είναι οι τιμητικές εκδηλώσεις δημοτών της Μυτιλήνης, οι οποίοι αφήνουν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη λίγα λουλούδια, καθώς και οι εκδηλώσεις των μικρών μαθητών από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, μαθαίνουν για την ιστορία του Πολυτεχνείου και τους αγώνες που δόθηκαν για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου κορυφώνονται στις 6.30 το απόγευμα με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση