× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ιαματική» και επίσημα η πηγή του Λισβοριου

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και αυτής της θερμοπηγής μετά από αυτήν του Πολυχνίτου. Ταξιάρχης Βέρρος: «Επόμενη στάση μας η Εφταλού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/11/2022

«Ιαματική» και επίσημα η πηγή του Λισβοριου

Με απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού που δημοσιεύτηκε χθες 23 Νοεμβρίου στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έχει θερμοκρασία 66 βαθμών Κελσίου και ενδείκνυται ιαματικά σε Ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος, ινομυαλγία, προβλήματα ΟΜΣΣ, ρευματοπάθειες, πολλαπλή σκλήρυνση, εγκεφαλικά επεισόδια, νευρομυϊκές και αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, παθήσεις του δέρματος, ατοπική δερματίτιδα και χρόνιες δερματοπάθειες, ραχίτιδα, χρόνια οστεομυελίτιδα, χρόνιες αρθρίτιδες, χρόνιες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ψωρίαση. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το νερό δεν ενδείκνυται για ποσιθεραπεία.
Μιλώντας στο «Ν» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τόνισε ότι με την απόφαση αυτή και μετά την αξιοποίηση που είναι σε πολύ καλό δρόμο της ιαματικής πηγής του Πολυχνίτου, ανοίγει ο δρόμος και για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής του Λισβορίου. Επόμενη στάση μας στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας που κάνουν τη διαφορά, σε όφελος των τοπικών κοινωνιών, πόροι που είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους επί πολλές δεκαετίες, είναι η ιαματική πηγή της Εφταλούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ