× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χείμαρρος ο Βαξεβάνης: H Ράικου ήταν το αγαπημένο παιδί του Παπαγγελόπουλου

Αναβίωσε το κορυφαίο σκάνδαλο Novartis στο Ειδικό Δικαστήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2022

Χείμαρρος ο Βαξεβάνης: H Ράικου ήταν το αγαπημένο παιδί του Παπαγγελόπουλου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση-ποταμός του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο, μέσω της οποίας αναβίωσαν κρίσιμες πτυχές του σκανδάλου Νοvartis και της υπόθεσης Βγενόπουλου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άκρως επικριτικός για τους χειρισμούς της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και ακόμα περισσότερο για την πρώην Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, υπήρξε ο μάρτυρας. 

«Το 2012 ο Βγενόπουλος ξεκίνησε μία βιομηχανία από μηνύσεις και μια αγωγή σε βάρος μου. Αθωώθηκα σε όλα και κατέθεσα σε βάρος του αγωγή. Το 2014, αφού έχω συγκεντρώσει ένα φάκελο στοιχείων, πάω και τον καταθέτω στην Εισαγγελία για να ερευνηθεί. Ο Βγενόπουλος λίγο πριν έχει κάνει το εξής κόλπο: Έχει αυτομηνυθεί, με σκοπό να κλείσει ο φάκελος στην Ελλάδα όπερ και εγένετο».

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέχισε την κατάθεσή του περιγράφοντας πώς αρχειοθέτησε με διάταξή της την υπόθεση Βγενόπουλου η εισαγγελέας Τσατάνη. Ανέφερε πως η Τσατάνη μέσα σε μόλις 3 μέρες κατάφερε να γράψει μια διάταξη 821 σελίδων, αφήνοντας υπόνοιες ότι την είχε ήδη έτοιμη. «Για να γράψει κάποιος αυτή τη διάταξη δεν μπορεί να το κάνει σε 3 μέρες, πόσο μάλλον κάποιος που δεν ξέρει κομπιούτερ, όπως είπε η ίδια στη Βουλή», πρόσθεσε ο μάρτυρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε τρεις μέρες η κ. Τσατάνη μελετά, γράφει, συρράπτει και παραδίδει 821 σελίδες. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να γράψει αυτή τη δακτυλογράφηση. Λέγεται Νόρμαλ Πέρεζ, παγκόσμιο ρεκόρ δακτυλογράφος. Γιατί το έκανε η κ. Τσατάνη; Γιατί την κρίσιμη ημερομηνία που κατέθεσε αυτή τη διάταξη ήταν να εξεταστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος από Κύπριους. Όταν φτάνει η ανακριτική ομάδα των Κυπρίων, εμφανίζεται ο δικηγόρος του Βγενόπουλου και λέει: “Δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα”».

Ερωτηθείς από την πρόεδρο της έδρας, Βασιλική Ηλιοπούλου, ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε πως «ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ούτε με την κ. Ράικου ούτε με την κ. Τσατάνη», ενώ σημείωσε πως «δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου».

Για την υπόθεση Novartis, ο μάρτυρας ανέφερε: «Ούτε γνωρίζω ούτε έχω αποδείξεις τι διεμήφθη μεταξύ Ράικου και Παπαγγελόπουλου. Γνωρίζω όμως ότι είχε μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ήταν το αγαπημένο του παιδί». Ο Κ. Βάξεβανης στάθηκε πολλές φορές ιδιαίτερα στα εμβάσματα που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από την Novartis ως πιθανό λόγο για την αιφνιδιαστική παραίτησή της από την Εισαγγελία Διαφθοράς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κ. Ράικου αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση κατά συμφερόντων φαρμακευτικών εταιρειών που την πολεμούν, σενάριο το οποίο εγκατέλειψε αργότερα, 1,5 χρόνο μετά, όταν ήθελε να το αξιοποίησε η Ν.Δ., και βρήκε το “κακό Documento”. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένας Παπαγγελόπουλος, μόνο κάτι φαρμακοβιομηχανίες που υποτίθεται είχαν βρει ένα όργανο, δηλαδή εμένα, την εφημερίδα, και μέσω της οποίας ήθελαν να την πιέσουν», ανέφερε ο μάρτυρας. 

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Βαξεβάνης απηύθυνε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση κάλεσμα στην πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να διαβιβαστούν σε εισαγγελέα όλα όσα καταθέτει για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της ψευδορκίας.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του