× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη,την αντοχή…»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η έφεση του δολοφόνου της Ερατούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2022

«Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη,την αντοχή…»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης με ανακοίνωση του καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί στο δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η έφεση του δολοφόνου της Ερατούς.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Ερατούς, που έχασε τον άνθρωπό της με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο. Δε φτάνει το ανοιχτό τραύμα που αντιμετωπίζουν η μητέρα της και οι άλλοι συγγενείς της καθημερινά, έρχονται να προστεθούν και οι τραγικές ελλείψεις στην οικονομική, συμβουλευτική, νομική τους στήριξη με ευθύνη του κράτους.

Η δολοφονία της Ερατώς, η οργή που προκαλούν τα αποκρουστικά περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών δεν αποτελούν «μεμονωμένη και ακραία» συμπεριφορά! Αποτελούν την πιο ακραία και αποκρουστική μορφή βίας. Αποτελούν ένα από τα πολλά πρόσωπα της, που βιώνουμε οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, καθώς είμαστε αντιμέτωπες με:

- την ανυπαρξία των αναγκαίων δομών και προγραμμάτων πρόληψης και προστασίας παιδιών και γυναικών.

- τα ωράρια – λάστιχο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης και χωρίς δικαιώματα, την έλλειψη προστασίας της μητρότητας.

- την έλλειψη προστασίας της υγείας μας, με την πρόσφατη απόφαση για υποβάθμιση του ΚΥ Μυτιλήνης που θα έχει τραγικές συνέπειες στην προστασία των αναγκών του γυναικείου οργανισμού.

- τις ευθύνες και τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ που φορτώνονται στις δικές μας πλάτες, αφού λογίζονται ως «κόστος» για το κράτος.

- την ανεργία, τη φτώχεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά.

- τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.

Νικάμε τη θλίψη με τη θέληση να αγωνιστούμε και να αντιπαλέψουμε τις αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα, απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως «ιδιοκτησία».
Στο βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας «ξεφυτρώνουν» οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ξεπηδούν» νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη.

• Απαιτούμε εδώ και τώρα την ολόπλευρη κρατική στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών.

• Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων «φιλάνθρωπων».

• Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα.

Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός καλύτερου γλυκού και Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Ο Σύλλογος «Λέσβος χωρίς πλαστικό», καλεί μικρούς και μεγάλους να δείξουν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο κτήμα «Ελιά και θάλασσα»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρούσα και στη Μυτιλήνη η παιδαγωγική της συμπερίληψης

Στο τριήμερο που πέρασε ανανεώθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα, με πρώτο σταθμό την αίθουσα των κεντρικών Λυκείων
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία στην Αμαλή

Είκοσι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας αψήφισαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και ανέβηκαν το βουνό ως το εκκλησάκι της Παναγίας την Κυριακή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σωματείο Εργαζομένων Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου

Όπως προέκυψε μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Αειθαλής» ο Μπαρούτης στο Οικονομικό Επιμελητήριο!

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ βγήκαν τα τοπικά αποτελέσματα, όπου η παράταξη του προϊσταμένου της ΔΟΥ Μυτιλήνης έλαβε 247 σε σύνολο 313 ψήφων
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στείρωσαν, περιέθαλψαν και φιλοξένησαν τις γατούλες

Φιλοζωικές δράσεις στο νηπιαγωγείο και την κοινότητα Λουτρών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστούγεννα με ελεύθερη είσοδο στο Artοποιώ!

Πάρτυ με κατασκευές και κυνήγι Θησαυρού, σε Μυτιλήνη και Κεραμειά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εμπαιγμό για τις σχολικές καθαρίστριες καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κατά του Δήμου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανευ προηγουμένου ηλεκτρονική επίθεση στον Αρη Ελευθερίου

Άγνωστος λογαριασμός στο Facebook χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να φτιάξει βίντεο εναντίον του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρώτη θέση του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στην Α φάση του τοπικού μαθητικού Διαγωνισμού Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ουρανός με τ’ άστρα» από τους Προσκόπους στον Μόλυβο

Έφτιαξαν ένα μεγάλο αστέρι για τον εορταστικό διάκοσμο