× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποιοι βρίσκονται στη νέα λίστα παρακολουθήσεων

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΔΑΕΕ ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας των παρακολουθήσεων

Δημοσίευση 4/12/2022

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ποιοι βρίσκονται στη νέα λίστα παρακολουθήσεων

Νέα λίστα ονομάτων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, καθώς η εφημερίδα Documento συνεχίζει τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανάμεσα στα πρόσωπα της νέας λίστας βρίσκονται και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα ονόματα του Κωνσταντίνου Φλώρου (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), του Χαράλαμπου Λαλούση (αρχηγός ΓΕΣ) και του Θοδωρή Λάγιου (ΓΔΑΕΕ) να «φιγουράρουν» πρώτα στη νέα λίστα. 

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Documento, «έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού» και τονίζει ότι «η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη». 

Στη λίστα που δημοσιεύεται σήμερα βρίσκεται και το όνομα της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή, ενώ σημειώνεται πως την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με χθεσινή του ανακοίνωση ζητά «ξεκάθαρες απαντήσεις» και καλούν Μητσοτάκη και Βλάχου να απαντήσουν αν «ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων».

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε χθεσινές του δηλώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την αποκάλυψη εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στον Κώστα Βαξεβάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «αισώπειους μύθους» και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ενώ έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «παρωδία» τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ωστόσο, σε πλήρη σύγχυση, ανέφερε ότι η δικαστική έρευνα πρέπει «να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ