× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2022

Το Ούζο Veto στα «Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση και μια λαμπερή γιορτή, με εξωστρέφεια, λάμψη και επισημότητα για πρώτη φορά εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.

Φέτος τα Βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά.

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα.Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που διατρέχει 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του. Με έδρα την Μυτιλήνη της Λέσβου από το 1948, το Ούζο Vetoέχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του Βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η Βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή».

 

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Σχετικά με το Ούζο Veto

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το1892 στη Πέργαμο της Μ.Ασίας και συνεχίζεται το1948στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα μοναδικό ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «SPENTZA», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Παναγιώτης Χριστόφας συζητά με τους κατοίκους της Γέρας

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Προσεχώς, υποτροφίες για μαθητές της Καλλονής

Ενεργοποιείται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου το Κληροδότημα «Αριστομένης Μουμτζής» μετά την οριστικοποίηση τους καθεστώτος λειτουργίας του
ΧΩΡΙΑ

Εγκαίνια και κοπή πίτας στην κοινότητα Μανταμάδου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκκληση για τετραμελή οικογένεια στην Αγιάσο

Είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα για έναν καρκινοπαθή παππού που ζει με τη γυναίκα του και μεγαλώνουν τα δυο εγγόνια τους έξι και 10 ετών κάνει το Artοποιώ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Μιχαλέλειο

Το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, στηρίζει έμπρακτα το γηροκομείο του Πλωμαρίου που δοκιμάζεται
ΔΡΑΣΕΙΣ

50 χρόνια γιόρτασε ο Ερέσιος Σύλλογος, Θεόφραστος

Νέα σελίδα για τον Σύλλογο που εκδίδει περιοδικό από το 1977
ΑΤΖΕΝΤΑ

Κοινότητα Μυτιλήνης: Φανάρια και σεισμική προστασία στα σχολεία και ρύθμιση κυκλοφορίας στην αγορά

Προτάσεις προς τον Δήμο Μυτιλήνης και κοπή πίτας με συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή 5/2 στα Κεντρικά Λύκεια
ΓΕΥΣΗ

Και στραγγιστό γιαούρτι από το Συνεταιρισμό του Μεσοτόπου

Νέο προϊόν από τους Μεσοτοπίτες μαζί με το άνοιγμα μαγαζιού στην αγορά του Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την κρίσιμη μομφή μπορεί να τη δώσει ο λαός με δυνατό ΚΚΕ»

Toποθέτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη συζήτηση για την πρόταση μομφής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χειμερινές... διακοπές στη Χρυσομαλλούσα

Από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης έως τις 8 το πρωί έμειναν χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

Διαταγή πληρωμή από την εκκαθαρίστρια εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που διεκδικεί να εισπράξει 327.085,36 ευρώ από τα δάνεια της ΑΕΝΑΛ και της Lesvoshop A.E.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφια βουλευτής Λέσβου με το ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Νικολάρα;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μιλά για τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο και τα αυτοδιοικητικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ