× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπουρνούς: «Παρακράτησε το παρακράτος Μητσοτάκη»

Ομιλία του για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ στην ολομέλεια της βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022

Μπουρνούς: «Παρακράτησε το παρακράτος Μητσοτάκη»

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές της ΕΥΠ πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς. Στην ομιλία του χαρακτήρισε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης, σαν ένα από τα μεγαλύτερα της ελληνικής δημοκρατίας, όπου μια κανονική εγκληματική οργάνωση στήθηκε στην κορυφή του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νομοσχέδιο, ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς, είναι επικοινωνιακός ελιγμός και δεν επιδιώκει να λύσει τα προβλήματα που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση, όπως με τη νομοθέτηση του απόρρητου των παρακολουθήσεων, που μοναδικό σκοπό είχε να κουκουλώσει την υπόθεση του Θανάση Κουκάκη, που έγινε στόχος της ΕΥΠ επειδή ερευνούσε σκάνδαλα μεγαλοτραπεζιτών και τις περίεργες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μαξίμου για το τραπεζικό ξέπλυμα. Το ίδιο μάλιστα απόρρητο, συνέχισε ο Γ. Μπουρνούς, το επικαλέστηκαν στην κυβέρνηση, κόντρα στην άποψη όλων των συνταγματολόγων, για να μην ομολογήσουν τους λόγους παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η νέα ρύθμιση που εισάγει η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει την ΕΥΠ μακριά από οποιοδήποτε έλεγχο από Ανεξάρτητες Αρχές ή το Κοινοβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, είναι έκθετος και άμεσα εμπλεκόμενος, γιατί έστησε ένα σύστημα ασφυκτικού ελέγχου της δημόσιας ζωής, των μέσων ενημέρωσης και των επενδύσεων, με έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, κι έναν «αυτοφωράκια» που διόρισε Διοικητή στην ΕΥΠ, όταν την πήρε υπό την άμεση εποπτεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γ. Μπουρνούς χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη μοιραίο πρόσωπο για τη χώρα, που ευθύνεται για δημοκρατική εκτροπή. Σε οποιαδήποτε άλλη σχετικά ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα είχε πέσει και η Νέα Δημοκρατία θα πήγαινε στις εκλογές με άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου υπενθύμισε τα προηγούμενα των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων, όπως οι Συντηρητικοί της Βρετανίας και οι Χριστιανοδημοκράτες της Αυστρίας, που άλλαξαν τις ηγεσίες τους (Μπόρις Τζόνσον και Σεμπάστιαν Κουρτς αντίστοιχα) ακόμα και μετά από ελάσσονα παραπτώματά τους. Μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούνται άγνοια ή υποβαθμίζουν το γεγονός της παρακολούθησης ακόμα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και κάνουν ότι δεν ακούν τους δυο πρώην πρωθυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Καραμανλή και Σαμαρά, που αφήνουν υπονοούμενα για ξεκάθαρη εκτροπή.

Κλείνοντας, ο Γ. Μπουρνούς μίλησε για την κατάσταση θεσμικής κατάρρευσης και ανυποληψίας στην οποία περιέρχεται η χώρα εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη. «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στη θεσμοποίηση του παρακράτους και την ανασυγκρότηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδρασε χθες πανικόβλητος από τη Βουλή, για να μην παραδεχτεί πόσο επικίνδυνος είναι για την εθνική ασφάλεια. Ζυγώνει η ώρα που θα μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστος στα κτήματά του, για τα οποία έπαιρνε και επιδοτήσεις για 7 χρόνια, άλλωστε. Παρακράτησε το Παρακράτος Μητσοτάκη κι ήρθε η ώρα να γκρεμιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου