× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καταρρέουν οι επιχειρήσεις μας με το έργο Γιανναρέλλη»

Επιστολή των επιχειρηματιών για τις δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν από πλευράς ΔΕΥΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022

«Καταρρέουν οι επιχειρήσεις μας με το έργο Γιανναρέλλη»

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ακινήτων επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη στη Μυτιλήνη προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ που ενώ είχε δεσμευτεί για τέλος του έργου στο τέλος του έτους, αυτό δεν συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ακινήτων στο τέρμα της οδού Αερ. Γιανναρέλλη, εκφράζουν με επιστολή τους την αγωνία μας και την απαίτηση τους προς τη ΔΕΥΑΛ και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να ολοκληρωθούν τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο και να ανοίξει η Αερ. Γιανναρέλλη μέχρι το τέλος τρέχοντος έτους. «Εξ άλλου αυτό έχετε υποσχεθεί με όλους τους τόνους σε συνέντευξη σας στο site «stonisi» την 16-6-2022.»

Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι από τις 23 Αυγούστου 2022 είναι κλειστή κάθε πρόσβαση οχήματος στα καταστήματά τους, τα οποία ως εκ της φύσεως τους (συνεργεία αυτοκινήτων) πρακτικά σταμάτησαν να λειτουργούν, δηλαδή έβαλαν  λουκέτο. Αυτό σημαίνει ότι έχει σχεδόν μηδενισθεί ο τζίρος μας, τα χρέη συσσωρεύονται, και η πελατεία μας εγκαταλείπει. Και αναρωτιόμαστε,  μέχρι που θα τραβήξει αυτό τα μαρτύριο.»   

Διανύουν ήδη τον τέταρτο μήνα που είναι ουσιαστικά κλειστές οι επιχειρήσεις τους και «οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έχουμε μπει ήδη στην καρδιά του χειμώνα και παρά το γεγονός  ότι φέτος οι πρώτες βροχές έπεσαν πολύ αργά,  στα τέλη Νοεμβρίου, γεγονός που ευνοούσε την απρόσκοπτη πρόοδο των εργασιών, εν τούτοις οι πρώτες ήδη βροχοπτώσεις απέδειξαν ότι δεν είχαν προχωρήσει οι εργασίες στο βαθμό που θα έπρεπε. Τώρα, να γίνεται προσπάθεια να  δικαιολογηθεί ότι  οι καθυστερήσεις του έργου οφείλονται στις βροχοπτώσεις στα τέλη Νοεμβρίου, είναι μάλλον αστείο, λες και δεν ήξεραν οι ιθύνοντες ότι τον χειμώνα βρέχει και θα έπρεπε να προσαρμόσουν κατάλληλα  την εκτέλεση των εργασιών πάνω σε αυτά τα δεδομένα» προσθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συμπληρώνουν: «Κύριοι, οι αντοχές και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί. Δηλαδή πιστεύετε ότι ένα έργο κοινωφελούς χαρακτήρα θα πρέπει να εκτελείται με τον αφανισμό επιχειρήσεων; Και οι επιχειρήσεις σας πληροφορούμε, δεν είναι απρόσωπες. Εκπροσωπούν και περιλαμβάνουν ανθρώπους, οικογένειες, παιδιά και πάσης φύσεως οικονομικές και όχι μόνο υποχρεώσεις. Δεν έχετε το δικαίωμα με την επίκληση του ΄΄κοινωφελούς΄΄ χαρακτήρα να αφήνετε πίσω σας συντρίμμια και ερείπια. Αλήθεια, ρωτάμε, έτσι εσείς αντιλαμβάνεσθε το κοινωφελές΄΄ έργο; Δηλαδή, κατασκευή έργου χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τον ανθρώπινο παράγοντα ή αλλιώς ΄΄το έργο θα γίνει πάση θυσία και εσείς κόψτε τα κεφάλια σας ή να πάτε να πνιγείτε΄΄. Έτσι το προσλαμβάνουμε εμείς το όλο σκηνικό,  εκτός αν έτσι επιτάσσουν οι σύγχρονες αρχές του management.   

Kύριοι, για εμάς δεν είναι παύση ΄΄ταλαιπωρίας΄΄ η ομαλή πρόσβαση στα καταστήματα μας, όπως προφανώς συμβαίνει στους οδηγούς.  Για εμάς η άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στις επιχειρήσεις μας είναι θέμα ζωής ή θανάτου, είναι θέμα επιβίωσης.   Πόσο δηλαδή πρέπει να μας πλήξετε για να ολοκληρώσετε τους στόχους σας; Πρέπει λοιπόν να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκτήσουμε έστω και προσωρινή  τμηματική πρόσβαση στα καταστήματα μας πριν τις γιορτές. Αλλοίμονο να περάσουμε στο νέο έτος, όπου σύμφωνα και με δηλώσεις σε εφημερίδα την 5-12-2022 οι εργασίες θα διακοπούν το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου και θα ξεκινήσουν πάλι τον Μάρτιο. 

Τέλος κλείνοντας, ζητάμε να δεσμευτεί η ΔΕΥΑΜ εγγράφως δια του νομίμου εκπροσώπου της, δηλ, του Πρόεδρου της, ότι οι εργασίες δεν θα διακοπούν μέχρι να ανοίξει όλη η Αερ. Γιανναρέλλη, διαψεύδοντας κατ’αυτόν τον τρόπο δηλώσεις που θέλουν τις εργασίες να διακόπτονται το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου (εφημερίδα, 5-12-2022). Αυτό αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε με την αποκατάσταση της κανονικότητας να μπορέσουμε και εμείς να λειτουργήσουμε σιγά σιγά  τα καταστήματα μας και να επουλώσουμε όσο γίνεται τις πληγές μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ