× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διαπρέπει και ανεβάζει τη βαθμολογία του

Τελική Βαθμολογία Συλλόγων Ποδηλασίας 2022.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2022

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διαπρέπει και ανεβάζει τη βαθμολογία του
Ανακοινώθηκε η τελική βαθμολογία των 87 σωματείων, μετά από καταχώρηση 1.208 φύλλων αγώνων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο νεοσύστατος σύλλογός βρίσκεται σε ανοδική πορεία, εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους αθλητές, παραμένοντας ένα αξιόλογο ποδηλατικό σωματείο της Ελλάδας.
Σ' όλα τα παρακάτω αποτελέσματα να ληφθεί  σοβαρά υπόψη σας ότι ένας σύλλογος από την επαρχία και ειδικά από ένα απομακρυσμένο νησί που για να αγωνιστεί (σε αγώνες που δυστυχώς για μας γίνονται όλοι κοντά στην Αττική) χρειάζεται πολλές ώρες ταξίδι, με ακριβά εισιτήρια και με συμμετοχές που λόγω απόστασης πρέπει να σπαταληθούν τουλάχιστον ολόκληρα Σαββατοκύριακα, από δουλειές, οικογένειες και υποχρεώσεις, τα έβαλε με μεγάλους συλλόγους που έχουν εμπειρία δεκαετιών, με εκατοντάδες αθλητές στις ομάδες τους, που απ' αυτούς (και λόγω μηδενικής απόστασης) συμμετείχαν δεκάδες σε κάθε αγώνα και συνέλεγαν πολύτιμους βαθμούς, είναι αδύνατον να συγκριθεί με τη Λεσβιακή προσπάθεια που κατάφερε και έστειλε μόνο 10 αθλητές που έγραψαν 28 συμμετοχές και συνέλεξαν 407 υπερπολύτιμους βαθμούς που μας κατέταξαν στην 52η θέση σωματείων Γενικής ανάμεσα σε 87 σωματεία (όλων των αθλημάτων ποδηλασίας πίστα, δρόμου, όλων των κατηγοριών ανδρών, κορασίδων, μαστερς (ΑΒΓ), μίνι, νεανιδες, παμπαίδες, παγκορασίδες) αθλήματα που δεν έχουμε ούτε μια συμμετοχή!
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρώτος σύλλογος ήταν ο Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ Ν.Κ. που συνέλεξε σε βαθμολογία 9.509 βαθμούς με 96 διαφορετικούς αθλητές σε 993 συμμετοχές !!! Αναλογικά λοιπόν για τις (ελάχιστες) συμμετοχές που κατάφεραν να καταγράψουν οι αθλητές μας, τα πήγαμε ακόμα καλύτερα και από τον πρωταθλητή! Αναλογικά ο πρωταθλητής συνέλεγε φέτος 9,5 βαθμούς σε κάθε του συμμετοχή, ενώ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου 14,5. Σ' αυτό βέβαια συντέλεσε το γεγονός ότι φέτος κατακτήσαμε και δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Τελική βαθμολογία Σωματείων ΜΤΒΠρωταθλητής Σύλλογος ο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. που με 108 αθλητές να συμμετέχουν σε αγώνες, κατέγραψε 1.017 συμμετοχές σε αγωνίσματα ορεινής ποδηλασίας και συνέλεξε 4.633 βαθμούς. Η Ορεινή Ποδηλασία είναι το δυνατό μας χαρτί. Έτσι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με μόλις 10 αθλητές, κατέγραψε 27 συμμετοχές, συνέλεξε σύνολο 375 βαθμούς και κατέλαβε στη σειρά συλλόγων ορεινής ποδηλασίας την 33η θέση ανάμεσα σε 50 σωματεία.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Α κατακτήσαμε συνολικά 4 ΠΟΛΥ καλές θέσεις, με καλύτερη αυτή του Αστέριου Νιδήμου (Πρωταθλητή Ελλάδας 2022 ΜΤΒ Marathon). Ο Αστέριος κατετάγει 4ος στο Πρωτάθλημα Ελλάδας με μόλις 3 συμμετοχές και 48 βαθμούς. Στην ίδια κατηγορία ο Γιαννόγλου Ιωάννης (Πρωταθλητής Ελλάδας ΜΤΒ Eliminator 2022) κατέκτησε την 6η θέση με μόλις μια συμμετοχή και τους 40 βαθμούς του πρωταθλητή! Στην ίδια κατηγορία ο Νίκος Πέππας καταγράφεται για το 2022 10ος στην Ελλάδα με δύο συμμετοχές και 25 βαθμούς. Τέλος, 14ος στην ίδια κατηγορία (από τους 45 καλύτερους της Ελλάδας) και ο Παναγιώτης Γιαννούλης με 2 συμμετοχές και 16 πολύτιμους βαθμούς.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Δ: ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κατέκτησε την πανελλήνια 4η θέση με τον Κώστα Λαϊνά να τρέχει σε 2 αγώνες και να συγκεντρώνει 6 βαθμούς
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 - Αγώνισμα: ΜΤΒ - Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Β: Κι εδώ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κατέγραψε αξιοσημείωτες επιδόσεις... Την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2022 κατέγραψε ο Μπάμπης Μπουντάκης με 6 συμμετοχές και 58 βαθμούς. 11ος ο θρύλος Γιώργος Σαραϊδάρης που κατάφερε να πάει σε 2 μόλις αγώνες και συνέλεξε 42 βαθμούς. Τέλος ο Γιώργος Ντάρας κατάφερε και πήρε μέρος σε 4 αγώνες, πήρε 7 βαθμούς και κατέλαβε την 50ή Πανελλήνια θέση στην κατηγορία των 102 καλύτερων στην Ελλάδα.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 -  Αγώνισμα: ΜΤΒ -Κατηγορία Αθλ.: ΑΝΔΡΑΣ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου κατέκτησε την 8η θέση με τον Δημήτρη Αλεξίου που συνέλεξε 108 βαθμούς με 3 συμμετοχές σε αγώνες.
Στα συνολικά αποτελέσματα αθλητών ανά Βαθμολογία - Έτος: 2022 -  Αγώνισμα: ΜΤΒ -Κατηγορία Αθλ.: ΜΑΣΤΕΡΣ Γ ο Π.Σ.Λ. μόνο μια συμμετοχή από τον Δημήτριο Μοσχόβη που με 2 αγώνες κατέλαβε την 26η θέση και περισυνέλεξε βαθμούς.
Το 2022 ο Σύλλογος είχε 2 τεράστιες επιτυχίες , που δεν έχουν προηγούμενο. Είναι αξιοσημείωτο πανελλαδικά το επίτευγμα ενός μικρού επαρχιακού συλλόγου να καταφέρνει να πάρει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κι όχι απλά ένα αλλά 2, την ίδια χρονιά! Δείχνει το επίπεδο των αθλητών δείχνει την προσπάθεια που γίνεται σε τοπικό επίπεδο, δείχνει την άνοδο της ποδηλασίας στον τόπο μας, δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το πιστέψεις κι αν προσπαθήσεις. Πρώτη μεγάλη επιτυχία για φέτος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Marathon που κατακτήθηκε από τον αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου, Αστέριο Νιδήμο και 2ο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Eliminator που κατακτήθηκε από τον Γιάννη Γιαννόγλου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή του κόσμου ο Ζησιμόπουλος

Δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24 ωρών - Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία!»

Τρεις μαθήτριες, «πρέσβειρες» των ΑμεΑ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης μιλούν στο «Ν» για τις καινοτόμες δράσεις τους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλία του Χρήστου Χατζηλία στη Πινακοθήκη του Δήμου Νίκαιας

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα
ΕΛΛΑΔΑ

Πουλούσαν ηλιέλαιο ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το ηλιέλαιο εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια χρωματίζονταν ώστε να δείχνει πως είναι ελαιόλαδο. Στην αγορά διοχετεύονταν με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στην Παγανή Μυτιλήνης

Τραυματίσθηκε ανήλικος που οδηγούσε μηχανάκι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Μόλυβο

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έρχονται βιωματικά εργαστήρια από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Με επιτυχία η 3η Συνάντηση Φιλίας και Επικοινωνίας στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Μυτιλήνης

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να προσκομισθεί βεβαίωση αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στις καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι που στοχοποιούνται μπορούν να διεκδικήσουν από το Δικαστήριο να απορρίψει μια αξίωση σε πρώιμο στάδιο, να απαιτήσουν οικονομική αποζημίωση από τον ενάγοντα ή τα έξοδα νομικής τους εκπροσώπησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Στύψη

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Κομνηνάκα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Το ΚΚΕ, διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ελευθέρων επαγγελματιών τόνισε η βουλευτής κατά την διάρκεια της συνάντησης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αφορά όσους προσλήφθηκαν στις 28 Νοεμβρίου για να καλύψουν διδακτικά κενά του σχολικού έτους 2023 - 2024