× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για την Εύα Καϊλή

Τέθηκε εκτός προεδρείου ευρωκοινοβουλίου και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/12/2022

Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για την Εύα Καϊλή

Θέμα λίγων ωρών είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τα άλλα τέσσερα άτομα που έχουν συλληφθεί για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και έχει προκαλέσει «σεισμό» στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, καθώς στον πυρήνα του βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο. Οι σχετικές ανακοινώσεις των βελγικών δικαστικών αρχών, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναμένεται να γίνουν το μεσημέρι, πιθανότατα στη 1 μ.μ. και τότε θα γνωστοποιηθεί εάν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά των πέντε προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων η Εύα Καϊλή τέθηκε προσωρινά εκτός του προεδρείου του Ε.Κ.,μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Η ευρωβουλευτής διαγράφηκε εξάλλου άμεσα απ' το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ανεστάλη η συμμετοχή της στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, μόλις «έσκασε» σαν βόμβα το θέμα. 

«Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις αντιπροσωπείες στην Εύα Καϊλή υπό την ιδιότητά της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μέτσολα, Γιούρι Λας.

Για την Εύα Καϊλή ο βελγικός Τύπος γράφει ότι βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, ενώ κυκλοφορούν και πληροφορίες πως έπιασαν τον πατέρα της με χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα. Συνολικά πάντως έρευνες έγιναν σε 16 τοποθεσίες και τα χρήματα που βρέθηκαν ανέρχονται σε 600.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί της κρατείται και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος παλαιότερα ήταν συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Τον Παντζέρι μάλιστα τον εμφανίζουν ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου, ενώ έχουν προσαχθεί και κρατούνται (στο Μπέργκαμο της Ιταλίας) για συνέργεια στην υπόθεση, η σύζυγος και η κόρη του.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βιντσεντίνι, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice». 

Η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Μετά απ' αυτές τις εξελίξεις δεν πρέπει πια να προκαλεί και τόσες απορίες η μνημειώδης ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την οποία προέβη σε τρομερές δηλώσεις στήριξης προς το Κατάρ, λέγοντας πως είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του