× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στόλισαν και οι ποδηλάτες το δέντρο τους

Βρέθηκαν στους πρόποδες της Αμαλής για την παγκόσμια ημέρα βουνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2022

Στόλισαν και οι ποδηλάτες το δέντρο τους
Πάνω από 20 θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής στους πρόποδες της Αμαλής, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με τους 20 βαθμούς Κελσίου και ποδηλάτησαν μέχρι την κορυφή της Αμαλής, γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα βουνού.
250 μέτρα ψηλότερα, σχεδόν μία ώρα αργότερα και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά απ το σημείο εκκίνησης, στην Παναγία της Αμαλής, περίμεναν κι άλλοι φίλοι-μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τις οικογένειες τους. Μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες από τοπικό ζαχαροπλαστείο και το παραδοσιακό τσάι του Πο.Συ.Λέσβου φτιαγμένο με τη μυστική συνταγή του Μπάμπη Αράπη, παρακολούθησαν τον τερματισμό του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Amali Trail & Run" και τις βραβεύσεις των νικητών. 
Αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα νεαρό πεύκο στο χώρο της Παναγίας Αμαλής και το στόλισαν με Χριστουγεννιάτικα οικολογικά στολίδια. Απίστευτη η χαρά των παιδιών στο στολισμό του πραγματικού δέντρου, πολύ σωστό το μήνυμα για οικολογικά στολίδια και ιδιαίτερα μεγάλη η σημασία στον στολισμό δέντρου πάνω στο βουνό, που δεν κόπηκε και δεν κατέληξε σε κάποιο σαλόνι!
Ο Σύλλογος ευχαριστεί το ζαχαροπλαστείο που συνέβαλε σημαντικά στην αναπλήρωση των καμένων θερμίδων μετά την απαιτητική ανάβαση, καθώς και τους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Θερμής για τα οικολογικά στολίδια που ετοίμασαν για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου.
Στην επιστροφή μας περίμενε λίγο ακόμα ανάβαση και 2 απ' τα ιστορικότερα μονοπάτια του βουνού. Μ' αυτό τον τρόπο, ολοκληρώσαμε για 12η φορά την επετειακή βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο προς τιμήν του βουνού της Αμαλής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση