× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα παλιά τους τα παπούτσια η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...»

Μία μέρα μετά την καταψήφιση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη εγκρίνει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή. Προσφυγές κατά τις απόφασης ετοιμάζει η αντιπολίτευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/12/2022

«Στα παλιά τους τα παπούτσια η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...»

Επιδεικτικά αγνόησε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, η οποία μία μόλις μέρα μετά την απόρριψη του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, με ισχυρή πλειοψηφία από τις παρατάξεις του συμβουλίου, προχώρησε στην έγκρισή του μέσα από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας έχει τον πλήρη έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής  με 21 ψήφους κατά, 8 λευκά και 13 υπερ. Το πρόγραμμα προβολής για την προσέλκυση τουριστών στα νησιά του Β. Αιγαίου ανέρχεται στις 550.000 ευρώ.

Πραξικόπημα της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη χαρακτήρισε η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα την ενέργεια να εγκρίνει την τουριστική προβολή της Περιφέρειας από την Οικονομική Επιτροπή μια μέρα μετά την καταψήφιση του θέματος με μεγάλη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η κ.Νικόλαρα μιλώντας στον Θράσο Αβραάμ προανήγγειλε ότι η Συμπαράταξη Πολιτών θα προσφύγει κατά την απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη αγνόησης, απαξίωσης και ακύρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» για το ίδιο θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων ο κ. Αμπαζής ανέφερε ότι η περιφερειακή Αρχή, αξιοποιώντας τη ρύθμιση Βορίδη, που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί να ξεπεράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να «περάσει» τις αποφάσεις της μέσα από ένα απονομιμοποιημένο όργανο.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει την πραξικοπηματική μεθόδευση της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη, με την οποία «πέρασε» τον τουριστικό σχεδιασμό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2023 από την Οικονομική Επιτροπή, μόλις μια μέρα μετά την καταψήφισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ο τουριστικός σχεδιασμός του 2023. Μετά από εντονότατη κριτική, τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο με 22 «όχι», 11 «ναι» και 6 «λευκά» καταψήφισε τον σχεδιασμό που έφερε η περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο, μια μέρα μετά, η παράταξη του κ. Μουτζούρη πραξικοπηματικά και προκλητικά έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αποσπώντας μια απόλυτα απονομιμοποιημένη υπερψήφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη αγνόησης, απαξίωσης και ακύρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η περιφερειακή Αρχή, αξιοποιώντας τη ρύθμιση Βορίδη, που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ, με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί να ξεπεράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να «περάσει» τις αποφάσεις της μέσα από ένα απονομιμοποιημένο όργανο, από το οποίο, μετά την απόφαση του ΣτΕ, απέχουν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Με μια «πλαστή» πλειοψηφία, δηλαδή, επιχειρούν να αποσπάσουν αποφάσεις ακυρώνοντας κυνικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καλούμε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τον επικεφαλής, περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, να ακυρώσουν την απόφασή τους, η οποία αποτελεί μέγα πολιτικό σκάνδαλο.

Αντί να χρησιμοποιούν τα μέλη του Π.Σ ως μαριονέτες-γιατί οι χειρισμοί τους αυτό αποδεικνύουν- θα μπορούσαν  να ξαναφέρουν το θέμα, κάνοντας τις τροποποιήσεις που προέκυψαν από τη σφοδρή κριτική, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είναι ο μόνος πολιτικά και ηθικά ορθός δρόμος».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια