× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»

Στην προσπάθεια που γίνεται για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο διοικητής του, Γιώργος Καμπούρης. Προσλήφθηκαν 4 μόνιμοι γιατροί, απαιτούνται άλλοι 6 για την κάλυψη των αναγκών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/12/2022

«Στόχος του Βοστάνειου για το `23 να μην φεύγει κανένας ασθενής εκτός Λέσβου»

Στους στόχους και στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των συμπολιτών μας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης.

Ο κ. Καμπούρης αναφερόμενος στις προσλήψεις που έγιναν και σε άλλες που προγραμματίζονται σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή καλύφθηκαν τέσσερις μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες γιατρών ενώ για την πλήρη στελέχωση θα πρέπει να καλυφθούν άλλες 6 θέσεις τουλάχιστον.

«Στην τελευταία προκήρυξη που είχε γίνει είχαμε ζητήσει 5 θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα: 1 ψυχίατρο, 1 γυναικολόγο, 1 γενικό χειρουργό, 1 ογκολόγο και έναν ακτινοδιαγνώστη. Από τις θέσεις αυτές καλύφθηκαν οι 4 και έμεινε δυστυχώς κενή η θέση του ακτινοδιαγνώστη, η οποία θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί.

Ήδη την Τετάρτη ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο χειρουργός καθώς και μία νέα αξιόλογη γιατρός παθολόγος ως επικουρική για 3 χρόνια.

Από εκεί και πέρα για να πει κανείς ότι το νοσοκομείο έχει πληρότητα ειδικοτήτων χρειαζόμαστε ακόμη 1 ψυχίατρο για την πλήρη στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής, 1 επεμβατικό καρδιολόγο για την καλύτερη και καθημερινή λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, 1 ενδοκρινολόγο, 1 νεφρολόγο, 1 ακόμη γιατρό γενικής χειρουργικής και φυσικά ακτινοδιαγνώστη».

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, στόχος είναι το νοσηλευτικό μας ίδρυμα να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμπολίτες μας να καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγείας τους στον νησί και να μην απαιτούνται δαπανηρά ταξίδια στην Αθήνα τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν τεράστια ταλαιπωρία.

«Τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε δύο επιπλέον κλίνες στη ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δεν χρειάζεται να διακομισθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού λόγω έλλειψης κλινών. Από εκεί και πέρα τον τελευταίο χρόνο λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία και πολλές επισκέψεις συμπολιτών μας τα ιατρεία πόνου και long covid, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και η μέθοδος touris για τον προστάτη, ενώ αυξάνουμε για τη νέα χρονιά τις μαστογραφίες από 1.000 σε 1.500 ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν   περισσότερες γυναίκες. Από εκεί και πέρα τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η λιθοτριψία με λέιζερ στο νοσοκομείο μας. Ήδη έχει παραληφθεί ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα και αυτή την περίοδο γίνεται εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε.

Αναφερόμενος ο Γιώργος Καμπούρης στις εξελίξεις που αφορούν την επισκευή του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής ανέφερε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και σύντομα θα προχωρήσουν οι μελέτες και οι κατασκευή με ορίζοντα τριετίας για την ολοκλήρωσή του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Τιμητική βράβευση των 6 ηρώων του Αιμοδυναμικού της Μυτιλήνης

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Βοστάνειου. Σε 18 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 400 στεφανιογραφίες, 100 αγγειοπλαστικές και άλλες σημαντικές επεμβάσεις που έχουν σώσει ζωές
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μαχαιρώματα στη Γέρα

Συνελήφθη άνδρας στην περιοχή του Πλωμαρίο, ο οποίος την Κυριακή τραυμάτισε με μαχαίρι κάτοικο της Γέρας
ΥΓΕΙΑ

«Θέλουμε πράξεις και απαντήσεις...»

Η Επιτροπή Αγώνα για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της με τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Ππίνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητικός διαγωνισμός ποίησης από το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους του μαθητές Γυμνασίου της Λέσβου και των ελληνόγλωσσων γυμνασίων του εξωτερικού.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Lesvos Runners έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Μεγάλος αριθμός αθλητών της Λέσβου συμμετείχαν στους αγώνες την περασμένη Κυριακή 19 Μαρτίου
ΥΓΕΙΑ

Στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου ο Ιάσων Πιπίνης

Συναντήθηκε με στελέχη των δύο δομών υγείας της Λέσβου καθώς και με την Επιτροπή Αγώνα Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Στην «ΠΡΑΞΙΣ» η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ, τεχνική εταιρεία «ΠΡΑΞΙΣ» είναι η ανάδοχος του έργου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολή της ταινίας «North Country» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο αμφιθέατρο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου , στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 24 Μαρτίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Επιμορφωτικό διήμερο για τη γαλλική γλώσσα στη Μυτιλήνη

Την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα δέντρο στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής...

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, για τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη 29 και 30 Μαρτίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολεία από όλη την Ελλάδα γνωρίζουν τη φυσική κληρονομιά της Λέσβου

Στη Λέσβο βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού