× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στην πενταετία της Δημοτικής Αρχής Γαληνού, στη λάσπη που έπεσε στο πρόσωπο του αείμνηστου δημάρχου, αλλά και στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα αναφέρθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/1/2023

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Σπύρου Γαληνού και στη δύσκολη πενταετία από το 2015 έως το 2019 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Χριστόφα, Νίκος Καρασάββας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την περίοδο της δημοτικής αρχής Γαληνού ο Νίκος Καρασάββας επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και οι προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα ήταν καθημερινές και συνεχείς εντούτοις σημείωσε, το διάστημα αυτό έγινε σημαντικό έργο και αρκετά από αυτά που υλοποιούνται ή δεν υλοποιούνται σήμερα από τους δύο δήμους σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Λέσβου.

Δεν παρέλειψε ο Νίκος Καρασάββας να αναφερθεί και στον πόλεμο που δέχθηκε ο αείμνηστος δήμαρχος από συγκεκριμένους κύκλους συμφερόντων, γεγονός το οποίο όπως λέει, καταρράκωσε ψυχολογικά το Σπύρο Γαληνό.

«Παρολ’ αυτά άντεξε έως το τέλος της θητείας του και ας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στόχος του ήταν να παράγουμε έργο για το καλό του τόπου και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία στις δύσκολες συνθήκες που περνούσε το νησί.  Όλοι μας παίρναμε κουράγιο από τη δύναμη του χαρακτήρα του και τον τρόπο σκέψης του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας ο Νίκος Καρασάββας τις εμπλοκές και την καθυστέρηση στο έργο του κολυμβητηρίου στα Θέρμα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν η Δημοτική Αρχή Γαληνού έμενε στο Δήμο λίγες ημέρες ακόμη το έργο θα είχε δημοπρατηθεί.

«Ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, όμως ένα μήνα πριν παραδόσουμε στη νέα δημοτική αρχή περιορίστηκαν οι ενέργειες που μπορούσαμε να κάνουμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να περάσουμε 500.000 ευρώ σε έναν συγκεκριμένο κωδικό, να πάρουμε έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργο. Αν γινόταν αυτό, σήμερα η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική για το κολυμβητήριο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Καρασάββας αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Χριστόφα και στην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του, για το Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν εντάχθηκα την πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν τον γνώριζα καλά, όμως τον εμπιστεύτηκα από ένστικτο. Σήμερα τον γνωρίζω καλά, τον έζησα στην πράξη, είδα τις δυνατότητες και τις ικανότητες του και ξέρω ότι είναι ένας νέος άνθρωπος ικανός, με όραμα για το Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως με διάθεση και όρεξη να εργαστεί σκληρά.

Πιστεύω πολύ σε αυτόν και αποφάσισα να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Οι πολίτες φυσικά είναι εκείνοι που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τους υποψηφίους, όμως προσωπικά πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα θα προσφέρει σημαντικά πράγματα στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια