× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στην πενταετία της Δημοτικής Αρχής Γαληνού, στη λάσπη που έπεσε στο πρόσωπο του αείμνηστου δημάρχου, αλλά και στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα αναφέρθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/1/2023

Υποψήφιος με Χριστόφα ο Νίκος Καρασάββας

Στο έργο της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Σπύρου Γαληνού και στη δύσκολη πενταετία από το 2015 έως το 2019 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Χριστόφα, Νίκος Καρασάββας.

Μιλώντας για την περίοδο της δημοτικής αρχής Γαληνού ο Νίκος Καρασάββας επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και οι προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα ήταν καθημερινές και συνεχείς εντούτοις σημείωσε, το διάστημα αυτό έγινε σημαντικό έργο και αρκετά από αυτά που υλοποιούνται ή δεν υλοποιούνται σήμερα από τους δύο δήμους σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν από το Δήμο Λέσβου.

Δεν παρέλειψε ο Νίκος Καρασάββας να αναφερθεί και στον πόλεμο που δέχθηκε ο αείμνηστος δήμαρχος από συγκεκριμένους κύκλους συμφερόντων, γεγονός το οποίο όπως λέει, καταρράκωσε ψυχολογικά το Σπύρο Γαληνό.

«Παρολ’ αυτά άντεξε έως το τέλος της θητείας του και ας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στόχος του ήταν να παράγουμε έργο για το καλό του τόπου και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία στις δύσκολες συνθήκες που περνούσε το νησί.  Όλοι μας παίρναμε κουράγιο από τη δύναμη του χαρακτήρα του και τον τρόπο σκέψης του».

Σχολιάζοντας ο Νίκος Καρασάββας τις εμπλοκές και την καθυστέρηση στο έργο του κολυμβητηρίου στα Θέρμα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν η Δημοτική Αρχή Γαληνού έμενε στο Δήμο λίγες ημέρες ακόμη το έργο θα είχε δημοπρατηθεί.

«Ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε, όμως ένα μήνα πριν παραδόσουμε στη νέα δημοτική αρχή περιορίστηκαν οι ενέργειες που μπορούσαμε να κάνουμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να περάσουμε 500.000 ευρώ σε έναν συγκεκριμένο κωδικό, να πάρουμε έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργο. Αν γινόταν αυτό, σήμερα η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική για το κολυμβητήριο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Καρασάββας αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Χριστόφα και στην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του, για το Δήμο Μυτιλήνης.

«Όταν εντάχθηκα την πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν τον γνώριζα καλά, όμως τον εμπιστεύτηκα από ένστικτο. Σήμερα τον γνωρίζω καλά, τον έζησα στην πράξη, είδα τις δυνατότητες και τις ικανότητες του και ξέρω ότι είναι ένας νέος άνθρωπος ικανός, με όραμα για το Δήμο Μυτιλήνης και κυρίως με διάθεση και όρεξη να εργαστεί σκληρά.

Πιστεύω πολύ σε αυτόν και αποφάσισα να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Οι πολίτες φυσικά είναι εκείνοι που θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τους υποψηφίους, όμως προσωπικά πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα θα προσφέρει σημαντικά πράγματα στον τόπο μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Μανιταρόφιλοι Λέσβου» ξανά...

Επανιδρύεται ο καλός σύλλογος για τη μυκητοχλωρίδα και το οικοσύστημα της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ΤΑΙΠΕΔ «βάζει πόδι» στο λιμάνι Μυτιλήνης

Κι ενώ ο Δήμος Μυτιλήνης «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου», με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ορίζεται ως «αρχή σχεδιασμού» του λιμανιού της Μυτιλήνης το «μνημονιακό» υπερταμείο και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί και απαξιώνει, Υγεία, Νερό και Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, Δημήτρη Μοιρασγεντή και Μαρίας Νικολάρα, μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνέλευση στο Πλωμάρι

Για την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Συνοικισμού Μυτιλήνης

Αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μυτιλήνη

Κατασχέθηκαν 117 κιλά χταπόδια τα οποία εντοπίστηκαν χωρίς παραστατικά διακίνησης και χωρίς να πληρούν τους όρους περί ιχνηλασιμότητας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνησε η κατεδάφιση του πολυσυζητημένου ερειπίου της οδού Ασκληπιού

Οι ιδιοκτήτες εφόσον θελήσουν να αξιοποιήσουν το οικόπεδο τους μπορούν να αναγείρουν μόνο αντίγραφο του πλήρως αποτυπωμένου διατηρητέου κτίσματος που αποτελεί πλέον παρελθόν
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Υποψηφίους για Κάπη, Κλειού και Πελόπη ανακοίνωσε ο Βέρρος

Συνολικά δημοσιοποίησε τα ονόματα 18 υποψηφίων για τις τρεις τοπικές κοινότητες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Kαι «εγένετο σκότος» στην Επάνω Σκάλα

Πάνω από δυο μήνες δεν λειτουργούν τα φωτιστικά του πάρκου της περιοχής-Οδοιπορικό του «Ν»
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας λόγω παρέλασης

Οι οδηγοί υποχρεούνται να απομακρύνουν τα οχήματά τους ανήμερα της 25ης Μαρτίου από το ύψος παλιού Λιμεναρχείου έως το ύψος πλατείας Κωνσταντινουπόλεως
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφορία στις μισές λωρίδες της Προκυμαίας από Δευτέρα

Ξεκινά το έργο ανάπλασης παραλιακού μετώπου και πλατείας Σαπφούς Μυτιλήνης